Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ 1-3 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ 16

Νακόν Ρατσασίμα, Ταϊλάνδη - Αποστολή ΠΣΑΤ: Παναγιώτης Κουμάνταρος
Η Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ταϊλάνδης με ήττα (1-3) από την Ιαπωνία, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής στο Β΄ όμιλο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε στους 4 βαθμούς.

Τα σετ (πρώτη η τυπικά γηπεδούχος Ελλάδα): 25-22, 15-25, 16-25, 21-25

Τα κορίτσια της Εθνικής δούλεψαν πολύ σωστά στο πρώτο σετ πάνω στο τακτικό πλάνο που είχε σχεδιάσει ο προπονητής τους, όμως στη συνέχεια του παιχνιδιού δεν είχαν την υπομονή και τη συγκέντρωση για να αντιπαρέλθουν απέναντι σε έναν αντίπαλο με τα χαρακτηριστικά της Ιαπωνίας.

Το καλό ελληνικό σερβίς μείωσε την ταχύτητα της αντίπαλης ανάπτυξης και βοήθησε να «σπάσουν» πολλές μπάλες στο μπλοκ, τομέας στον οποίο η Εθνική κυριάρχησε πλήρως (14 έναντι 7 τα μπλοκ), ενώ η προσήλωση στο σχεδιασμό ήταν πολύ μεγάλη.

Η άκρως εντυπωσιακή εκκίνηση επέτρεψε στην Εθνική να αποκτήσει μια ικανοποιητική διαφορά (6-3, 10-6), που πήρε τη μέγιστη τιμή της (12-6) με δύο άσους της Βασιλαντωνάκη. Στο 17-13, όμως, που διαμορφώθηκε με νέο άσο της Στράντζαλη, τα φώτα στο «Λιπταπάνλοπ Χολ»… έσβησαν.

Η υποδοχή χάλασε, οι Γιαπωνέζες άρχισαν να παίρνουν τον ένα πόντο μετά τον άλλο και με σερί 7-0 προσπέρασαν με 20-17! Ο Δημήτρης Φλώρος πέρασε τη Σουπιώνη στην άμυνα, η κατάσταση βελτιώθηκε αισθητά και με δύο δύσκολα σερβίς της Βασιλαντωνάκη η Ελλάδα ισοφάρισε σε 21-21.

Τότε ήρθε η ώρα της Γκουντιμένκο, που με δύο πόντους και άλλα τόσα μπλοκ (συνολικά 4 στο παιχνίδι, όλα στο πρώτο σετ) έδωσε στην Εθνική την ώθηση που χρειαζόταν για να φτάσει στο 25-22 και το 1-0.

Η συνέχεια βρήκε τις Γιαπωνέζες να πιέζουν αυτές με σερβίς μεγάλης δυσκολίας. Η ελληνική υποδοχή δεν μπορούσε να ανταποκριθεί (έδωσε συνολικά 13 άσους, έναντι 8) και ως εκ τούτου ο αντίπαλος προηγήθηκε 8-2. Οι διεθνείς προσπάθησαν, μείωσαν σε 10-12 με άσο της Κωνσταντινίδου αλλά δεν κατόρθωσαν να διατηρηθούν κοντά στο σκορ, με τις ασιάτισσες να ξεφεύγουν εκ νέου με σημαντική διαφορά (18-11) και εν τέλει να ισοφαρίζουν.

Το τρίτο σετ ήταν ντέρμπι περίπου ως τα μισά του (13-12 η Ιαπωνία), αλλά μια ελληνική ολιγωρία επέτρεψε να ανοίξει η ψαλίδα της διαφοράς υπέρ της Ιαπωνίας (16-12). Οι διεθνείς δεν είχαν την υπομονή που απαιτούσαν οι συνθήκες του αγώνα, ήταν επιρρεπείς στο λάθος και ένας αντίπαλος τέτοιας ποιότητας δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτε άλλο από να συντηρήσει τη διαφορά, για να φτάσει στο 2-1.

Το τελευταίο σετ δεν χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς, αφού ήταν «καρμπόν» των προηγούμενων: οι ομάδες χέρι - χέρι ως τα μισά και κάπου εκεί οι εκπρόσωποι της χώρας του «ανατέλλοντος ήλιου» πίεζαν, απέφευγαν τα λάθη, η «μικροσκοπική» λίμπερο Γουάντα (1.50μ.) έβγαζε απίστευτες άμυνες και κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία ενός αγώνα, από τον οποίο τα κορίτσια του Δημήτρη Φλώρου θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν ζητήσει κάτι παραπάνω.

ΕΛΛΑΔΑ: Βασιλαντωνάκη 24 (5 μπλοκ, 5 άσοι), Χαμπηλομάτη 3, Ψωμά 9, Κωνσταντινίδου 3, Στράντζαλη 16, Γκουντιμένκο 5 (4 μπλοκ), Κοκκινάκη (λίμπερο), Σωτηρίου, Σουπιώνη, Παπαδοπούλου.
ΙΑΠΩΝΙΑ: Μπενόκι 15, Χαγιάσι 11, Ονοντέρα, Μαρούο 6, Γιαναγκίτα 17, Ταχάρα 4, Γουάντα (λίμπερο), Μαμπάσι 17.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...