Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

''ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ''


«Πλήττονται τα επαρχιακά σωματεία»Άρτα. Του: Απόστολου Πορτοβάρα
 
Η οικονομική λαίλαπα που κατατρώει την Ελληνική κοινωνία λογικό ήταν να μην αφήσει και τον Αθλητισμό ανεπηρέαστο.
Οι επιχορηγήσεις κάθε είδους προς τα αθλητικά σωματεία, αλλά και προς ομοσπονδίες σταματούν πλέον, κατόπιν εντολής του Υπουργείου Οικονομικών που διαβιβάστηκε στην Γ. Γ. Αθλητισμού. Αυτό σημαίνει αυτόματα το τέλος του ερασιτεχνικού αθλητισμού, διαλύοντας σωματεία και διώχνοντας τα παιδιά από τους αθλητικούς χώρους. Ήδη στη Θεσσαλονίκη οι ομάδες για να κάνουν προπόνηση στα Αθλητικά Κέντρα πρέπει να πληρώσουν παράβολο, με τις περισσότερες να αναστέλλουν την λειτουργία τους. Και λογικό είναι αφού χρήματα δεν υπάρχουν, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων έχουν εξευτελιστεί και οι σπόνσορες απομακρύνονται από τα γήπεδα με βήμα ταχύ.

Τι μένει άραγε;

Η πολιτεία θέλει ή δεν θέλει αθλητισμό;

Στο Βόλεϊ που υπηρετώ ανιδιοτελώς τουλάχιστον 20 χρόνια από τη θέση του προπονητή, τα πράγματα κρέμονται σε μια κλωστή και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Ήδη στην συνεδρίαση της Ε.Ο.ΠΕ. το Σαββατοκύριακο πάρθηκαν αποφάσεις που θα αλλάξουν τον χάρτη του Ελληνικού Βόλεϊ.

Η πρώτη έχει να κάνει με τις μετακινήσεις – οδοιπορικά που πλέον κόβονται οριστικά και τα σωματεία πρέπει να κάνουν τα κουμάντα τους. Μια απόφαση σε λάθος χρόνο, αφού ο προγραμματισμός στις ομάδες έχει γίνει και με αυτό πλήττονται τα επαρχιακά σωματεία (Αναγέννηση, Πρέβεζα, Φ.Ε. Ιωαννίνων, Καλαμάτα, Χανιά, Ηράκλειο και Μυτιλήνη). Εκτός και αν η λογική τους είναι να γίνονται πρωταθλήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τι τους νοιάζει για την περιφέρεια.

Η δεύτερη απόφαση έχει να κάνει με την αποζημίωση των Διαιτητών που θα πληρώνουν τα σωματεία πριν τον αγώνα. Και εδώ σε λάθος εποχή ενημερώνουν τα σωματεία, που επιπλέον θα έχουν έναν ακόμη βραχνά στο κεφάλι τους.

Το Βόλεϊ βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση της ιστορίας του και μετά από αυτές τις αποφάσεις πολλά σωματεία θα βάλουν λουκέτο. Όμως ποιος θα πληρώσει για αυτό; Ποιος θα λογοδοτήσει στα παιδιά μας;

Μήπως είναι καιρός να αντιδράσουμε όλοι μας, πριν να είναι αργά για την Ελληνική Κοινωνία…
 
Πηγή: artasport.gr
volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...