Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Πρώτο δείγμα από το καινούργιο άλμπουμ των Pink Floyd

Αν και μόλις τριάντα δευτερόλεπτα, ακούμε καθαρά ότι ο Gilmour είναι εδώ

Πρώτο δείγμα από το καινούργιο άλμπουμ των Pink FloydΟι Pink Floyd μας έδωσαν την ευκαιρία να κοιτάξουμε μέσα από την κλειδαρότρυπα στο πολυαναμενόμενο καινούργιο τους άλμπουμ.

Μπορείτε να ακούσετε το δείγμα εδώ.

Το "The Endless River", όπως θα ονομάζεται ο δίσκος, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου.

Στον επίσημο ιστότοπο των Pink Floyd αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

Σημείο εκκίνησης για το "The Endless River" ήταν η μουσική που προήλθε το 1993 από τις ηχογραφήσεις του "Division Bell", όταν ο David Gilmour, ο Rick Wright και ο Nick Mason έπαιξαν μαζί ελεύθερα στα στούντιο Britannia Row και Astoria. Ήταν η πρώτη φορά που έκαναν κάτι τέτοιο από τις ηχογραφήσεις για το "Wish You Were Here" την δεκαετία του '70. Εκείνες οι ηχογραφήσεις είχαν ως αποτέλεσμα το τελευταίο στούντιο άλμπουμ της μπάντας, "The Division Bell".

Το 2013 ο David Gilmour και ο Nick Mason είδαν ξανά την μουσική από εκείνες τις ηχογραφήσεις και αποφάσισαν ότι εκείνα τα κομμάτια θα έπρεπε να διατεθούν ως μέρος του ρεπερτορίου των Pink Floyd. Θα είναι η τελευταία φορά που οι τρεις τους θα ακουστούν να παίζουν μαζί. Η μπάντα πέρασε τον τελευταίο χρόνο ηχογραφώντας και αναβαθμίζοντας την μουσική, χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας των στούντιο, για να δημιουργήσει "The Endless River".

Το "The Endless River" αποτελεί έναν φόρο τιμής στον Rick Wright, του οποίου τα πλήκτρα είναι η καρδιά του ήχου των the Pink Floyd. Πρόκειται για έναν ορχηστρικό κατά κύριο λόγο δίσκο που εκτείνεται σε τέσσερις πλευρές με μοναδικό τραγούδι το "Louder Than Words" (σε στίχους της Polly Samson), και την παραγωγή υπογράφουν οι David Gilmour, Phil Manzanera, Youth και Andy Jackson.

Το "The Endless River" θα διατεθεί σε κανονικό CD, διπλό βινύλιο και Deluxe Box. Το Deluxe Box θα περιέχει Deluxe CD και DVD ή Blu-Ray, στα οποία θα περιλαμβάνονται video για τα παρακάτω κομμάτια:

Anisina
Untitled
Evrika (a)
Nervana
Allons-y
Evrika (b)

Tο tracklist του δίσκου είναι το εξής:

Side 1
Things Left Unsaid
It's What We Do
Ebb And Flow

Side 2
Sum
Skins
Unsung
Anisina

Side 3
The Lost Art Of Conversation
On Noodle Street
Night Light
Allons-y (1)
Autumn '68
Allons-y (2)
Talkin' Hawkin'

Side 4
Calling
Eyes To Pearls
Surfacing
Louder Than Words

endless river pink floyd
www.rocking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...