Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά τις επιβραβεύσεις διακριθέντων αθλητών, το οποίο, μεταξύ άλλων προβλέπει σημαντικές βελτιώσεις στα προνόμια των διακριθέντων αθλητών, αναφορικά με την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ. Η ηγεσία του Υπουργείου έκανε δεκτές τις περισσότερες από τις εισηγήσεις της Βουλευτή κ. Άννας Καραμανλή, όπως τις είχε καταθέσει με σχετική Τροπολογία και τις είχε διατυπώσει στις Συνεδριάσεις της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Έτσι εισάγονται άνευ εξετάσεων σε οποιοδήποτε τμήμα ή Σχολή ΑΕΙ οι αθλητές που κατακτούν 1η έως 6η θέση σε Ολυμπιακούς και Παγκόσμιους Αγώνες και 1η έως 3η θέση σε Πανευρωπαϊκούς Αγώνες. Η πρόταση της κ. Καραμανλή προέβλεπε εισαγωγή άνευ εξετάσεων για όσους κατακτούν 1η έως 8η θέση σε Ολυμπιακούς και Παγκόσμιους Αγώνες και 1η έως 6η σε Πανευρωπαϊκούς.

Αυξάνεται από 2% - που προέβλεπε το Νομοσχέδιο στην αρχική του μορφή - σε 3% το ποσοστό επί του συνόλου των εισακτέων, των αθλητών που μπορεί να δεχθεί επιπλέον η κάθε Σχολή, όπως είχε ζητηθεί στην Τροπολογία της κ. Καραμανλή.

Έγινε δεκτό το τρίτο σκέλος της Τροπολογίας που εισηγείτο την αναδρομικότητα του Νόμου από το 2008, γεγονός που επιτρέπει και στους αθλητές που πέτυχαν διακρίσεις στο μεσοδιάστημα να κάνουν χρήση των προνομίων που ψηφίστηκαν.

Συμπεριλήφθησαν στις διακρίσεις που επιβραβεύονται, οι Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες, μετά από επίμονες αναφορές της κ. Καραμανλή τόσο στην Επιτροπή όσο και στη συζήτηση του Νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τέλος έγινε δεκτή από τον Υπουργό Παιδείας και η δεύτερη Τροπολογία που κατέθεσε η κ. Καραμανλή και αφορά τη διασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για τη συνέχιση του σχολικού αθλητισμού (χωρίς επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού)

Η κ. Καραμανλή εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ψήφιση των παραπάνω ρυθμίσεων που δίνουν κίνητρα και ώθηση σε χιλιάδες ελληνόπουλα που ασχολούνται με τον Αθλητισμό και τους ανοίγουν το δρόμο προς τη μόρφωση και την επιστήμη. Παράλληλα θέλησε να ευχαριστήσει τους συναδέλφους της που συνυπέγραψαν τις Τροπολογίες, για τη βοήθειά τους και την ευαισθησία που επέδειξαν στα θέματα των αθλητών. G.G.
liberovolley11.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...