Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕ Θ΄ ΑΡΓΗΣΟΥΝ


Του Τάσου ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Η ελληνική ομοσπονδία βόλεϊ, σύμφωνα με τα λεγόμενα των παραγόντων της αλλά και με όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, είναι υπερχρεωμένη οικονομικά. Μέχρι αδιεξόδου μάλιστα. Οπως πολλά από τα νοικοκυριά σήμερα στην πατρίδα μας.
Τις τελευταίες ημέρες όμως ελπίζει σε απόσβεση. Επανήλθε η αισιοδοξία, άντε και λίγα χαμόγελα.
Εντελώς απρόσμενα, για όλους εμάς τους αδαείς, που η πληροφόρησή μας προέρχεται αποκλειστικά από τα δελτία ειδήσεων.
Για πρώτη φορά στην ιστορία, λοιπόν, οι εθνικές ομάδες Παίδων και Κορασίδων προκρίθηκαν πανάξια και από κοινού σε τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Αγόρια και κορίτσια, πανύψηλα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, με ηλικίες που ξεκινούν μόλις από τα 14 χρόνια και καταλήγουν στα 17, έπαιξαν καταπληκτικό βόλεϊ και ετοιμάζονται τώρα με όνειρα, ελπίδες και ταλέντο για τη μεγάλη πρόκληση τον προσεχή Απρίλιο στην Αγκυρα της Τουρκίας.
Για να έχουμε όμως μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα «μωρά» μας σας πληροφορούμε ότι η πλειονότητα των μελών της ανδρικής ομάδας διανύει τα 17 χρόνια ζωής με μέσο όρο ύψους το 1,94 μ., ενώ τα περισσότερα κορίτσια μόλις έχουν κλείσει τα 15 χρόνια τους με μέσο όρο ύψους το 1,81 μ.
Με λίγα λόγια, οι νεοσσοί μας όχι μόνο αναμένεται να βελτιωθούν τεχνικά με την πάροδο των μηνών αλλά και θα συνεχίσουν, για λίγο ακόμα, να ψηλώνουν.
Η ελληνική πολιτεία οφείλει να βοηθήσει το άθλημα, αλλά κυρίως τα νέα αυτά παιδιά με το πλούσιο ταλέντο.
Η ομοσπονδία βόλεί πρέπει να δουλέψει αυτήν την επένδυση σε βάθος χρόνου και τα θαυμαστά αποτελέσματα είναι βέβαιο ότι δεν θα αργήσουν.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους προπονητές των δύο εθνικών ομάδων, στον Μάκη Δημητριάδη και την Καρολίνα Μπαρζούκα.
Και κάτι ακόμα. Νοκ άουτ από την τελική φάση τέθηκαν στα αγόρια η πανίσχυρη Ιταλία και στα κορίτσια η Ρωσία.
Εμείς θα είμαστε εκεί...
Αναδημοσίευση από sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...