Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

'' Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ''

Επαναπροσδιορισμό των επιχορηγήσεων και σταδιακή προσαρμογή των περικοπών ζητούν οι αθλητικές ομοσπονδίες σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στην έδρα της ΕΟΕ.

"Ο ελληνικός αθλητισμός τελειώνει", ήταν το σχόλιο του Α' Αντιπροέδρου της ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής (ΕΟΕ) και επικεφαλής της ελληνικής γυμναστικής ομοσπονδίας (ΕΓΟ), Θανάση Βασιλειάδη στη συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη με αφορμή τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τους φορείς του αθλητισμού.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανθρώπων που διοικούν τον ελληνικό αθλητισμό, θα διατεθούν στις ομοσπονδίες περίπου 47.000.000 ευρώ (σ.σ. από 80.000.000 για το 2012). Οι αθλητικές ομοσπονδίες περιμένουν πως θα έρθουν στα χέρια τους περίπου 15.000.000 ευρώ.
Μέρος του χρηματικού ποσού θα δοθεί στην ΕΟΕ και στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ). Βέβαια αν προστεθούν οι μισθοδοσίες των υπαλλήλων και οι διαφοροι λογαριασμοί και στο σύνολο ο Βασιλειάδης κατέληξε πως για τους Έλληνες αθλητές απομένουν μόλις 5.000.000 ευρώ!
"Πριν από δύο μήνες είχαμε απευθύνει αίτημα να υπαχθούμε στους φορείς Γενικής Διακυβέρνησης αλλά δεν έγινε αποδεκτό. Αυτό τι σήμαινε για μας. Όλο αυτό το υπεράριθμό προσωπικό που πραγματικά φρενάρει τον ελληνικό αθλητισμό, θα μπορούσε να μεταταχθεί σε άλλους φορείς, όπως κάνει το Δημόσιο και θα κρατούσαμε το προσωπικό που χρειαζόταν.
Σήμερα, όμως, που είμαστε εκτός φορέων Γενικής Διακυβέρνησης, αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί κάθε μετάταξη που εμείς θέλουμε για το Δημόσιο θα χρεωθεί ως νέα πρόληψη και προσλήψεις δεν γίνονται.  Δεν ξέρουμε που ανήκουμε, δεν ξέρουμε τι καλούμαστε να υπηρετήσουμε!", είπε ο κ.Βασιλειάδης.
Ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας (ΚΟΕ), Δημήτρης Διαθεσόπουλος πρόσθεσε "την ύστατη στιγμή ας αναλογιστούν ότι το 0,007% του προϋπολογισμού είναι ντροπή για τον ελληνικό αθλητισμό, το κοινωνικό του μέγεθος και το κοινωνικό του έργο. Το 70% του ελληνικού λαού ασχολείται με τον αθλητισμό, είτε ενεργητικά, είτε παθητικά. Είναι το μεγαλύτερο κίνημα, το αθλητικό κίνημα και το 0,007% του προϋπολογισμού, είναι ντροπή για αυτούς που το έγραψαν στον προϋπολογισμό, για αυτούς που θα το ψηφίσουν και για αυτούς που θα πάνε να το υλοποιήσουν".
Οι προτάσεις της ΕΟΕ
Επαναφορά των Ομοσπονδιών στους φορείς Γενικής Κυβέρνησης.
Ποσόστωση του ΟΠΑΠ στα 4 χρόνια με 10-15.000.000 ευρώ το χρόνο.
Σταδιακή προσαρμογή των περικοπών ως το 2016, όπως προέβλεπε το προηγούμενο μεσοπρόθεσμο.
Επαναπροσδιορισμός των επιχορηγήσεων τουλάχιστον με 20.000.000 ευρώ.
Διασφάλιση όλων των αγωνιστικών αθλητικών χώρων για να διοχετεύσουμε τα παιδιά μας εκεί, χωρίς κανένα πρόβλημα.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...