Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΤΣΙΔΟΥ 3η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Κ-21 ΣΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ

Η Ελληνίδα τζουντόκα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 επικρατώντας στον τελικό των repechage της Magdalena Krssakova (Αυστρία) και έδειξε ότι το μέλλον της ανήκει...Μια ανάσα από το μετάλλιο έφτασε ο Κουρτίδης (-66κ)...Πολύ καλές εμφανίσεις και από τα υπόλοιπα παιδιά της ελληνικής αποστολής... Παρακολουθήστε τις καλύτερες στιγμές από την πρώτη ημέρα των αγώνων (VIDEO) 

 

Βουκουρέστι, ΡΟΥΜΑΝΙΑ–   
Το έψαχνε εδώ και περίπου δύο χρόνια. Ήταν παρούσα σε παγκόσμια κύπελλα σε μεγάλες διοργανώσεις και γυρνούσε γύρω από το…βάθρο. Ήρθε λοιπόν η στιγμή που η Ελισάβετ Τελτσίδου κατάφερε να ανέβει και να πανηγυρίσει ένα μετάλλιο σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση. Το άξιζε, το ήθελε, το πήρε. Η εμφάνιση της Ελληνίδας τζουντόκα ήταν πραγματικά εξαιρετική.
Από την αρχή έκανε αισθητή την παρουσία της στο τατάμι Sport Hall «K.Ghermanescu», από την πρώτη κιόλας αναμέτρηση. Αντίπαλος η Βρετανίδα Katie-Jemina Yeats Brown, η οποία κατάφερε να αντέξει μόλις 1:45 απέναντι στην Τελτσίδου που πήρε τη νίκη με Ippon.
Η δεύτερη αναμέτρηση ήταν κόντρα στην δυνατή Ρωσίδα Diana Dzhigaros. Η Τελτσίδου προσπάθησε να αιφνιδιάσει τη Ρωσίδα. Είχε πολύ καλό ξεκίνημα, ωστόσο η Dzhigaros από το δίλεπτο και μετά άρχισε να γίνεται πιο επιθετική με αποτέλεσμα να κατακτήσει τη νίκη με Ippon.

Δεν τα παράτησε…

Στην Ελληνίδα τζουντόκα δόθηκε δεύτερη ευκαιρία. Πρώτη αντίπαλος στα repechage η Buga Kovac από την Κροατία, η οποία με τη σειρά της προερχόταν από την ήττα κόντρα στην τζουντόκα από την Ουγγαρία-και μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης- Szabina Gercska.
Η αναμέτρηση με την Τελτσίδου ήταν συναρπαστική. Οι δύο τζουντόκα ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικές, καθώς η νίκη θα τους έστελνε στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο. Η Τελτσίδου ήταν πιο ψύχραιμη και με Yuko, 40 περίπου δευτερόλεπτα πριν το τετράλεπτο πήρε μια σπουδαία νίκη.
Στη «μάχη» για την τρίτη θέση η Ελληνίδα αθλήτρια του ΕΟΣ Αχαρνών ήταν αποφασισμένη. Απέναντί της η Magdalena Krssakova. Τίποτα, όμως, δεν θα της στερούσε αυτή τη φορά το μετάλλιο. Ανέβηκε στο τατάμι πιο δυνατά και λίγο μετά από τη συμπλήρωση του μισού λεπτού ήρθε το πρώτο Yuko.
Η Krssakova προσπάθησε να αντεπιτεθεί. Χωρίς αποτέλεσμα. Σωστή αμυντική στρατηγική από την Τελτσίδου. Γρήγορη στα πόδια, ενώ παράλληλα ήταν ιδιαίτερα προσεκτική στις επιθέσεις της. Σε μια από αυτές ήρθε και το δεύτερο Yuko ένα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση του αγώνα. Το παιχνίδι ολοκληρώνεται. Η Τελτσίδου είναι στην τρίτη θέση και κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου. Πανηγυρίζει και μαζί της πανηγυρίζουμε όλοι.
Στην κορυφή του βάθρου βρέθηκε η τζουντόκα από την Ουγγαρία Szabina Gercsak η οποία μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό επικράτησε της Ολλανδής Do Velema με Ippon είκοσι δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε.
Μαζί με την Τελτσίδου, στην τρίτη θέση, βρέθηκε και η Ρωσίδα Diana Dzhigaros (η μοναδική αθλήτρια που κέρδισε την Τελτσίδου), η οποία επικράτησε στον δεύτερο τελικό των repechage την Βρετανίδα Lucy Renshall.

Μια ανάσα από το μετάλλιο ο Κουρτίδης!

Στην κατηγορία των -66κ. τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Ροδόλφος Κουρτίδης, ο οποίος έφτασε ένα βήμα από το μετάλλιο κατακτώντας τελικά την πέμπτη θέση. Το ξεκίνημά του ήταν εντυπωσιακό. Αντίπαλός του ο Σέρβος Mihajlo Mihajlovic. Ο Σέρβος μπορεί να μπήκε λίγο καλύτερα από τον Έλληνα τζουντόκα, όμως ο Κουρτίδης χρειάστηκε κάτι λιγότερο από δύο λεπτά για να πάρει τη νίκη με Ippon.
Το άγχος του πρώτου αγώνα έφυγε πάνω από τον Κουρτίδη, ο οποίος συνέχισε να κάνει απίστευτα πράγματα. Κόντρα στον Bogdan Iadov, ο Κουρτίδης έκανε ακριβώς ότι και απέναντι στον Mihajlovic. «Μουδιασμένο» ξεκίνημα, αλλά η συνέχεια ήταν εκπληκτική. Μετά το 1:30 ο Κουρτίδης παίρνει τον έλεγχο του αγώνα και στο 2:17 ολοκληρώνει την αναμέτρηση με Ippon!
Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη. Τρίτος αγώνας κόντρα στον Πολωνό Pawel Wawrzyczek. «Κλειστός» αγώνας, με τους δύο τζουντόκα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ωστόσο, ο Κουρτίδης κατάφερε να βγει νικητής και από αυτόν το «σκόπελο» με shido παίρνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη.
Στον τελικό του προκριματικού γύρου ο Κουρτίδης αντιμετώπισε τον Ουκρανό και μεγάλο φαβορί για το γκρουπ, Dmytro Raskin κόντρα στον οποίο γνώρισε την πρώτη ήττα στη διοργάνωση με Ippon.
Ο δρόμος για το βάθρο όμως είχε συνέχεια. Στους αγώνες της δεύτερης ευκαιρίας ο Κουρτίδης βρέθηκε απέναντι στον Πορτογάλο Joao Crisostomo. Η αναμέτρηση ήταν «θρίλερ», αλλά είχε ένα πολύ καλό φινάλε για τον Έλληνα τζουντόκα ο οποίος επικράτησε με Yuko έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος.
Ο Κουρτίδης βρέθηκε ένα βήμα πριν από το μετάλλιο. Στον τελικό των repechage αντιμετώπισε τον Γερμανό Martin Setz. Ο Γερμανός μπήκε καλύτερα και χάρη σε ένα Yuko 15 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του τελικού, πήρε τη νίκη και παράλληλα ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.
Μαζί του ανέβηκε και ο Ουκρανός Dmytro Raskin που επικράτησε του Ισραηλινού Rodeon Golod, ενώ το χρυσό μετάλλιο πήγε στον τζουντόκα από το Ισραήλ Baruch Shmailov, που κέρδισε στον τελικό τον Arsen Ghazaryan από την Αρμενία.

Μεγάλη προσπάθεια από την υπόλοιπη αποστολή

Στην κατηγορία των -90κ. ο Θεοφύλακτος Αγγελίδης αντιμετώπισε τον Ιταλό Davide Pozzi. Ο Αγγελίδης μπήκε πολύ καλύτερα στον αγώνα, αλλά ο Pozzi ένα περίπου λεπτό πριν το φινάλε κατάφερε να πάρει τη νίκη με Ippon, αφήνοντας τον Έλληνα τζουντόκα εκτός διοργάνωσης.
Στα -81κ. τα ελληνικά χρώματα εκπροσώπησε ο ταλαντούχος τζουντόκα Κωνσταντίνος Σαρίδης, ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα κερδίζοντας στον πρώτο αγώνα τον Φιλανδό Klaus Verlin, με Ippon, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό!
Ο Σαρίδης έδωσε μια τεράστια μάχη στον δεύτερο αγώνα απέναντι στον Σέρβο Nemanja Majdov, ο οποίος όμως κατάφερε να φτάσει στη νίκη με Ippon 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.
Τη δική του μάχη έδωσε και ο Δημήτρης Τεβρεντσίδης, ο οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία των -100κ. Ο Τεβρεντσίδης μπήκε στο τατάμι με τον Σέρβο Slobodan Djorda από τον οποίο ηττήθηκε με Ippon μένοντας εκτός συνέχειας.
Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλε και η Παρασκευή Εδιρνέλη στην κατηγορία των -78κ. η οποία όμως, δεν κατάφερε να συνεχίσει στη διοργάνωση χάνοντας από την Samah Hawa Camara με την Γαλλίδα να αιφνιδιάζει την Ελληνίδα τζουντόκα στο μισό λεπτό μετά από την έναρξη του αγώνα και με Ippon πήρε τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση για την επόμενη αναμέτρηση.
Παρακολουθήστε τις καλύτερες στιγμές από την πρώτη μέρα των αγώνων ΕΔΩ
 othersportsnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...