Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

''Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ''

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα σε ένα αυθόρμητο ξέσπασμα. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Φως των Σπορ" και αρθρογράφος του Redplanet.gr και Sport24.gr Στέφανος Λεμονίδης περιγράφει πώς το έζησε.

Mπορεί η πλατεία να μην ήταν «γεμάτη με το νόημα που είχε κάτι από φωτιές», αλλά ήταν  γεμάτη. Μπορεί να μη είχε «συντρόφους οικοδόμους, φοιτητές», αλλά είχε ένα ετερόκλητο πλήθος από νεαρούς(κατά πλειοψηφία), μεσήλικες και γέρους. Χωρίς κομματικά πανό(παραφωνία συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με ομοιόμορφα μπλουζάκιαπουδιαφήμιζαν στην πλάτη ένα καφέ-μπαρ), χωρίς κομματικές φανφάρες, χωρίς «μπλα, μπλα, μπλα δημοκρατία, μπλά, μπλα, μπλα , με εκλέξανε», χωρίς  στερεότυπα συνθήματα, χωρίς εθνικιστικές κορώνες.
Δεν γνωρίζουμε αν το κίνημα των αγανακτισμένων είναι θνησιγενές, μια αναλαμπή ή κάτι που θα φουντώσει και θα γίνει τσουνάμι.
Το  καλό είναι ότι κάτι ξεκίνησε με συνθήματα «κλέφτες-κλέφτες» προς τη Βουλή , «αλήτες ρουφιάνοι , δημοσιογράφοι» προς τις  στημένες κάμερες στην ταράτσα της Μεγάλης Βρετανίας και το γνωστό προς τα παρατεταγμένα ΜΑΤ.
Οι ιδέες πολλές, όπως να στήσουμε  ένα μεγάλο τσαντίρι στην πλατεία Συντάγματος, σε μια ειρηνική διαδήλωση χωρίς προβοκάτσιες και χωρίς σκουπίδια, αφού όλοι πρόσεξαν τον χώρο.
Και την επόμενη φορά θα είναι περισσότεροι γιατί πολλοί δεν πίστεψαν ότι το facebook μπορεί να κινητοποιήσει τον κόσμο στην Ελλάδα. Τον κινητοποίησε το διαδίκτυο και όχι ευτυχώς ο Αλαβάνος που προέτρεπε πριν από εβδομάδες να μετατρέψουν την πλατεία Συντάγματος , σε πλατεία Ταχρίρ. Τόσο αυτός, όσο και οι υπόλοιποι πολιτικοί τη μετέτρεψαν σε πλατεία «Αϊ σιχτίρ»
Μακάρι να είναι μόνο η αρχή και η απάντηση προς τους Ισπανούς της πλατείαας του Ηλίου της Μαδρίτης  που ειρωνεύτηκαν «Σςςς, μη ξυπνήσουμε τους Έλληνες» ήταν «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!». Και στα ισπανικά.
(Κείμενο: Στέφανος Λεμονίδης)
Αναδημοσίευση από volleynews.gr
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...