Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΜΠΑΛΕΤΟ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ - ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ: ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ BADMINTON


Το διάσημο Μπαλέτο της Όπερας του Κιέβου μετά τις 13 sold out παραστάσεις της Σταχτοπούτας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2009, έρχεται και πάλι στην Αθήνα, στο Θέατρο Badminton, για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους με το ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων, τον ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗ

Το παραμύθι του Hoffman “Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών”, διασκευάστηκε το 1816 από τον Αλέξανδρο Δουμά, ο οποίος με μεγάλη ευαισθησία μετέτρεψε την ιστορία του Καρυοθραύστη σε ένα τρυφερό παιδικό παραμύθι που διαβάζεται μέχρι τις μέρες μας.

Το 1891, ο Μάριους Πετιπά, χορογράφος του Ιμπέριαλ Μπαλέ της Αγίας Πετρούπολης, αποφάσισε να χορογραφήσει την διασκευή του Αλέξανδρου Δουμά και παρήγγειλε στον Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκυ την σύνθεση της μουσικής. Η πανηγυρική πρεμιέρα του μπαλέτου έγινε στις 18 Δεκεμβρίου του 1892. Στη Δυτική Ευρώπη, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο, στις 30 Ιανουαρίου του 1934 ενώ στην Αμερική πρωτοπαρουσιάστηκε μόλις το 1944 στην πόλη του Σαν Φραντσίσκο.

Έκτοτε το μπαλέτο έχει χορογραφηθεί από πολλούς χορογράφους, όπως οι Ζωρζ Μπαλανσίν, Ρούντολφ Νουρέγιεφ, Μιχαήλ Μπαρίσνικωφ κ.α. Παρ’ όλο που ο Καρυοθραύστης έχει κατά καιρούς παρουσιαστεί με διαφορετικές σκηνικές προσεγγίσεις και χορογραφίες, η μεγαλοφυής μουσική του Τσαϊκόφσκυ παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο και είναι, κατά γενική ομολογία, μία από τις πλέον υπέροχες και αναγνωρίσιμες μουσικές που γράφτηκαν ποτέ, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ηχογραφήσεις του κλασσικού ρεπερτορίου.

Ο Καρυοθραύστης παρουσιάζεται κάθε χρόνο σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου γιατί είναι το ωραιότερο δώρο στα παιδιά τις ημέρες των Χριστουγέννων.
 
Μπαλέτο της Οπερας του Κιέβου

Το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου στην Ουκρανία ιδρύθηκε το 1860 και πολύ γρήγορα καθιερώθηκε διεθνώς ως ένα από τα φημισμένα συγκροτήματα χορού όλου του κόσμου. Από τις πρώτες επιτυχίες του Συγκροτήματος ήταν η πρεμιέρα του μπαλέτου Οπρίτσνικ του Τσαϊκόφσκι που παρουσιάστηκε το 1874, παρουσία του ίδιου του συνθέτη ο οποίος τους συνεχάρη για την εξαιρετική ερμηνεία.
Μάλιστα, ο Τσαϊκόφσκι επέμενε όλες οι όπερες και τα μπαλέτα του να παρουσιάζονται στην Εθνική Όπερα της Ουκρανίας στο Κίεβο, καθώς θεωρούσε αυτό το θέατρο εφάμιλλο και ισάξιο με της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης.

Σήμερα το Συγκρότημα έχει 24 ολοκληρωμένα μπαλέτα στο ρεπερτόριό του, γεγονός που το καθιστά το συγκρότημα με το πλουσιότερο ρεπερτόριο στον κλασικό χορό. Με την πλούσια αυτή κληρονομιά έχει περιοδεύσει στις περισσότερες χώρες του κόσμου και το έχουν απολαύσει περισσότεροι από 40 εκατομμύρια θεατές, οι οποίοι έχουν μαγευτεί από την καλλιτεχνική και τεχνική αρτιότητα των χορευτών του που συγκαταλέγονται στους καλύτερους στον κόσμο.
Ας σημειωθεί πως διάσημα ονόματα της χορευτικής τέχνης του 20ού αιώνα, όπως ο Βάσλαβ Νιζίνσκι και ο Σερζ Λιφάρ, γεννήθηκαν στο Κίεβο. Μετά το 1950 η ‘Οπερα του Κιέβου και το μπαλέτο της γνώρισε νέα ακμή, καθώς πλαισιώθηκε από νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες. Το 1964 το μπαλέτο του Κιέβου συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Χορού στο Παρίσι και αρκετοί σολίστ του απέσπασαν σπουδαίες διακρίσεις. Μαζί του έχουν συνεργαστεί μεγάλα αστέρια του χορού: Σερζ Λιφάρ, Μάγια Πλισέτσκαγια, Άννα Πάβλοβα, Μαρίνα Τιμοφέεβα, Ιρίνα Κολπάκοβα κ.α. όπως και ο σπουδαίος χορευτής Βλαντίμιρ Μάλαχοφ.

 
ΠΙΟΤΡ ΙΛΙΤΣ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΥ-ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ-Μπαλέτο της όπερας του Κιέβου
Έξι μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Badminton
Πρεμιέρα
Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου στις 20:00


Λοιπές παραστάσεις
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 16:00
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 20:00
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στις 20:00
Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 20:00
Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 20:00


Κερδίστε Προσκλήσεις
Ημέρα
Ονοματεπώνυμο
E-mail

Info

Τοποθεσία Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή
Ημερομηνία Πρεμιέρα: Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου στις 20:00. Λοιπές παραστάσεις: Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 16:00, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 20:00, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στις 20:00, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 20:00, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 20:00
Πληροφορίες Τηλ.: 210-7293820-821
Τιμές εισιτηρίων Διακεκριμένη ζώνη: 58 € - παιδικό: 29 €, Α’ Ζώνη: 46 € - παιδικό: 23 €, Β’ Ζώνη: 37 € - παιδικό: 19 €, Γ’ Ζώνη: 28 € - παιδικό: 14 €, Δ’ Ζώνη: 20 € - παιδικό: 10 €, Φοιτητικά: 15 €
Προπώληση εισιτηρίων Ticketnet: 210-8840600, ON LINE: http://www.ticketnet.gr/, http://www.viva.gr/
ΦΥΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ: PUBLIC, METROPOLIS, ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

3 σχόλια:

  1. ΦΟΒΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΑΚΙ. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κερδίσατε προσκλήσεις μέσα από το ιστολόγιο μας, είναι μεγάλη η χαρά μας και θα θέλαμε να μάθουμε το όνομα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...