Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Το είπαν και το έκαναν! Οι Μανωλίνα Κωνσταντίνου και Μαριώτα Αγγελοπούλου επέστρεψαν στο Πανελλήνιο σιρκουί Μπιτς Βόλεϊ για το 4ο Masters της Αίγινας και έπειτα από τον χαμένο τελικό του Allou! Fun Park, κατάφεραν να πανηγυρίσουν το χρυσό μετάλλιο, κερδίζοντας στην Πέρδικα τις Αρετή Τέζα και Εύη Χρήστου με 2-0 (21-16, 22-20). Το έργο των δύο Κύπριων δεν ήταν εύκολο, αφού μπορεί το ξεκίνημα να ήταν εντυπωσιακό και να τους απέφερε το 1-0 σχετικά ξεκούραστα, όμως, το δεύτερο σετ εξελίχθηκε σε... ρώσικη ρουλέτα.
Τέζα και Χρήστου τα έπαιξαν όλα για όλα, πίεσαν στο σέρβις, χάλασαν την αντίπαλη υποδοχή και πήραν εύκολους πόντους για το 13-9, δείχνοντας ότι είχαν μπει οι βάσεις για την ισοφάριση και το τάι μπρέικ. Τελικά, ήρθε η... κυπριακή αντίδραση και με αντεπίθεση διαρκείας Μανωλίνα και Μαριώτα κατάφεραν να φέρουν το σετ στα ίσια (14-14). Η συνέχεια κύλησε πόντο-πόντο (16-17, 18-18, 18-19) με την Μαριώτα να βγάζει εντυπωσιακές άμυνες και να εκτελεί από παντού για να δώσει προβάδισμα 21-20 και με ένα ακόμη πέρασμα (δεν μπόρεσε να βγει η αντίπαλη άμυνα) να βάλει τον επίλογο για 22-20 και το 2-0.

Έτσι, οι Κύπριες αθλήτριες επέστρεψαν στην Αίγινα για το χρυσό, όπως ακριβώς είχαν κάνει και το 2011, βάζοντας τότε πλώρη για άλλες δύο πρώτες θέσεις που ακολούθησαν.

Πώς να μην αισθάνονται σαν... στο σπίτι τους, λοιπόν, με την Μαριώτα να τονίζει: «Αγαπάμε πολύ την Αίγινα, έχουμε κάνει φίλους πια εδώ και νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Είμαστε πολύ χαρούμενες που μας φέρνει και γούρι και όποτε ερχόμαστε εδώ κάνουμε πολύ καλά τουρνουά. Για το παιχνίδι θέλω να πω ότι δεν φοβηθήκαμε όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στο δεύτερο σετ και απλά δεν αφήσαμε ποτέ το παιχνίδι να μας ξεφύγει».

Από την πλευρά της η Μανωλίνα, είπε: «Από την αρχή επιβάλαμε τον ρυθμό μας και κάναμε το παιχνίδι μας και δεν επιτρέψαμε στις αντιπάλους μας να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Παλεύουμε όλα τα παιχνίδια ως το τέλος και δεν εγκαταλείπουμε ποτέ, ίσως αυτό ήταν και το μυστικό της ανατροπής στο δεύτερο σετ».

Η Αρετή Τέζα, είχε ανάμεικτα συναισθήματα, αφού μπορεί να έχασε τον τελικό, όμως, κρατάει την καλή πορεία στην Αίγινα: «Συνολικά ήταν ένα καλό τουρνουά για εμάς, αλλά ο τελικός μπορούσε να μας βγει και καλύτερα αν είχαμε καταφέρει να ισοφαρίσουμε. Ήταν και ψυχολογικό θεωρώ γιατί από εκεί που είχαμε δημιουργήσει μια διαφορά, βρεθήκαμε να χάνουμε. Είμαστε νέα ομάδα, κρατάμε τα θετικά και συνεχίζουμε».

Η Εύη Χρήστου που έχει τον λιγότερο χρόνο στην άμμο, πρόσθεσε: «Εγώ πέρα από μία πρώτη θέση που πήρα στα 17 μου στα Juniors, δεν κατάφερα να συνεχίσω. Φέτος, έπειτα από αρκετά χρόνια επέστρεψα χάρη στην συμπαίκτριά μου και την προπονήτριά μου, Πόλα Κίτσου, τις οποίες ευχαριστώ πολύ που με βοηθούν και με πιστεύουν. Μακάρι να είχαμε την οικονομική άνεση να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο και χρήματα στις προπονήσεις μας, αλλά δεν είναι εύκολο αν δεν βρούμε χορηγούς».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Masters Αίγινας
Τελικός
13. Αγγελοπούλου Μ. (CYP) / Κωνσταντίνου Μ. (CYP) - Τέζα Α. / Χρήστου Ε. 2-0 (21-16, 22-20)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...