Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ - ΓΑΛΛΙΑ 3-1 ΚΑΙ 5η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ

Με θετικό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες η Εθνική Γυναικών, καθώς πέτυχε την πρώτη νίκη της με 3-1 (28-26, 21-25, 25-20, 25-23) επί της Γαλλίας και κατέλαβε την 5η θέση της διοργάνωσης.
Στο πρώτο σετ έγινε πραγματικό ντέρμπι με την ελληνική ομάδα να το κατακτά και να προηγείται. Στη συνέχεια, η Γαλλία ισοφάρισε με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ στο τρίτο σετ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το 2-1 με ανάλογο τρόπο.

Στο τέταρτο σετ, όπου κρίθηκαν όλα, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τις Γαλλίδες να έχουν βραχεία κεφαλή στο μεγαλύτερο διάστημα, όμως η γαλανόλευκη ομάδα έκανε τη μίνι ανατροπή και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στην Μερσίνα.

«Ήταν μια καλή νίκη μετά από μια καλή σε γενικές γραμμές προσπάθεια… Ειδικά στο πρώτο σετ όπου καλύψαμε μια διαφορά, αλλά και στο τέταρτο που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες η ομάδα έβγαλε ψυχή κι αυτό είναι το σημαντικό. Δεν κάναμε το τέλειο ματς, αλλά σίγουρα παίξαμε καλά, απέναντι σε μια ομάδα η οποία ναι μεν είχε κάποιες απουσίες, αλλά ήρθε με δυνατή ομάδα και παραμένει μια μεγάλη δύναμη στο γυναικείο βόλεϊ», δήλωσε ο Γιάννης Καλμαζίδης με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό να συμπληρώνει στον πρώτο σύντομο απολογισμό του από την παρουσία της Εθνικής στους Μεσογειακούς Αγώνες: «Σίγουρα δεν είμαι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα αφού θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Το αποτέλεσμα όμως έχει σχέση με τις αντιπάλους αφού η αλήθεια ότι όλες οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου και δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ψηλά. Σίγουρα όμως θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα κόντρα στην Σλοβενία ή να παίξουμε τάι μπρέικ με την Τουρκία».

Στον τελικό προκρίθηκε η Ιταλία που επικράτησε με 3-0 (25-14, 25-17, 25-13) της Σλοβενίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...