Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Χάλκινες οι Κορασίδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης!


Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Εθνική Κορασίδων στο 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Κίρισι της Ρωσίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 12-7 της Ολλανδίας κλείνοντας με το καλύτερο τρόπο την διοργάνωση που πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις. Οι παίκτριες του Τάσου Παπαναστασίου (Γάτος) και της Γεωργίας Ελληνάκη εκμεταλλεύτηκαν το ξέσπασμά τους στη δεύτερη περίοδο (4-1) και έφτασαν στη κατάκτηση του μεταλλίου παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν νωθρά το παιχνίδι.
Ο αγώνας ξεκίνησε με την Ολλανδία να ανοίγει το σκορ με την Ντε Βρις αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ισοφάρισε σε 1-1 χάρη σε τέρμα της Τριχά. Παρόλα αυτά οι Οράνιε πήραν εκ νέου το προβάδισμα (2-1) με την Μουλχέζεν που ήταν το σκορ του πρώτου οκτάλεπτου. Στη δεύτερη περίοδο οι Ολλανδέζες διεύρυναν το προβάδισμα τους (3-1) με την Βουρντάο αλλά η Εθνική μας ομάδα αντέδρασε και με ένα σερί 4-0 ανέτρεψε το εις βάρος της αποτέλεσμα κάνοντας το 5-3. Αρχικά η Σιούτη μείωσε σε παίκτρια παραπάνω και η Τορνάρου έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Εν συνεχεία η ίδια παίκτρια έδωσε το πρώτο προβάδισμα στην Ελλάδα (4-3) το οποίο διεύρυνε η Χαλδαίου.
Στο τρίτο οκτάλεπτο η Εθνική μας ομάδα ανέβασε τη διαφορά στα τρία τέρματα (8-5) και παρά το γεγονός ότι οι Ολλανδέζες μείωσαν δύο φορές σε απόσταση αναπνοής (5-4, 6-5) βρήκε τις λύσεις με τις Σάντα, Τριχά και Σιούτη βάζοντας τις βάσεις για το μετάλλιο. Στη τελευταία περίοδο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβαλε τέλος στις ελπίδες των Ολλανδέζων χάρη σε τέρματα των Τορνάρου, Τριχά και Τσιμάρα Ευφ. που έκαναν το 11-5. Το μόνο που κατάφερε η Ολλανδία ήταν να μειώσει σε 11-7, ενώ η Χαλδαίου διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Πρώτες σκόρερ ήταν οι Σοφία Τορνάρου και Φωτεινή Τριχά που σημείωσαν από τρία τέρματα, ενώ από δύο πρόσθεσαν οι Χριστίνα Σιούτη και Νεφέλη – Χρυσούλα Χαλδαίου και από ένα οι Στεφανία Σάντα και Ευφροσύνη Τσιμάρα.

Ελλάδα – Ολλανδία 12-7 (1-2, 4-1, 3-2, 4-2)

Ελλάδα (Τάσος Παπαναστασίου): Καραγιάννη, Σάντα 1, Καλογεροπούλου, Σιούτη 2, Τσιμάρα Ευφ. 1, Χαλδαίου 2, Τορνάρου 3, Κυριακάκη, Ανδρεάδη, Τριχά 3, Λασκαρίδου, Κάσσαρη, Μήτσου.
waterpolonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...