Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ

Στην ώρα της, αλλά χωρίς τις αποσκευές των περισσότερων μελών της που... έμειναν στο Βελιγράδι, επέστρεψε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη η εθνική ομάδα των Παίδων, προερχόμενη από την Αυστρία.

Η ικανοποίηση για την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν εμφανής στα πρόσωπα όλων, μαζί με την κούραση από την προσπάθεια που έκαναν στο Στάινμπρουν.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», μαζί με τους συγγενείς των αθλητών, την αποστολή υποδέχτηκαν το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ και αντιπρόεδρο της ΕΠΕΣΘ, Γιώργος Διονάς και η το μέλος της επιτροπής ανάπτυξης της ομοσπονδίας, Βάσω Τσούγγαρη.

Και οι δύο συνεχάρησαν, εκ μέρους και του προέδρου της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη (ταξίδεψε νωρίτερα για τη Λωζάνη), τους προπονητές και τους αθλητές για την επιτυχία τους και τους ευχαρίστησαν για τη χαρά που πρόσφεραν στους φίλους του βόλεϊ.

«Είναι μια μεγάλη επιτυχία σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα μας και για το άθλημά μας. Είναι μια δικαίωση για όλους, όχι μόνο γι’ αυτούς που ήμασταν στην Αυστρία, αλλά και για όλα τα παιδιά που δούλεψαν, προσπάθησαν και δεν ήταν στην ομάδα. Η επιτυχία ανήκει σε όλο το ελληνικό βόλεϊ και ελπίζω να έχει και συνέχεια.

Θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές, όλο το προπονητικό και ιατρικό τιμ, την ομοσπονδία και τους περιφερειακούς προπονητές που δούλεψαν τα προηγούμενα χρόνια με τα παιδιά», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Μάκης Δημητριάδης.

Οσον αφορά τη συμμετοχή στα τελικά της Αγκυρας, τόνισε: «Ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας δεν είναι πολύς. Πρέπει να μιλήσουμε με την ομοσπονδία και να μπουν κάποιες προτεραιότητες, όσον αφορά την προετοιμασία. Πρέπει να γίνουν πράγματα μέχρι τον Απρίλιο, να κλειστούν φιλικά και να γίνουν κάποιες μικρές συγκεντρωτικές, κάθε φορά που είναι αυτό δυνατό. Θα περιμένουμε να μάθουμε τους αντιπάλους μας και νομίζω ότι βασικός στόχος θα είναι η πρόκριση, μέσω του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο παγκόσμιο».

Και κατέληξε: «Πιστεύω πολύ σ’ αυτά τα παιδιά, αποτελούν το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ. Πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε αυτή τη γενιά. Αλλωστε, τέτοιες επιτυχίες αφορούν και τις επόμενες εθνικές ομάδες και φέρνουν παιδιά στο άθλημα».



Από την πλευρά του, ο αρχηγός της εθνικής, Μενέλαος Κοκκινάκης, είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό που καταφέραμε. Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν, παίζουμε καλό βόλεϊ και στο μέλλον ελπίζουμε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα.

Το γεγονός πως είμαστε στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης είναι πολύ σημαντικό. Όμως, δεν μένουμε στην πρόκριση. Θα πάμε στην Αγκυρα για να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Από τη συμμετοχή μας στα τελικά μόνο κέρδος θα έχουμε». 
 Αναδημοσίευση από volleyball.gr
Σημείωση drapetsonavolley: Και ο σύλλογος μας έχει ένα μέλος του στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Παίδων. Συγκεκριμένα, υπενθυμίζουμε ότι Β΄ προπονητής της ομάδας, είναι ο κ. Σπ. Νικολάκης, τεχνικός της ομάδας γυναικών του συλλόγου μας, στον οποίο δίνουμε συγχαρητήρια για τη μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής ομάδας, οι οποίοι μαζί με την Εθνική κορασίδων, αποτελούν το φωτεινό φάρο του ελληνικού βόλει.
Οπωσδήποτε, θέση στην ομάδα αυτή δικαιούτο και έπρεπε να ήταν μέλος της, ο αθλητής του συλλόγου μας Νίκος Μαρμαρινός, ο οποίος κόπηκε από τις τελικές κλήσεις. Δεν πειράζει όμως, ο χρόνος δουλεύει γι΄ αυτόν και πρέπει να προσπαθήσει σκληρά, για να αποτελέσει μέλος της ομάδας στα τελικά της Τουρκίας, για να δώσει απαντήσεις σ΄ αυτούς που τον αμφισβηστούν. Γιατί πρόκειται για ένα από τα κορυφαία καθαρόαιμα ταλέντα του ελληνικού βόλει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...