Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Νακόν Ρατσασίμα, Ταϊλάνδη – Αποστολή ΠΣΑΤ  Παναγιώτης Κουμάνταρος

Την πρώτη νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης πανηγύρισε η Εθνική Κορασίδων, επιβληθείσα με εμφατικό τρόπο της Αργεντινής 3-0, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής στον Β΄ όμιλο.

Η «γαλανόλευκη» ομάδα έφτασε την αντίπαλό της στους 4 βαθμούς και άνοιξε διάπλατα την πόρτα της πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. 

Τα σετ (πρώτη η τυπικά γηπεδούχος Αργεντινή): 15-25, 25-27, 19-25

Ονειρεμένο ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής, καθώς μέσα σε ελάχιστο χρόνο το σκορ είχε γίνει 7-0, με τη Βασιλαντωνάκη να εκτελεί από το «1» παίρνοντας 3 άσους με το «καλημέρα» και εκθέτοντας την αντίπαλη υποδοχή.

Οι Αργεντινές βελτιώθηκαν στη συνέχεια, προσπάθησαν να κατεβάσουν την διαφορά αλλά το καλό σερβίς επέτρεπε στην Ελλάδα να έχει ανάλογη λειτουργία στο μπλοκ, ενώ στην επίθεση Στράντζαλη και Βασιλαντωνάκη δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με μεγάλες διαφορές (16-11, 20-13, 22-14) και έκλεισε το σετ με 25-15, στην καλύτερη μέχρι εκείνη στιγμή εμφάνισή της στη διοργάνωση.

Προϊούσης της αναμέτρησης στο 2ο σετ οι Αργεντινές προσπάθησαν να προσαρμοστούν στον τρόπο παιχνιδιού της ελληνικής ομάδας, τα κατάφεραν ως ένα σημείο αλλά η Εθνική προηγήθηκε 8-5 και αργότερα 13-9, για να «απαντήσουν» οι νοτιαμερικανές με ένα σερί 4-0 και να αναγκάσουν τον Δημήτρη Φλώρο να ζητήσει το πρώτο ελληνικό τάιμ άουτ στο παιχνίδι.

Τα λάθη της Ελλάδας, αβίαστα τα περισσότερα, κρατούσαν «ζωντανές» τις αντίπαλές τους, που πέρασαν 18-17. Το ματς πήγε πόντο-πόντο ως το 25-25, για να κάνει το 26-25 με εντυπωσιακή επίθεση η Ψωμά και ακολούθως να αστοχήσει η Πίκολο για το 27-25 και το 2-0.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε στο 3ο σετ ως το 7-7, ώσπου με ένα ξέσπασμα η Ελλάδα πέρασε 11-7, χάρις στη δυσκολία των σερβίς της Χαμπηλομάτη, και λίγο αργότερα με 16-10.

Τα «τεσσάρια» μας (Στράντζαλη, Ψωμά) ήταν «μυδράλια» στην επίθεση, τελειώνοντας όλες τις μπάλες με κάθε δυνατό τρόπο (στην ευθεία, διαγώνια, πλασέ), ενώ το μπλοκ αποτελούσε φόβητρο για τις αντίπαλες επιθετικές.

Με έναν άσο και άλλο ένα πολύ δύσκολο σερβίς της Στράντζαλη το σκορ έγινε 20-13 και ο αγώνας ουσιαστικά τελείωσε. Το 24-18 έγινε με επίθεση από τα τρία μέτρα, για να σφραγίσει το σετ και τη νίκη η ακραία του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ροντρίγκεζ Ελίνα 8, Φραντζέλα 3, Ιρουέλα 8, Ενρίκε, Πίκολο 12, Τιμπάλδο 4, Νισενμπάουμ (λίμπερο), Μίχλιγκ, Βέγκα, Ρεϊνόσο, Ροντρίγκες Καντελάρια.
ΕΛΛΑΔΑ: Βασιλαντωνάκη 18, Χαμπηλομάτη 2, Ψωμά 14, Κωνσταντινίδου, Στράντζαλη 20, Γκουντιμένκο 5, Κοκκινάκη (λίμπερο), Παπαδοπούλου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...