Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας στο Ηρώδειο


Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας στο Ηρώδειο
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση “The Other Side of Greece” το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο. Συμμετέχουν ο Μπάμπης Στόκας, η Liset Alea των Nouvelle Vague και ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης.


Στην… άλλη πλευρά της Ελλάδας, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, οι θεατές θα ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Ύστερα από μια πολύχρονη πορεία και μεγάλες επιτυχίες που αντέχουν στον χρόνο, ήρθε η στιγμή για τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα να ενώσουν τον δικό τους αγαπημένο ροκ ήχο με την αξεπέραστη δύναμη μιας κλασικής ορχήστρας, επιλέγοντας για αυτό το εγχείρημα μια από τις καλύτερες και πιο γνωστές ορχήστρες του κόσμου.


«Παλιές αγάπες» από την συλλογή των Πυξ Λαξ, αλλά και τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, σε νέες ενορχηστρώσεις παιγμένες από την 60μελή Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, υπό τη διεύθυνση του Friedemann Riehle. Νέος ήχος, φως και χρώμα, θα δέσουν αρμονικά με την απαγγελία στίχων των μεγάλων μας ποιητών Σεφέρη, Ελύτη, Καβάφη, από τον Αιμίλιο Χειλάκη και τη Νάντια Σπηλιωτοπούλου.


Το “The Other Side of Greece”, από τον Οκτώβριο του 2013 παρουσιάζεται από τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τους καλεσμένους του σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού - Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Ντίσελντορφ - γνωρίζοντας παντού μεγάλη επιτυχία, δείχνοντας έτσι και το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας: αυτό της τέχνης και του πολιτισμού.


Η σύμπραξη με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στην Τσεχία, στην Όπερα της Πράγας.


«Αν ο στόχος της παράστασης αυτής στο εξωτερικό ήταν να γνωρίσουν οι ξένοι μία άλλη πλευρά της Ελλάδας, ο στόχος της παράστασης στο Ηρώδειο είναι να ξαναθυμηθούμε εμείς αυτή την άλλη πλευρά», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Η συναυλία του Ηρωδείου θα ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει διεθνώς σε CD.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στην «Κιβωτό του Kόσμου».


H θετική και δημιουργική πλευρά της Ελλάδας, εκφράζεται μέσα από το πιο ισχυρό εργαλείο που μπορεί να ενώσει λαούς και κουλτούρες, την τέχνη….


PRAGUE PHILHARMONIC ORCHESTRA

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας με διευθυντή τον Γερμανό Friedemann Riehle, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου. Κατέχει εξέχουσα θέση στις ηχογραφήσεις κινηματογραφικής μουσικής, με πάνω από 100 κυκλοφορίες soundtracks. Ηχογραφεί για labels όπως Decca,  EMI, Sony, BMG, κ.α. και έχει συνεργαστεί με επιφανείς προσωπικότητες του κινηματογράφου, μεταξύ άλλων, με τον συνθέτη Elmer Bernstein και τους σκηνοθέτες David Lynch και Roman Polanski. Μεγάλοι σταρ του κλασικού ρεπερτορίου, όπως η τσελίστα Sol Gabetta και οι τενόροι Jonas Kaufmann και Salvatore Licitra, έχουν ηχογραφήσει με την ορχήστρα. Για να ενσωματώσει τη σύγχρονη μουσική στο κλασικό ρεπερτόριο, ο Riehle συχνά διευθύνει κονσέρτα με κλασικά ροκ έργα, όπως των Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, Queen, ενώ η ορχήστρα συνεργάστηκε για μια σειρά συναυλιών με τον front man των Deep Purple, Ian Gillan.


«ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από έναν εικοσιεξάχρονο ιερέα, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου και είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες  και πολλά χωρίς γονείς.   www.kivotostoukosmou.org




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...