Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ


Σήμα κινδύνου εξέπεμψε το ιστορικό σωματείο Αναγέννηση Άρτας Προμηθέας. Διαβάστε την συγκλονιστική επιστολή που έστειλε η διοίκηση του συλλόγου προς την ΕΟΠΕ πριν από την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση με τα σωματεία για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου...
Προς:    Ε.Ο.ΠΕ. 
1. Πρόεδρο ομοσπονδίας    
2.Κεντρική Επιτροπή Πρωταθλημάτων 
3. Μ.Μ.Ε. Άρτα 21 Οκτωβρίου Αρ. Πρωτ.: 98/21-10-2011
Αναγέννηση Άρτας – Προμηθέας
Τμήμα Πετοσφαίρισης
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Λουκάς Βασίλης τηλ. 6978845040
Θέμα: «Στο χείλος του γκρεμού το Βόλεϊ»
Το σωματείο μας για περισσότερα από 30 χρόνια υπηρετεί τα ιδανικά του αθλητισμού προσφέροντας στην νεολαία της Άρτας διεξόδους, αλλά και κοινωνικοποίησης, με απώτερο στόχο οι αθλητές μας να είναι υγιή κύτταρα της κοινωνίας μας. Περισσότερα από 2.000 παιδιά στην μικρή μας ιστορική διαδρομή έχουν δραστηριοποιηθεί στο σύλλογο και σήμερα οι περισσότεροι από αυτούς είναι επιστήμονες και αυτό ηθικά μας κάνει υπερήφανους.  Η βοήθεια της πολιτείας και της ομοσπονδίας κυρίως στο οικονομικό σκέλος ήταν πάντα σημαντική και χωρίς αυτήν ίσως δεν θα πετυχαίναμε τίποτα.
Τα τελευταία 10 χρόνια οι υποδομές ήταν πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής μας, δεν επιδιώξαμε ποτέ να ανεβούμε σε Εθνικές κατηγορίες – κακώς θα μας πείτε και το κέρδος μας εκτός από πρότυπο σωματείο στη Δυτική Ελλάδα (2004 έως 2009 μόνιμοι πρωταθλητές σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα) στέλναμε ανελλιπώς παιδιά στις Εθνικές ομάδες. Και αυτό ήταν η καλύτερη επιβράβευση για μας.
Με  παιδιά αποκλειστικά δικά μας πέρυσι ανεβήκαμε στη Β΄ Εθνική, μεγάλο κέρδος για το Βόλεϊ της Άρτας και από τον Απρίλιο κάναμε τον προγραμματισμό για την χρονιά 2011-12. Όμως η οικονομική κρίση που βιώνουμε ως χώρα, χτύπησε και τον Αθλητισμό και αντί η Πολιτεία τώρα να ενσκήψει πάνω στα προβλήματα κάθε ομοσπονδίας από ότι γνωρίζουμε τα έχει αφήσει στο …έλεος του θεού.
Και εσείς όμως κατά την ταπεινή μας γνώμη δεν προβλέψατε τις εξελίξεις, δεν αντιμετωπίσατε σωστά τα προβλήματα με το πιο σημαντικό να μην έχουμε πάρει τις μετακινήσεις που μας υποσχεθήκατε και που δικαιούμαστε, με αποτέλεσμα να βυθιστούμε οικονομικά. Δύσκολα πολύ δύσκολα χορηγοί έρχονται στο Βόλεϊ, πολλοί που μας υποστηρίζανε τα προηγούμενα χρόνια μας εγκατέλειψαν και έχουν πάει σε άλλα αθλήματα (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ) που έχουν καλύτερο προγραμματισμό από εμάς (Ε.Ο.ΠΕ.).
Και το χειρότερο όλων είναι ότι μαθαίνουμε από τρίτους και όχι από την ίδια μας την ομοσπονδία ότι
φέτος θα χρεωθούμε και τις μετακινήσεις, αλλά και τις διαιτησίες. Και το μαθαίνουμε τελευταία στιγμή. Μπορείτε να μας πείτε που θα βρούμε χρήματα για να επιβιώσουμε; Πως θα συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, με 5 μακρινές μετακινήσεις, που μάλλον θέλουν και διανυκτέρευση. Δεν θα ήταν προτιμότερο αλλά και λογικότατο να μας το λέγατε τον Ιούνιο, που θα μετρούσαμε τα κουκιά πιο εύκολα και ίσως να μην δηλώναμε συμμετοχή στο πρωτάθλημα.
Η Άρτα έχει την Αναγέννηση και καμαρώνει για αυτή την ομάδα, που τιμά όλη την πόλη Πανελληνίως και αν δεν λάβετε μέριμνα για σωματεία απομακρυσμένα, τότε θα πάψουμε να υπάρχουμε και άλλη μια πόλη θα σταματήσει να ασχολείται με το Βόλεϊ. Και να γνωρίζετε ότι στις ομάδες Παμπαιδων και Μίνι έχουμε παιδιά με πλούσια προσόντα που και πάλι θα στρέψετε το ενδιαφέρον σας πάνω τους και ίσως κάποια από αυτά επιλεγούν και για τις Εθνικές ομάδες. Πιστεύετε ότι είναι καλύτερο  να σταματήσουμε να λειτουργούμε; εκτός και αν αυτό θέλετε να βάλουν λουκέτο τα υγιή ερασιτεχνικά - επαρχιακά σωματεία και να μείνουν στον χάρτη του Βόλεϊ σωματεία Αθήνας – Θεσσαλονίκης και άλλων δύο- τριών  μεγάλων πόλεων.
Προβληματιστείτε και δώστε λύσεις όσο είναι καιρός, άλλωστε για αυτό  σας ψήφισαν τα σωματεία και όχι να μετατοπίζετε τις ευθύνες σε τρίτους, που πραγματικά δεν έχουν σχέση με το ευγενές άθλημα του Βόλεϊ. Μην μας κάνετε να μισήσουμε αυτό που αγαπάμε. Βρείτε λύσεις και αφήστε τα του τύπου «τα σωματεία είναι σπόνσορες του αθλήματος». Η τσέπη μας δεν αντέχει άλλο, έχουμε εξαντληθεί οικονομικά, στερούμε πολλά από τις οικογένειές μας, αλλά μέχρι πότε;

Υστ.: Θα θέλαμε πολύ την Δευτέρα να παραβρεθούμε στη συνάντηση και να σας αναπτύξουμε τα προβλήματά μας, αλλά λόγω εργασίας μας δεν θα μπορούμε. Όμως θα θέλαμε η επιστολή μας αυτή να μοιραστεί και στα υπόλοιπα σωματεία και σας παρακαλούμε θερμά, βοηθήστε μας. Δεν θέλουμε να κλείσουμε τον σύλλογο, μας πονάει, σκεφτείτε κάποιες λύσεις επιβίωσης για σωματεία απομακρυσμένα όπως Αναγέννηση, Πρέβεζα, Φ.Ε. Ιωαννίνων, Καλαμάτα, Μυτιλήνη και Κρήτη.
liberovolley11.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...