Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ


του Κωνσταντίνου Μοσχάτου

Μετά το Στάβαντζερ της Νορβηγίας ήρθε η σειρά της Ρώμης να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα beach volley της FIVB.
H διεξαγωγή αυτής της διοργάνωσης ξεκίνησε το 1987 στη Βραζιλία, ενώ το πρώτο τουρνουά στη μορφή και το σύστημα που έχει μέχρι σήμερα έγινε στο Λος Άντζελες το 1997. Ακολούθησαν η Μασσαλία (1999), το Κλάγκενφουρτ (2001), το Ρίο ντε Τζανέιρο (2003), το Βερολίνο (2005), το Γκστάαντ, (2007), το Στάβαντζερ (2009) και τη σκυτάλη απ’ τη Ρώμη θα πάρει η Πολωνία το 2013.

Αυτή η διοργάνωση στη Ρώμη αναμένεται να είναι εξαιρετική – «Περιμένουμε απ’ την Ιταλία να διοργανώσει το καλύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα beach volley που έχει γίνει ποτέ», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Beach Volleyball της FIVB Dr. Ary Graça – για πολλούς λόγους. Το προσωρινό ταμπλό του τουρνουά περιέχει, ενόψει της κλήρωσης των ομίλων που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, όλα τα μεγάλα ονόματα, με πρώτα στη λίστα ανδρών και γυναικών αντίστοιχα, αυτά των Αμερικανών Rogers και Dalhausser και των Βραζιλιάνων Larissa και Juliana. Τόσο οι Αμερικάνοι όσο και οι Βραζιλιάνες βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα μεν, οι εκπλήξεις που σημειώθηκαν στο World Tour ως τώρα (στην Πράγα για τους άντρες, στο Μισλόβιτσε για τις γυναίκες) αναζωογονούν το ενδιαφέρον δε.
Επίσης, τα υπόλοιπα μεγάλα ζευγάρια, με μόνο ερωτηματικό τις Αμερικανίδες May-Treanor και Walsh, βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση (πχ. οι κάτοχοι του τίτλου Γερμανοί Brink και Reckermann αλλά και οι Βραζιλιάνοι Emanuel και Alison στους άνδρες, και οι Ολλανδέζες Keizer και Van Iersel που κατέκτησαν τα δύο τελευταία όπεν στις γυναίκες).

Ένας άλλος λόγος που θα έχει αυξημένο ενδιαφέρον το τουρνουά θα είναι η ελληνική συμμετοχή στις γυναίκες με το ζευγάρι Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη. Η Τσιαρτσιάνη ξεπέρασε τον τραυματισμό που την άφησε ένα μήνα εκτός αγώνων και τώρα τα κορίτσια ετοιμάζονται για την πρόβα τζενεράλε της Ρώμης που θα γίνει στο Πεκίνο απ’ τις 6 ως τις 11 Ιουνίου. Μέχρι τη Ρώμη, λοιπόν, θα έχουμε άλλη μια εικόνα για την αγωνιστική κατάσταση των αθλητών και μένει να δούμε ποια ζευγάρια θα διακριθούν στο Grand Slam του Πεκίνο.
Ωστόσο, το ραντεβού της Ρώμης θα έχει μεγαλύτερη σημασία καθώς
θα κριθούν οι συμμετοχές στο Ολυμπιακό τουρνουά. Η διοργάνωση που δε θα λείψει κανένα από τα φαβορί θα ξεκινήσει στις 13 Ιουνίου στο υπέροχο Parco del Foro Italico και θα κρατήσει για μια εβδομάδα αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων με μεγάλες και συνταρακτικές αναμετρήσεις.
Αναδημοσίευση από beachvolleynews.gr

Σημείωση drapetsonavolley: Με την αναδημοσίευση αυτή καλωσορίζουμε στα αθλήματα μας, ως δημοσιογράφο το φίλο και συμπολίτη μας Κωνσταντίνο Μοσχάτο με την ευχή να διαπρέψει και σ΄ αυτό το χώρο, όπως έχει κάνει στους υπόλοιπους τομείς της ζωής του. Γνωστοποιούμε μόνο, ότι είναι διαχειριστής του ιστολόγιου anwkatwlogio.blogspot.com και εκ των διαχειριστών του ιστότοπου seedreamteam.gr.
Κωνσταντίνε, καλή επιτυχία στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...