Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

H ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

«Mετάλλιο στην Τουρκία»!
Έφτασε στην Ελλάδα στη μία μετά τα μεσάνυχτα η αποστολή της Εθνικής Κορασίδων που έγραψε ιστορία στην Σερβία και εξασφάλισε την πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Τουρκίας (30 Απριλίου - 8 Μαϊου).
Το Volleynews υποδέχτηκε την ελληνική αποστολή στο «Ελ.Βενιζέλος» μαζί φυσικά με τους γονείς των κοριτσιών και τους εκπροσώπους της ΕΟΠΕ, το μέλος του ΔΣ και της Επιτροπής Εθνικών ομάδων Θανάση Ρέρρα και το μέλος της Επιτροπής Εθνικών ομάδων Κώστα Βαμβάκη.
«Εδώ και μετά το Euro»
«Σας υποδεχόμαστε με ικανοποίηση και σας ευχαριστούμε για την χαρά που μας δώσατε. Εκ μέρους του προέδρου Αχιλλέα Μαυρομάτη και του ΔΣ της ΕΟΠΕ σας καλοσωρίζω στην πατρίδα. Συγχαρητήρια για ότι πετύχατε. Μας κάνατε υπερήφανους και είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίσετε στον δρόμο των επιτυχιών. Είμαι βέβαιος πως είμαστε και πάλι εδώ κατά την επιστροφή σας από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τουρκίας», είπε ο Θανάσης Ρέρρας που παρέδωσε μια ανθοδέσμη στην Μαρία Γενιτσαρίδη, αφού η αρχηγός Σουλτάνα Χριστινίδου έμεινε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τις διεθνείς από την βόρειο Ελλάδα.
Παρά την κούραση από τα κορίτσια περίσσευε ο ενθουσιαμός και η αισιοδοξία ότι στο Ευρωπαϊκό της Τουρκίας μπορούν να κάνουν το... θαύμα και να κατακτήσουν μετάλλιο!


Μαρία Γενιτσαρίδη (ΑΘΛΕΣ Ηρακλείου)
«Αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Μπορούμε να κάνουμε πιο πολλά. Δεν μας φτάνει η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό και δεν θα επαναπαυθούμε σε αυτή την πρόκριση. Αισθανόμαστε δυνατές και ικανές για να καθιερωθούμε στην ελίτ του Ευρωπαϊκού βόλεϊ. Περιμένουμε με αγωνία να ξεκινήσουμε προετοιμασία για τα τελικά της Τουρκίας. Ευχαριστούμε όσους μας βοήθησαν και όσους μας συμπαραστάθηκαν για να πετύχουμε αυτή την πρόκριση. Το μυστικό ήταν ήταν η ομαδική προσπάθεια και η καλή προετοιμασία που είχαμε από τους προπονητές μας».

Ανθή Βασιλαντωνάκη (Ενωση Βύρωνα)
Κάναμε πολύ καλή δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα και πιστέψαμε στη δύναμη της ομάδας. Θέλαμε πολύ την πρόκριση. Ξέραμε πως με την Κροατία θα έχουμε δύσκολο έργο αλλά μπήκαμε αποφασισμένες και δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αξιοποιήσαμε την ευκαιρία που μας δόθηκε και μακάρι να μπορέσουμε να φέρουμε κι άλλες επιτυχίες για το ελληνικό βόλεϊ. Αισθανόμαστε ότι κάναμε κάτι ξεχωριστό αλλά δεν είναι το μόνο που μπορούμε να πετύχουμε. Θέλουμε να πετύχουμε περισσότερα και αυτό ξέρουμε πως θα γίνει μέσα από σκληρή δουλειά».

Ειρήνη Αναγνώστου (Ενωση Βύρωνα)
«Ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας τα Χριστούγεννα του 2009 και δουλέψαμε σκληρά μαζί με την προπονήτρια μας για τον στόχο της πρόκρισης. Ηταν μοναδική εμπειρία για όλα τα κορίτσια και το καλύτερο ξεκίνημα μας. Εχουμε πολλά όνειρα και πολλές προσδοκίες. Θέλουμε να προχωρήσουμε πιο ψηλά. Δεν μας φτάνει η πρόκριση. Αισθανόμαστε δυνατές και ικανές για να κάνουμε μεγάλα πράγματα για το ελληνικό βόλεϊ. Προσωπικά δεν φοβάμαι να πω πως μπορούμε ακόμα και να πάρουμε μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τουρκίας. Χρειαζόμαστε μια καλή κλήρωση και να εντοπίσουμε τις αδυναμίες των αντιπάλων μας, Ευχαριστούμε το προπονητικό επιτελείο για την βοήθεια τους».

Μαρία Φανή Πατεράκη (Ενωση Βύρωνα)
«Θέλαμε πολύ την πρόκριση και τα καταφέραμε. Δείξαμε ομαδικότητα και είχαμε προετοιμαστεί καλά. Αξίζαμε την πρόκριση μετά και τη νίκη μας επί της Σερβίας. Με την Πορτογαλία την τελευταία μέρα ήμασταν πολύ πιεσμένες και είχαμε άγχος για να νικήσουμε. Ξέραμε ότι ήμασταν καλύτερες. Ήταν μια μέρα που δεν θα ξεχάσω διότι στη συνέχεια ζήσαμε έντονα και τον αγώνα με Σερβίας – Κροατίας. Είχαμε νικήσει την Κροατία και θα ήταν άδικο να αποκλειστούμε. Ανυπομονούμε να πάμε στην Τουρκία και να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Μελίνα Εμμανουηλίδου (Αρτεμις Κορυδαλλού)
«Ζήσαμε μοναδική εμπειρία στην Σερβία. Είχαμε προετοιμαστεί καλά και είχαμε αυτοπεποίθηση. Φυσικά και δεν θα πάμε για εμπειρίες στα τελικά της Τουρκίας. Αν μας δοθεί η ευκαιρία να παλέψουμε ακόμα και για μετάλλιο. Νικήσαμε την Κροατία γιατί είχαμε προετοιμαστεί καλά. Είχαμε άγχος με την Πορτογαλία. Ακόμα και με την Σερβία μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη εμφάνιση. Στην καλή μας μέρα μπορούμε να νικήσουμε όλες τις ομάδες».
Αναδημοσίευση από volleynews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...