Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Γερμανός φωτογράφος κέρδισε το βραβείο της UNISEF για τη φωτογραφία της χρονιάς, με τη Μπαρτσελόνα να βρίσκεται στο επίκεντρο!
 
Το πασίγνωστο κινέζικο ρητό λέει πως "Μία εικόνα είναι όσο χίλιες λέξεις" και αυτό ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της φωτογραφίας που τράβηξε ο 30χρονος Κάι Λόφενμπεϊν.

Και αυτό γιατί απεικονίζει ένα μικρό παιδί στην Άκρα της Γκάνας να κρατάει στα χέρια του μία τηλεόραση, την ώρα που το τοπίο γύρω του θυμίζει μία πόλη βουλιαγμένη στα ερείπια και στα συντρίμμια.
Το "κερασάκι στην τούρτα" ήταν φυσικά η φανέλα της Μπαρτσελόνα που φοράει ο πιτσιρικάς, μίας ομάδας που διαφημίζει τη UNISEF μέσα από τη φανέλα της αλλά και η οποία έχει δείξει εμπράκτως ότι στηρίζει οικονομικά συντονισμένες προσπάθειες που γίνονται κατά της πείνας και του AIDS.

Όλα αυτά έκαναν την ανθρωπιστική οργάνωση να βραβεύσει τον Λόφενμπεϊν, με την καταλανική "Sport" να φιλοξενεί το συγκεκριμένο θέμα με τον τίτλο "κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος, κάτι παραπάνω από μία φωτογραφία".
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...