Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 3-2 ΓΙΑ ΤΗΝ Α1 ΑΝΤΡΩΝ

Του: Αντώνη Αραβαντινού
Ο Παμβοχαϊκός ήρθε στη Βόλεϊ Λιγκ για να μείνει και μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Λαμίας, κέρδισε και τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του Βραχατίου με 3-2 (17-25, 25-22, 23-25, 25-17, 15-13) στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής. Πρωταγωνιστής και ο κόσμος που έδωσε μαθήματα συμπεριφοράς αφού στο κλειστό γυμναστήριο φιλοξενήθηκαν οπαδοί και των δύο ομάδων, χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Έτσι θα πρέπει να διεξάγονται οι αγώνες, όμως το σημερινό γεγονός αποτελεί είδηση και αυτό είναι το αρνητικό.

Στα καθαρά αγωνιστικά ο Μαρκ Ντουσάρμ ήταν ο πρωταγωνιστής των νικητών αφού σημείωσε 28 πόντους (24/44 επιθέσεις, 4 άσους), ήταν αυτός που δυσκόλεψε την υποδοχή του Παναθηναϊκού και «χάρισε» την πρώτη εντός έδρας νίκη της ιστορίας του Παμβοχαϊκού στη Βόλεϊ Λιγκ. Εξαιρετικός και ο πασαδόρος Κώστας Στοιβάχτης που μοίραζε την μπάλα σε Καραγιάννη και Πότοκνικ, που συνέβαλαν με τη σειρά τους τα μέγιστα.
Από τον Παναθηναϊκό που υπέστη τη δεύτερη του ήττα στο πρωτάθλημα, από τον έτερο νεοφώτιστο μετά από αυτή από τον Φοίνικα Σύρου στην πρεμιέρα, ξεχώρισε ο Μίλος Στοίκοβιτς με 23 πόντους (19/37 επιθέσεις, 2 άσους). Δεν είχε ποιοτική υποδοχή η ομάδα του Νίκου Μπουτσουρή και αυτό της στοίχισε. Ο Ιταλός Τζιανούλκα Σαρατσένι βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου, καθώς οι διαδικασίες του διεθνούς πιστοποιητικού δεν είχαν ολοκληρωθεί και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση.
Ο Παμβοχαϊκός έφτασε τους πέντε βαθμούς στο πρωτάθλημα, με τον Παναθηναϊκό να έχει έναν.
Χαρακτηριστικό είναι πως οι γηπεδούχοι βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 1-0 και 2-1 σετ, όμως δεν το έβαλαν κάτω και ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση.
Στο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση. «Έχτισε» μια διαφορά, την οποία διατήρησε ως το τέλος. Στηρίχτηκε κυρίως στο μπλοκ, βοηθήθηκε όμως και από τις λάθος επιθετικές επιλογές των γηπεδούχων που έδειχναν να τα χουν χαμένα παίζοντας για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό τους σε αγώνα για τη Βόλεϊ Λιγκ. Έτσι το τελικό 25-17 ήρθε απολύτως φυσιολογικά.
Το δεύτερο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 15-12, όμως οι παίκτες του Νίκου Ζαλμά δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ενώ το σκορ ήταν 16-16 ένα καρφί του Γιώργου Κοτσιλιάνου υποδείχθηκε εντός ταρτάν από τον επόπτη, ο πρώτος διαιτητής όμως έδωσε τον πόντο στον Παμβοχαϊκό υποστηρίζοντας πως η μπάλα ήταν άουτ. Στη συνέχεια οι παίκτες των γηπεδούχων πήραν… φόρα και με τους Ντουσάρμ και Κατσανεβάκη έφτασαν το σκορ στο 22-17. Μάλιστα το 20-17 έγινε 22-17 με δύο συνεχόμενους άσους του Αμερικανού διαγώνιου. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και το 1-1 στα σετ ήταν γεγονός.
ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ
Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν ως το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Εκεί το 14-16 έγινε 14-18 μ΄ έναν άσο του Γιοσουφάσκι και ένα καρφί του Κοτσιλιάνου, δίνοντας στους «πράσινους» αέρα τεσσάρων πόντων. Ο Παμβοχαϊκός απάντησε άμεσα όμως. Με τρεις συνεχόμενους πόντους από Πότοκνικ (καρφί) - Στοιβάχτη (άσο) - Πότοκνικ (καρφί) μείωσε σε 17-18. Εκεί μίλησε και πάλι ο Μίλος Στοίκοβιτς που με δικές του επιθέσεις σε συνδυασμό με την καλή άμυνα της ομάδας του οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην επικράτηση με 25-23.
Το τέταρτο σετ ήταν καθοριστικό για την έκβαση του αποτελέσματος. Αν ο Παναθηναϊκός θα έφτανε στην «καθαρή» νίκη και το τρίποντο ή ο Παμβοχαϊκός θα έστελνε τον αγώνα στο τάι μπρέικ. Οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή τα… δόντια τους. Το 2-2 έγινε 5-2 υπέρ των γηπεδούχων από ένα λάθος από Ψάρρα, άουτ καρφί του Γιοσουφάσκι και στη συνέχεια άουτ καρφί του Στοίκοβιτς. Η διαφορά όσο κυλούσε το σετ αυξανόταν. Στο 10-5 ο Μπουτσορής άλλαξε διαγώνιο. Πέρασε τον Ντονά στη θέση του αρνητικού Γιοσουφάσκι. Στη συνέχεια ο Έλληνας τεχνικός ανακάτεψε ακόμα περισσότερο την… τράπουλα δίνοντας χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς Παπαδόπουλο και Πρωτοψάλτη, αντικαθιστώντας τους Στοίκοβιτς και Κοτσιλιάνο. Όμως δεν άλλαξε τίποτα, οι γηπεδούχοι με την ψυχολογία στα ύψη και όντας ανώτεροι του αντιπάλου ισοφάρισαν σε 2-2.
Στο τάι μπρέικ ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο αποφασισμένος και προηγήθηκε με 5-3. Όμως το 5-3 έγινε 6-5 για τους γηπεδούχους, καθώς τα δυνατά σέρβις του Ντουσάρμ που δυσκόλεψαν την «πράσινη» υποδοχή. Με καρφί του Αμερικανού διαγώνιου διαμορφώθηκε το 15-13 και ο Παμβοχαϊκός πήρε τη νίκη.

Τα σετ: 17-25, 25-22, 23-25, 25-17, 15-13
ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ (Ζαλμάς): Μπεκιάρης 10, Πότοκνικ 11, Στιβάχτης 4, Κατσανεβάκης 14, Καραγιάννης 13, Ντουσάρμ 28 / Δημητρακόπουλος (λ, 75%), Μιχαήλογλου, Λιόντας, Σζάρεκ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Μπουτσουρής): Ζουπάνης 10, Ψάρρας 4, Στοίκοβιτς 23, Γιοσουφάσκι 15, Κοτσιλιάνος 9, Πανταλέων 13 / Δαρίδης (λ, 53%), Πρωτοψάλτης 2, Παπαδόπουλος, Αγγελόπουλος, Ντονάς 1.
volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...