Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ / ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΕΩΝ ΑΝΤΡΩΝ (Κ-23)

Στην Πρέβεζα, πριν από τρία χρόνια, έχασαν το παιχνίδι μέσα από τα χέρια τους… Πέρυσι στον Βόλο ο Κοντοστάθης βρέθηκε από το γήπεδο στο νοσοκομείο… Εφέτος όμως, αποδείχθηκε πως είναι η χρονιά τους!

Οι Καβαρατζής / Κοντοστάθης αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στην κατηγορία Κάτω των 23 ετών των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων Beach Volley 2013 που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στις εγκαταστάσεις του Allou! Fun Park. Στον «μεγάλο» τελικό επικράτησαν των Γούρμο / Τσαγγαλίδη με 3-1 σετ.

Στο πρώτο σετ οι Γούρμος / Τσαγγαλίδης έδειξαν πιο έτοιμοι και αφού πήραν καλή διαφορά στο 9-6, επικράτησαν με 11-8 με πόντο του πρώτου για το 1-0 στα σετ. Στο δεύτερο, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν ως το 5-5, με το μπλοκ του Κοντοστάθη να δίνει προβάδισμα στο «ζευγάρι» του και έκτοτε να ελέγχουν τον ρυθμό φτάνοντας στο 11-6.

Ισορροπημένο και το τρίτο σετ ως το 9-9, αλλά ο άσος του Καβαρατζή έγραψε το 11-9 για το 2-1. Στο τέταρτο σετ οι άμυνες που έβγαλαν οι Καβαρατζής / Κοντοστάθης τούς οδήγησαν στο 6-2, με τον τελευταίο να κερδίζει μπλοκ άουτ για το 11-5 που τους χάρισε την πρωτιά!

Κοντοστάθης: «Το δικαιούμασταν»
«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρουμε και τα καταφέραμε καθώς έχουμε προπονηθεί πολύ καλά. Στο πρώτο σετ μπήκαμε κρύοι, αλλά στη συνέχεια δείξαμε ψυχή και καρδιά και ανατρέψαμε το παιχνίδι», δήλωσε ο Γιάννης Καβαρατζής, με τον Γρηγόρη Κοντοστάθη να προσθέτει: «Το περιμέναμε εδώ και δύο χρόνια αυτό το χρυσό. Πρόπερσι στην Πρέβεζα ενώ ήμασταν μπροστά χάσαμε με 2-1 σετ, ενώ πέρυσι στο Βόλο τραυματίστηκα στον τελικό και χάσαμε άνευ αγώνα. Εφέτος λοιπόν το δικαιούμασταν»!

Όσο για το παιχνίδι; «Δυσκολευτήκαμε γιατί δεν μπήκαμε καλά στην αρχή, κάναμε πολλά λάθη και επειδή στους 11 πόντους το σετ είναι πλέον πολύ γρήγορο, δεν προλάβαμε να τα διορθώσουμε. Στη συνέχεια ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και φτάσαμε στη νίκη».
Και οι δύο αφιέρωσαν την πρωτιά στις οικογένειές τους, που… «μας στηρίζουν οικονομικά και ηθικά» όπως είπαν, ενώ ευχαρίστησαν και τους χορηγούς τους (Εγνατία Οδός, Fitness Line, El Gato Negro).

O Κώστας Γούρμος και Κώστας Τσαγγαλίδης «έκλεισαν» ηλικιακά ως Juniors και δήλωσαν χαρούμενοι που… «τα καταφέραμε με μια επιτυχία όπως είναι το ασημένιο μετάλλιο». «Θέλαμε να πάμε καλά, αλλά ξέραμε πως ήταν δύσκολο καθώς σχηματιστήκαμε ως δίδυμο πριν από μία εβδομάδα», εξήγησε ο Γούρμος που όπως και ο Τσαγγαλίδης προέρχονται από τον σύλλογο El Bandana BVC.

Τρίτη θέση για Κουρτίδη / Κίμπλε
Μοιρασμένο το παιχνίδι, με τους Κουρτίδη / Κίμπλε να κερδίζουν το πρώτο σετ (11-4 χάρις στα πολλά λάθη των αντιπάλων), τους Νάτσιο / Γιαννέλη να απαντούν (11-7 με καλό μπλοκ), τους Κουρτίδη / Κίμπλε να ανακτούν το προβάδισμα (11-6 με τα σερβίς του Κίμπλε), τους Νάτσιο / Γιαννέλη να ισοφαρίζουν ξανά (11-5 με πολλά λάθη των αντιπάλων) και τελικά, το τάι μπρέικ να πηγαίνει στους Κουρτίδη / Κίμπλε με 11-7, με τον πρώτο να κερδίζει το χειροκρότημα και για την κίνηση fair play να δείξει στους διαιτητές πως το πέρασμα του Νάτσιου ήταν «μέσα»!

Ο 17άχρονος Στέλιος Κουρτίδης και ο συνομίληκός του Νόα Κίμπλε παίζουν για πρώτη φορά μαζί και έφτασαν ως την τρίτη θέση, με στόχο κάτι καλύτερο στο U19 που θα γίνει σε δύο εβδομάδες. «Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαι σοβαρά με το beach volley και για μένα είναι έκπληξη αυτή η τρίτη θέση» δήλωσε ο Κίμπλε που είναι από την Καλιφόρνια και ήρθε στην Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια.

Κουρτίδης: «Άλλη η μαγεία του beach volley»
Ο Κουρτίδης, «ασημένιος» πέρυσι στην Πρέβεζα στο U17, ξεκαθάρισε πως δεν θα ξαναπαίξει στη σάλα (σ.σ. ήταν μέχρι πρότινος στη ΧΑΝΘ) καθώς: «άλλη η μαγεία του beach volley», ενώ και οι δυο τους ευχαρίστησαν τους χορηγούς τους (Delice de crepe, Βοdytalk, Φαρμακείο 59, El Bandana BVC) αλλά πάνω από όλα: «τις οικογένειάς μας που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τον προπονητή μας Ηλία Ζωλασταθιάδη».

Ο Νίκος Νάτσιος (19 ετών) και ο Στέφανος Γιαννέλης (18 ετών) ήρθαν από τη Λαμία για κάτι καλύτερο, αλλά περιορίστηκαν στην 4η θέση. Το 2011 αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στα Κ20 και ήθελαν να το επαναλάβουν φέτος, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο λόγος; «Είμαστε απροπόνητοι. Στην ουσία κάναμε προπονήσεις εδώ στο τουρνουά», εξήγησαν, με τον Γιαννέλη να κυνηγά πλέον ένα μετάλλιο στο U19, όπου θα «κατέβει» με συμπαίκτη τον Βασίλη Ζήση.

* Τις απονομές των μεταλλίων έκαναν το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ, Ανδρέας Βαλσαμής, ο διευθύνων σύμβουλος του Allou Fun Park, Νίκος Βενιεράκης και o αρχιτέκτoνας του ψυχαγωγικού πάρκου, Αντώνης Παξιμαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...