Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ 2011

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Μαριάννα Λυμπερτά και η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών σάρωσαν στα ετήσια βραβεία του ΠΣΑΤ.
 
Το νερό κάλυψε τα φετινά βραβεία των κορυφαίων του ΠΣΑΤ! Ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Μαριάννα Λυμπερτά, η εθνική ομάδα πόλο γυναικών ήταν οι νικητές στα ετήσια βραβεία που απονέμονται στους κορυφαίους αθλητές της χώρας μας.

Μοναδική εξαίρεση στα βραβεία ήταν η επικράτηση του Φερνάντο Σάντος στην κατηγορία του κορυφαίου προπονητή, ο οποίος αφιέρωσε το βραβείο σε όλους τους Έλληνες σε άπταιστα ελληνικά.
Ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής ο Σπύρος Γιαννιώτης αναδείχθηκε για πρώτη φορά κορυφαίος αθλητής στη χώρα μας. Με 1,769 βαθμούς επικράτησε του αρχηγού της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη (1,044 βαθμοί) και του Δημήτρη Χονδροκούκη (569 βαθμοί).

Στις γυναίκες η Μαριάννα Λυμπερτά νίκησε σε ένα πραγματικό ντέρμπι την κορυφαία πολίστρια στον κόσμο και στην Ευρώπη το 2011, Αλεξάνδρα Ασημάκη με 1,230 έναντι 1,121 βαθμών. Η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν τρίτη στη ψηφοφορία με 602 βαθμούς.

Σημαντικότερο ίσως και από το ίδιο βραβείο ήταν η ανακοίνωση του Γιαννιώτη ότι ο ίδιος και η Λυμπερτά βρήκαν χορηγό, μια εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου. Ήταν κάτι που ήθελε επί σειρά ετών ο Γιαννιώτης.

Η εθνική ομάδα γυναικών κυριάρχησε όπως ήταν αναμενόμενο, με 1,830 βαθμούς. Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού ακολούθησε με 1,121 και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με 602.

Καλύτερος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε ο αθλητής του στίβου, Πασχάλης Σταθελάκος. Ο Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου επικράτησε του κολυμβητή Χρήστου Ταμπαξή και Γρηγόρη Πολυχρονίδη (Boccia).

Στις γυναίκες πρώτευσε η πρωταθλήτρια στίβου, Μαρία Σταματουλά μπροστά από τη συναθλήτρια της, Κατερίνα Ελατίφ και τη Μαριάννα Κορδαλή (Boccia).

Ο Φερνάντο Σάντος πήρε 1,411 βαθμούς. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών, Γιώργος Μορφέσης πήρε 1,1016 και την τριάδα έκλεισε ο προπονητής του Γιαννιώτη, Νίκος Γέμελος.

Οι υπόλοιπες τιμητικές βραβεύσεις

Για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό τιμήθηκαν ο Νίκος Νταμπίζας και ο Δημήτρης Παπανικολάου, οι οποίοι κρέμασαν μέσα στο 2011 τα παπούτσια τους.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης μπορεί να έχασε τον τίτλο του καλύτερου αθλητή, ωστόσο ανέβηκε στο βάθρο με τον πατέρα και προπονητή του, Κυριάκο και τιμήθηκαν από τον ΠΣΑΤ με το "έπαθλο κοινωνικής προσφοράς" για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό.

Με το έπαθλο "Ευ Αγωνίζεσθαι" τιμήθηκαν ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Στέφανος Καπίνο με τον πρώην υφυπουργό αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη να κλέβει και πάλι την παράσταση, προβλέποντας ότι ο Καπίνο θα κάνει μεγάλη καριέρα και ο Τοροσίδης θα αγωνιστεί σε μεγάλο σύλλογο του εξωτερικού.

Οι πρώτοι Έλληνες στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο, ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και η Σοφία Ρήγα τιμήθηκαν για την πρωτιά τους.

Ο Ευγένιος Γκέραρντ τιμήθηκε για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο σύλλογος Απόλλων Σμύρνης, ο Αριστείδης Καμάρας, ο γιατρός Παναγιώτης Τσαρούχας και  η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό.

Το έπαθλο του "ανερχόμενου ταλέντου" δόθηκε στην ιστιοπλόο Αθανασία Φακίδη, στους τενίστες Μαρία Σάκκαρη και Μάρκο Καλοβελώνη και την παγκόσμια πρωταθλήτρια στην πάλη, Μαρία Πρεβολαράκη.

Τέλος, ειδικό βραβείο δόθηκε στον ΑΠΟΕΛ και τον προπονητή του, Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την πορεία στο Champions League και την πρόκριση στους "16" της διοργάνωσης.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...