Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ


   Πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθούν επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων στις "βασικές δεξιότητες υπολογιστών" και στο "Office 2010" που θα περιλαμβάνουν και την πιστοποίηση (δωρεάν). 
 Τα προγράμματα αυτά θα γίνουν σε πολλά ΚΕΚ.  (πατήστε εδώ για Πίνακα ΚΕΚ)
 Έγινε γνωστό ότι μπορούμε να δώσουμε τηλεφωνικά τα στοιχεία μας (ταυτότητα, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, λογαριασμός εθνικής τράπεζας, κάρτα ανεργίας) και το ΚΕΚ τα "περνάει" στο Μητρώο Οφελουμένων του ΟΑΕΔ. Τα αποτελέσματα επιλογής θα βγουν από τον ΟΑΕΔ. Η προθεσμία είναι μέχρι 25 Μάϊου.  
 
Ενημερωθήκαμε ότι στην περιοχή του Πειραιά  θα κάνουν τέτοιου είδους προγράμματα το ΚΕΚ Άποψη 210.46.29.300 και το ΚΕΚ Πυξίδα (Πέραμα) 2104014249.Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ:   
                                                                    
                                      Αθήνα, 05-04-2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Επιχορήγηση με επιταγές κατάρτισης (training voucher) της κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ, που θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης»

  Ξεκινά τη Δευτέρα 9/04/2012 έως την Παρασκευή 25/05/2012, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα  κατάρτισης ανέργων διάρκειας 100 ωρών, σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).
  Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" και ο συνολικός προϋπολογισμός του  ανέρχεται (συμπεριλαμβανομένων και εκπαιδευτικών επιδομάτων) σε 22.000.000 €.
  Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Ωφελουμένων για να καταρτιστούν στο προαναφερόμενο πρόγραμμα, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, στην ειδική ιστοσελίδα (http://www.voucher.gov.gr) τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής».
  Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), τα οποία θα παρέχουν στους καταρτιζόμενους και τη δυνατότητα πιστοποίησης από Φορείς Πιστοποίησης των βασικών δεξιοτήτων στη χρήση ΤΠΕ, που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της κατάρτισης. 
  Καινοτομία του προγράμματος αποτελεί η χρήση για πρώτη φορά σε προγράμματα κατάρτισης ανέργων του Υπ. Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΟΑΕΔ, της «επιταγής κατάρτισης», η οποία θα χορηγείται από τα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ στους ανέργους, προκειμένου να  καταρτιστούν σε  πιστοποιημένα ΚΕΚ της επιλογής τους, στο παραπάνω γνωστικό αντικείμενο.
  Οι άνεργοι  θα επιλεγούν μέσω αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας και με συγκεκριμένα κριτήρια (ηλικία και διάρκεια ανεργίας), με προτεραιότητα στους ανέργους νέους και στους ανέργους άνω των 55 ετών, και θα  εγγραφούν  από τον ΟΑΕΔ στο Μητρώο Ωφελουμένων της δράσης.
    Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση και εγγραφής  στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
    Οι Ωφελούμενοι δεν επιτρέπεται να έχουν παρακολουθήσει το τελευταίο  ημερολογιακό έτος ή να παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης, που οδηγεί σε πιστοποίηση βασικών δεξιοτήτων ΤΠΕ.
Η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης είναι υποχρεωτική για τους Ωφελούμενους.
 Τα ΚΕΚ θα υποβάλλουν  ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην παρούσα διαδικασία, από τη Δευτέρα 9/04/2012 και καθ' όλη τη διάρκεια υλοποίησης της δράσης, στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης (http://www.voucher.gov.gr).
  Ο αριθμός των Ωφελουμένων που θα συμμετέχουν στα προγράμματα κατάρτισης, σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, ανέρχεται περίπου σε 18.332 άτομα.
  Κάθε Ωφελούμενος θα παραλάβει Επιταγή Κατάρτισης οικονομικής αξίας 700 ευρώ, η οποία ενσωματώνει την αμοιβή του ΚΕΚ για τις υπηρεσίες που παρέχει, καθώς και για τις υπηρεσίες πιστοποίησης των γνώσεων.
   Κάθε Ωφελούμενος, αφού ολοκληρώ  Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" και ο  συνολικός προϋπολογισμός του  ανέρχεται (συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών επιδομάτων) σε 22.000.000 €.
  Για τους ανέργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας γίνεται αναστολή του επιδόματος ανεργίας για όσο χρόνο διαρκεί η κατάρτισή τους. Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος κατάρτισης αποτελεί ημερομηνία αναστολής του επιδόματος ανεργίας, το οποίο δικαιούνται να συνεχίσουν να λαμβάνουν από την επομένη της ολοκλήρωσης της συμμετοχής τους στη δράση. Το χρονικό διάστημα που διαρκεί η κατάρτιση συνυπολογίζεται στο χρόνο επιδότησης της ανεργίας τους.

     Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ειδική ιστοσελίδα της δράσης (http://www.voucher.gov.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ  (http://www.oaed.gr).

Για ακόμη περισσότερες πληροφορίες στο site : http://www.oaed.gr/Pages/SN_1630.pg

sv1ahh.blogspot.com


3 σχόλια:

 1. Απαντήσεις σε συχνές απορίες για το επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων, αλλά και θέματα για τις πιστοποιήσεις από καθηγητές online μπορείτε εντελώς δωρεάν να βρείτε και στο http://www.ecdltest-themata.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπάρχει κάτι ανάλογο και αυτό το διάστημα????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. This info is invaluable. How can I find out more?
  Feel free to surf my blog : mac baren

  ΑπάντησηΔιαγραφή