Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΟΠΕ ΜΑΣΤΙΓΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ

Η ΕΟΠΕ μαστιγώνει τα παιδιά της

Η αδιανόητη "νέα δομή των πρωταθλημάτων μπητς βόλει" που ανακοίνωσε προ ημερών η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης δεν θα μπορούσε να δώσει καλύτερη αφορμή για να παρουσιάσω την προσωπική μου ιστοσελίδα (www.triantafillidis.eu).
Που λέτε, λοιπόν, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Ιανουαρίου 2013, συνέβη το εξής οξύμωρο: να έχουν διοργανωθεί εξαιρετικά επιτυχημένα τουρνουά μπιτς βόλεϊ και η ΕΟΠΕ, αντί να ενισχύει και να επιβραβεύει το άθλημα, επελαύνει τιμωρητικά εναντίον του.
Ιδού τα γεγονότα.
Στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2013 διοργανώθηκαν δύο τουρνουά μπητς βόλει -το ένα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου "The Wall" στην Παλλήνη και το άλλο στο δημοφιλές "Vari Sports Club" στη Βούλα. Όπως και όλα τα προηγούμενα έτσι και αυτά ήταν απόλυτα επιτυχημένα με το αδιαχώρητο να γίνεται στις συμμετοχές των ομάδων. Στο "The Wall", μάλιστα, αναγκαστήκαμε πολύ νωρίς να τις σταματήσουμε καθώς το ταμπλό είχε συμπληρωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Ελάχιστο παράδειγμα, οι δύο αυτές διοργανώσεις, της τεράστιας άνθησης που έχει σε επίπεδο ερασιτεχνών αθλητών το μπιτς βόλεϊ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό οφείλεται καθαρά στην ιδιωτική πρωτοβουλία καθώς και στο μεράκι Συλλόγων αποκλειστικά του μπιτς βόλεϊ, όπως, για παράδειγμα, ο Αθλητικός Σύλλογος Αγίων Αποστόλων στα Χανιά.


Ενώ, λοιπόν, υπάρχει τέτοιος "οργασμός" γύρω από το άθλημα του μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα, έρχεται η ΕΟΠΕ και μαστιγώνει με τη "νέα δομή πρωταθλημάτων του μπητς βόλει" που υιοθετεί το πιο επιμελές και επιτυχημένο από τα παιδιά της.

Και να γιατί.

Με τη "νέα δομή των πρωταθλημάτων μπητς βόλει" η ΕΟΠΕ καταργεί την πιο επιτυχημένη κατηγορία, δηλαδή, τα τουρνουά τύπου Challenger, τα οποία έχουν χρηματικά έπαθλα έως 1500 ευρώ και στα οποία παίρνουν μέρος εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες. Τα Challenger, ως γνωστόν, γίνονται αποκλειστικά με ιδιωτική πρωτοβουλία και είναι εφάμιλλα του Πανελληνίου πρωταθλήματος που διοργανώνει η ΕΟΠΕ. Προφανώς, λοιπόν, η Ομοσπονδία τα βλέπει "ανταγωνιστικά" γι αυτό και τα καταργεί με πονηρό τρόπο. Τα αναβαθμίζει -λέει- σε κατηγορία τύπου OPEN, έτσι ώστε να τα συμπεριλάβει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα το οποίο, επίσης προφανώς, εξαιτίας της κακής οικονομικής της κατάστασης και έλλειψης χορηγών δεν έχει την ικανότητα με δικές της δυνάμεις να διοργανώνει πλέον.
Ακόμη χειρότερη, όμως, είναι η αντιμετώπιση  που επιφυλάσσει η ΕΟΠΕ στα τουρνουά τύπου Salellite, τα οποία δεν έχουν χρηματικά έπαθλα και στα οποία λαμβάνουν μέρος χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες. Έχει υπολογιστεί, ότι, μέσα στο 2012, έγιναν τουλάχιστον 200 τέτοια τουρνουά σε ολόκληρη την Ελλάδα με διοργάνωση και πρωτοβουλία -εννοείται- αποκλειστικώς ιδιωτική. Έρχεται, λοιπόν η ΕΟΠΕ, εν είδει προαγωγού του αθλήματος, να επιβάλει, αφενός παράβολο συμμετοχής αφετέρου διαφημιστική εκμετάλλευση προς όφελός της σε τμήμα του γηπέδου. Προσέξτε: μιλάμε για τουρνουά ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ. Αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία όλων των αθλημάτων σε επίπεδο ερασιτεχνών αθλητών. Είναι, δηλαδή, σαν να έρχεται η Ομοσπονδία του Τένις και να επιβάλει παράβολο συμμετοχής στα τουρνουά ερασιτεχνών που διοργανώνουν κατά εκατοντάδες, ετησίως, τα τένις κλαμπ. 

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, αναθεωρήστε το συντομότερο δυνατόν τη "νέα δομή πρωταθλημάτων του μπιτς βόλει" αφού πρώτα μελετήσετε σε βάθος τον νέο αθλητικό νόμο.
Έχετε σκεφτεί την πιθανότητα να είναι οι αποφάσεις σας παράνομες και καταχρηστικές;
Έχετε, άραγε, συναίσθηση της ευθύνης αλλά και της υποχρέωσής σας ως διοίκηση της Ομοσπονδίας  να προωθείτε την ανάπτυξη του αθλήματος και όχι τη συρρίκνωση του;
triantafillidis.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...