Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ ΝΙΚΟΛΑ

Στη Λήμνο, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια βρήκε τη δική του Ιθάκη, το ελληνικό βόλεϊ αποχαιρέτισε σήμερα το μεσημέρι τον Νίκο Σαμαρά. Σε μία ημέρα που ακόμη και ο Θεός δάκρυζε, συγγενείς, φίλοι, συμπαίκτες, αντίπαλοι και απλός κόσμος αποχαιρέτησαν αυτόν τον σπουδαίο αθλητή και άνθρωπο που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή.
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στη Λήμνο είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο όπως τις εποχές που ο Νικόλας γέμιζε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Συντετριμμένοι όλοι παρακολούθησαν τη νεκρώσιμο ακολουθία, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν την τραγική απώλεια.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Αχιλλέας Μαυρομάτης, αποχαιρέτησε με ένα μικρό λόγο τον πρώην αρχηγό της Εθνικής ομάδας: «Όλοι μας δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε τι έχει συμβεί. Ίσως ο Θεός επέλεξε να φτιάξει τη δική του ομάδα και γι' αυτό αποφάσισε να πάρει μαζί του τον καλύτερο. Κανείς μας, όμως, δεν πρόκειται να σε ξεχάσει ποτέ. Εύχομαι στον Θεό να δώσει κουράγιο στην οικογένειά σου που δέχτηκε αυτό το μεγάλο χτύπημα».
Την ΕΟΠΕ εκπροσώπησαν και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Σιδέρης, το μέλος του Δ.Σ. και της Επιτροπής Μπιτς Βόλεϊ, Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου, η πρόεδρος της Επιτροπής Προβολής, Βαρβάρα Λάγιου και ο Εκτελεστικός Διευθντής, Χάρης Σπηλιάκος.

Παράλληλα, από τους υπόλοιπους φορείς του αθλήματος, το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ, Σταύρος Μαυρικίδης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ, Γιώργος Λεονταρίτης και ο διευθυντής του ΠΑΣΑΠ, Βασίλης Μηνούδης, ενώ την Πολιτεία εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, Κούλα Γιαννακίδου. 

Το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καβαρατζής, είπε: «Ο αετός της Θράκης το καμάρι της Ελλάδας έφυγες και μαζί έφυγε μια μεγάλη εποχή», ενώ απευθυνόμενος στους κατοίκους της Λήμνου, είπε: «Να μας τον προσέχετε και εμείς θα καμαρώνουμε που ένας Σαμαράς θα κυκλοφορεί ανάμεσά σας», εννοώντας προφανώς τον πεντάχρονο γιο του, Στράτο.

Και κλείνοντας, μιλώντας ως απλός φίλος του, πρόσθεσε: «Φίλε Νίκο, ο Θεός διάλεξε το καλύτερο τεσσάρι για την ομάδα του Παραδείσου».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΣΑΠ, Γιώργος Λεονταρίτης, εκπροσωπώντας τη Λίγκα, είπε: «Τιμή και δόξα στον μεγάλο αθλητή. Φίλε Νίκο όπου και αν πήγαινες συγκλόνιζες. Ήσουν ένα ίνδαλμα και έγινες ένας θρύλος».

Ο αρχηγός της Ορεστιάδας, Στέλιος Κεμανετζής, είπε: «Νίκο ήρθαμε εδώ όλοι, μας συγκλόνισες, όπως και ως αθλητής. Σε αγαπάμε πολύ, μας έδινες πάντα ένα κίνητρο. Ξέρω ότι είσαι σε ένα μέρος που αγάπησες πολύ. Όλη η Ελλάδα σε χαιρετάει και δεν θα ξεχάσει ποτέ. Το φως σου θα μας φωτίζει πάντα. Αθάνατος».

Εκεί, όμως, που ράγισαν και οι πέτρες ήταν όταν μίλησε η σύζυγός του Έλενα:

«Με αγαπούσες βαθιά και σε αγαπούσα κι εγώ. Άγγελέ μου, θα σου μιλάω κάθε ημέρα, θα σου μιλάω μέσα από τον Στράτο, θα σταθώ στα πόδια μου γι' αυτό το παιδί. Θα του μάθω να είναι καλός άνθρωπος, θα του μάθω ποιος ήσουν εσύ και θα το μεγαλώσω με χαρές και γέλια. Θα είμαι πάντα δίπλα του, μάνα και πατέρας. Είσαι το φως της ζωής μου, ο λεβέντης μου. Συγγνώμη που σε έφερα εδώ, αλλά ήθελα να είμαι κάθε μέρα δίπλα σου. Να με συγχωρέσουν και οι φίλοι σου που σε έφερα μακριά, αλλά θέλω να είσαι κοντά μου και κοντά στο παιδί μας. Δέκα χρόνια μου έδινες μόνο χαρές και αγάπη. Συγγνώμη για όταν σε στεναχώρησα. Ποτέ δεν σου άρεσαν τα λόγια. Πάντα μου έλεγες ότι μιλάω με έργα και όχι με λόγια. Θα είμαι πάντα δική σου σε αυτή και την άλλη ζωή…».

Μεταξύ πολλών πρώην συμπαικτών και αντιπάλων που βρέθηκαν στο τελευταίο αντίο, ήταν και οι Παπάζογλου, Σιδηρόπουλος, Γραμματικάκης από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όπως και ο προπονητής της ομάδας, Θανάσης Μουστακίδης, αλλά και ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Τζήμας.

Επίσης, οι παλιοί συμπαίκτες του στην Ορεστιάδα, Βλασσακίδης, Μοσχοφίδης, Γραμματικόπουλος, Καρδαμανίδης, ο νυν παίκτης του Άρη, Μποζίδης, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Μέλκας, αλλά και οι Καρανικολάου, Δαρίδης, Ιωακειμίδης από τον Μίλωνα και οι Τερζής, Κατσανεβάκης από τον Παμβοχαϊκό.

Το φέρετρο του αδικοχαμένου άσου του ελληνικού βόλεϊ, μετέφεραν οι πρώην συμπαίκτες του και αιώνιοι φίλοι του, Χατζηαντωνίου, Γκιούρδας, Κράβαρικ, Κεμανετζής, Τσακιρόπουλος και Πανούσος.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...