Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Το προεδρείο της Ε.Ο.ΠΕ. συναντήθηκε με το προεδρείο της ΟΔΒΕ και συζήτησαν για τον κανονισμό διαιτησίας του beach volley και για άλλα θέματα διαιτησίας. Συστάθηκε ομάδα εργασίας αποτελούμενη από τους Ψαρουδάκη, Μαυρικίδη και Ράπτη που στο επόμενο ΔΣ της ομοσπονδίας θα καταθέσει πρόταση για τη διαιτησία του beach volley. Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε τα παρακάτω:

- Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Πέμπτη με ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
- Τα σωματεία της Α1 γυναικών θα συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα με το προεδρείο της Ε.Ο.ΠΕ και την ΚΕΠ.

- Άμεσα θα κληθούν οι πρόεδροι των ενώσεων και των επιτροπών στην Ε.Ο.ΠΕ για να ενημερωθούν για το οικονομικό πρόβλημα και για να γίνει ο προγραμματισμός της επόμενης αγωνιστικής περιόδου για τα τοπικά πρωταθλήματα.

- Οι εισηγήσεις της ΚΕΠ για τη διεξαγωγή των εθνικών πρωταθλημάτων θα συζητηθούν με τα σωματεία σε επιμέρους συσκέψεις ανά κατηγορία που θα γίνουν άμεσα προκειμένου να εκδοθεί η γενική προκήρυξη των πρωταθλημάτων. Εισήγηση της ΚΕΠ είναι, μεταξύ άλλων, η κατάργηση της Β΄ Εθνικής ανδρών.
- Η μεταγραφική περίοδος (μεταγραφές ελεύθερες, υποσχετικές και αποδεσμεύσεις πλην των πρωτοεγγραφόμενων φοιτητών) ορίζεται από 25/07 έως 25/08.
- Ορίζονται οι ημερομηνίες του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων: 16-18 Ιουνίου οι προημιτελικοί, 19 Ιουνίου οι ημιτελικοί, και 7-9 Ιουλίου οι τελικοί.
- Η πενταμελής Επιτροπή μεταγραφών αποτελείται από τους: πρόεδρος Κωστής Ψαρουδάκης, γραμματέας Παναγιώτης Σιδέρης και μέλη ο Αναστάσιος Πέτκος και ένας εκπρόσωπος από την ΕΣΠΑΑΑ και την ΕΣΠΕΔΑ.
- Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις στον κανονισμό προμηθειών της ΕΟΠΕ.
- Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τους Ρούλη Αγραπιδάκη, Βαγγέλη Μπερμπέρογλου και Θανάση Ντζαφέρη, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στις εθνικές ομάδες
- Οι υποψηφιότητες που θα κατατεθούν στη CEV είναι: Θεοφάνης Τσιόκρης για μέλος του Δ.Σ. της FIVB, Αχιλλέας Μαυρομάτης για μέλος του Δ.Σ της CEV, Περικλής Μπακοδήμος ως μέλος της επιτροπής αθλητικών οργανώσεων της CEV (για εθνικές ομάδες), Μανώλης Κάλλης επιτροπή διαιτησίας της CEV, Γιώργος Γκάγκαλης επιτροπή μπιτς βόλεϊ της CEV.

- Ο διευθυντής της Ομοσπονδίας Χάρης Σπηλιάκος ορίστηκε ως υπεύθυνος της Ομοσπονδίας για τα κύπελλα Ευρώπης.

Σημείωση drapetsonavolley: Θα σταθούμε σε κάποιες απ΄ αυτές τις αποφάσεις και θα εκφράσουμε τη άποψη μας.
1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ
Η απόφαση - εισήγηση της ΚΕΠ, κρίνεται - ιδιαίτερα αυτή την εποχή - πολύ σωστή και επιβεβλημένη, σε πρώτη φάση. Όμως πολύ σύντομα πρέπει να γίνει γνωστός ο τρόπος ανόδου στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Πρόταση μας είναι να ανέλθουν στην Α2 απ΄ ευθείας οι πρωταθλητές Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά και τις υπόλοιπες θέσεις - μάλλον 3 - να καταλάβουν οι πρωταθλήτριες των υπόλοιπων Ενώσεων, μαζί με τους δεύτερους των 3 μεγάλων πρωταθλημάτων, από αγώνες κατάταξης.

2. ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Νομίζω ότι καθορίστηκε πολύ αργά. Δε φταίμε σε τίποτα εμείς οι παράγοντες να ψάχνουμε μέσα στις διακοπές μας τους αθλητές - ριες με το αντιηλιακό πάνω μας για να υπογράψουν.

3. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ
Επειδή ξέρω πάρα πολύ καλά, τη δυσκολία που υπάρχει στη ΚΕΠ, για τον καλύτερο προγραμματισμό των τελικών φάσεων των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, θα αναφέρω ότι ίσως δεν υπήρχαν άλλες ημερομηνίες για το πρωτάθλημα παίδων. Όμως μ΄ αυτόν τον τρόπο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αποκλείουμε πάρα πολλά παιδιά με την ενασχόληση τους με το beach volley. Ίσως θα μπορούσε να γίνει μια καλύτερη διαχείριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...