Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΠΕ με αφορμή τα διάφορα σχόλια που έγιναν τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τη συγκεντρωτική προπόνηση επίλεκτων αθλητών στην Πτολεμαΐδα, διευκρινίζει τα εξής:

Η συγκεντρωτική αυτή δεν αποτελεί κομμάτι προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων και γι’ αυτό δεν έχουν κληθεί αθλητές των ηλικιών αυτών που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στις νέες Εθνικές ομάδες Παίδων - Κορασίδων, αλλά έχουν ήδη συμμετάσχει σε αυτές στο παρελθόν.


Αντίθετα, κλήθηκαν αθλητές και αθλήτριες που επελέγησαν από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές Μάκη Δημητριάδη και Τάκη Φλώρο κατά τη διάρκεια προπονητικών συγκεντρώσεων Κλιμακίων, όπως επίσης και αθλητές που προτάθηκαν από τους Π.Ο.Π. Κλιμακίων.


Οι νέες Εθνικές ομάδες Παίδων - Κορασίδων θα συγκεντρωθούν για πρώτη φορά το προσεχές καλοκαίρι εν όψει των επόμενων διεθνών υποχρεώσεων και υπενθυμίζεται ότι η επιλογή παιδιών για τις ομάδες αυτές είναι μια διαρκής διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας, όσοι επιλέγονται, αλλά και όσοι δεν επιλέγονται θα παρακολουθούνται και θα αξιολογούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς από την ΕΟΠΕ.


Θεωρούμε ότι η συγκεντρωτική στην Πτολεμαΐδα είναι μια γιορτή και όχι πεδίο αντιπαραθέσεων.
volleyball.gr 

Το σχόλιο μας για την απάντηση της ΕΟΠΕ:
Κατ΄αρχή πρέπει να πούμε μπράβο στην ΕΟΠΕ, για την απάντηση της, η οποία ήταν και άμεση, πράγμα που δεν το συνηθίζει.
Κατά δεύτερο, η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι κλήσεις έγιναν από τους Ομοσπονδιακούς κ.κ. Δημητριάδη και Φλώρο και με προτάσεις των ΠΟΠ. Στο σημείο αυτό, πρέπει να αναφέρω ότι για τον κ. Φλώρο, δεν ξέρω αν έκανε τις κλήσεις αυτός ή άλλοι. Όσον αφορά τα αγόρια όμως και ειδικότερα των ομάδων της ΕΣΠΕΔΑ, είμαι σε θέση να ξέρω πάρα πολύ καλά, ότι ο κ. Δημητριάδης, το μόνο που έκανε ήταν μία αξιολόγηση των αθλητών που είδε σε μία (αριθμός 1) προπόνηση και αυτή η αξιολόγηση σε καμία μα καμία περίπτωση δεν αποτελούσε κλήση για οπουδήποτε. Είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω, ότι οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από συνεργάτες της Ομοσπονδίας και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.
Αναφέρετε, ότι  ''Η συγκεντρωτική αυτή δεν αποτελεί κομμάτι προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων''. Τότε, για ποιο λόγο γίνεται; Για να γνωριστούν καλύτερα τα αγόρια με τα κορίτσια; Δεν είναι κλήσεις για τις Προεθνικές; Γιατί αυτό νομίζαμε, μέχρι τώρα. Άλλωστε διαψεύδεται τον ευατό σας, γιατί με δελτίο τύπου της 11/04, μας λέγατε ότι αποτελεί συγκεντρωτική προετοιμασία για τη συγκρότηση των Εθνικών ομάδων παίδων - κορασίδων. Το δελτίο τύπου ΕΔΩ. http://volleyball.gr/index.php?option=mod_content&articleid=5072&view=article&submnuid=287
Δεν απαντάτε όμως για τις ρουσφετολογικές κλήσεις. Κλήθηκε αθλητής, ο οποίος δεν αγωνίζεται καθόλου βασικός στην ομάδα του, αλλά ο Πρόεδρος της ομάδας, μετέχει στο δ.σ. της ΕΟΠΕ;
 Αναφέρετε τέλος, ότι ''υπενθυμίζεται ότι η επιλογή παιδιών για τις ομάδες αυτές είναι μια διαρκής διαδικασία''. Και ρωτάω για πια διαρκή διαδικασία μιλάτε όταν οι Ομοσπονδιακοί δε μπορούν να παρακολουθήσουν κανένα αγώνα εκτός της έδρας τους, όταν δεν τους εγκρίνετε έξοδα μετάβασης και διαμονής; 
Πότε Ομοσπονδιακός ή ΠΟΠ, παρακολούθησε αγώνες της ομάδας μου τουλάχιστον για να μην αναφέρω και άλλων 30 περίπου στην περιφέρεια μας, για να μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για την αξία αθλητών και αθλητριών; Η απάντηση, είναι ότι εκτός του κ. Νικολάκη, κανένας άλλος και ποτέ.
Κλείνοντας πρέπει να σας πω, ότι η ανάπτυξη του αθλήματος πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα το οποίο πρέπει να μας απασχολεί και εκεί πάνω θα υπάρχουν και αντίθετες θέσεις και αντιπαραθέσεις, αρκεί βέβαια να γίνονται με καλή πρόθεση και επώνυμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...