Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-0 ΚΑΙ ΣΤΟ 2ο ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ EUROPEAN LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ, ΚΛΑΝΤΟΒΟ, ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Τη δεύτερη ήττα της με 3-0 (25-14, 25-21, 25-22) σε ισάριθμα ματς με τη Σερβία στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Α’ ομίλου της Ευρωπαϊκής Λίγκας γνώρισε το Σάββατο (28/5) στο Κλάντοβο η Εθνική Γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένο σε όλους τους τομείς, σε σχέση με τον αγώνα της Παρασκευής 27/5, κόντραρε στα ίσα τις πρωταθλήτριες και αν ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένη, ειδικά στο β’ και στο γ’ σετ θα μπορούσε να διεκδικήσει και κάτι καλύτερο.

Το β’ ματς Σερβίας - Ελλάδας οι προπονητές των δύο ομάδων έδειξαν πως προσφερόταν για πειραματισμούς, καθώς από την αρχή του αγώνα δοκίμασαν πολλά διαφορετικά πρόσωπα και σχήματα. Η «οικοδέσποινα» ξεκίνησε το ματς χωρίς τη… δήμιο της Εθνικής στο ματς της Παρασκευής (27/5), Μπρακότσεβιτς και την πασαδόρο, Αντονίγεβιτς, στη θέση των οποίων αγωνίστηκαν οι Μαλαγκούρσκι και Ζίβκοβιτς αντίστοιχα.

Για την Εθνική μας ο Τάκης Φλώρος έδειξε εμπιστοσύνη στην «βενιαμίν» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Κλάντοβο, την 20χρονη ταλαντούχα ακραία των Μακεδόνων Αξιού, Ευαγγελία Μερτέκη η οποία στο ντεμπούτο της ως βασική με το εθνόσημο, αντικατέστησε την Γκιουζέλη.

Η Σερβία καλύτερη επιθετικά με δυνατό μπλοκ και… κεκτημένη ταχύτητα από το α’ ματς, επέβαλε ξανά από την αρχή το ρυθμό της 8-5, 16-8 και με τον Τάκη Φλώρο να κάνει αλλεπάλληλες αλλαγές, κατέκτησε εύκολ το α΄σετ με 25-14.

Στο β’ σετ η Ελλάδα βελτιωμένη αισθητά σε σερβίς και μπλοκ, προηγήθηκε με 5-3, αλλά στη συνέχεια η κάτοχος του τίτλου Σερβία, εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη κυρίως στην υποδοχή, ξέφυγε 8-6 και 16-10. Οι διεθνείς μας δεν τα παράτησαν, πίεσαν στο μπλοκ, κυνηγούσαν κάθε μπάλα και παράλληλα με την αντικατάσταση της Μόλναρ με την Λαζάρεβιτς, «ψαλίδισαν» τη διαφορά στο 17-15. Πάνω όμως που η «γαλανόλευκη» είχε βρει ρυθμό, κάποια μαζεμένα λάθη σε υποδοχή και σερβίς «εκτόξευσαν» και πάλι τη διαφορά στο 22-16, για να ζευγαρώσει τελικά η κορυφαία παίκτρια του σερβικού πρωταθλήματος για τον Απρίλιο, Σάνια Μαλαγκούρσκι τα κερδισμένα σετ της ομάδας της με 25-21.

Η καλή εικόνα της Εθνικής μας, που θα μπορούσε στο β’ σετ να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, συνεχίστηκε και στο γ’ σετ όπου τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου «απάντησαν» στο προβάδισμα 3-0 των γηπεδούχων με ένα σερί 1-3 μειώνοντας σε 4-3 και μέχρι το 8-5 ήταν κοντά στο σκορ. Κάπου εκεί όμως το καλό σερβίς της παρέας της Μαλαγκούρσκι δημιούργησε προβλήματα στην ελληνική υποδοχή μας και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού με αποτέλεσμα το σερβικό μπλοκ να αυξάνει τη διαφορά σε 16-10. Οι αλλαγές προσώπων που έκανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τάκης Φλώρος, έδωσαν… άλλον αέρα και φρεσκάδα στην γαλανόλευκη, που από το 21-14 με καλό μπλοκ και σερβίς μείωσε σε 23-20, αλλά τελικά η Σερβία ήταν αυτή που με 25-22, έριξε αήττητη δις με 3-0 την αυλαία της πρεμιέρας των αγώνων του Α’ ομίλου.

Ωστόσο η ελληνική ομάδα, που ήταν σαφώς βελτιωμένη και θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από το β’ ματς, άφησε ελπίδες και υποσχέσεις για μία καλύτερη συνέχεια στη διοργάνωση, αφού στα επόμενα παιχνίδια, θα ενισχυεθί και με τις διεθνείς που είτε λόγω τραυματισμού, είτε εξετάσεων, δεν τέθηκαν στη διάθεση του εκλέκτορα για την πρεμιέρα της Σερβίας

Η επιστροφή της ελληνικής αποστολής είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Κυριακής 29/5.

ΣΕΡΒΙΑ (Ζ.Τέρζιτς): Ζίβκοβιτς 4, Μαλαγκούρσκι 19, Μαλέσεβιτς 7, Μόλναρ 4, Νίνκοβιτς 8, Κρισμάνοβιτς 11, λίμπερο η Πόποβιτς (50%), Λαζάρεβιτς 6

ΕΛΛΑΔΑ (Τ. Φλώρος): Κουτουξίδου 4 , Τζανακάκη, Κυριακίδου 6, Χαντάβα 9, Κιόση 8, Μερτέκη 5, λίμπερο η Μυλωνά (42%), Γκούζου, Γκιουζέλη, Παπαφωτίου, Κελεσίδου

Κερδισμένοι πόντοι 75-57: Σερβίς 10-3, Επίθεση 39-31, Μπλοκ 10-5, Λάθη αντιπάλου 16-18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...