Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ - ΑΕΚ 3-2 ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΤΡΩΝ

Δημήτρης ΒΛΑΣΑΚΙΔΗΣ
Με ένα αμφίρροπο παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής τα μπαράζ ανόδου της Α2 Ανδρών, όπου η Ορεστιάδα επιβλήθηκε με 3-2 (25-21, 19-25, 25-22, 18-25, 17-15) επί της ΑΕΚ μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια και έκανε το πρώτο βήμα για την επιστροφή της στη VolleyLeague, έπειτα από έξι χρόνια απουσίας.
Από την άλλη, η Ένωση, εστιάζει πλέον στο ματς της 3ης αγωνιστικής την Κυριακή με αντίπαλο την Παναχαϊκή (απόψε είχε ρεπό), αφού το Σάββατο, για την 2η αγωνιστική του 1ου ειδικού τουρνουά, παίζουν οι Εβρίτες κόντρα στους Πατρινούς.

Στο πρώτο σετ, η ΑΕΚ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην υποδοχή με αποτέλεσμα η Ορεστιάδα να βρεθεί φυσιολογικά μπροστά στο σκορ με 21-25. Το δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο, όμως, μετά το 15-10, η ΑΕΚ πίεσε ακόμα περισσότερο στο σερβίς και κατάφερε να ισοφαρίσει με 25-19 (1-1).Το τρίτο σετ είχε χαρακτήρα θρίλερ με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και την Ορεστιάδα να είναι πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία για να κάνει το 1-2 (22-25).

Η ΑΕΚ βρήκε απαντήσεις στο τέταρτο σετ και με ένα σερί 7-0 πήρε από νωρίς τον έλεγχο για να οδηγήσει το ματς στο τάι μπρέικ (2-2) με 25-18.Εκεί, οι δυο ομάδες έδειξαν αποφασισμένες για τη νίκη, η ΑΕΚ πέρασε μπροστά με 8-7, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία κουβέντα τους και τελικά πήραν τη νίκη με 15-17.

Μετά το ματς, ο τεχνικός της Ορεστιάδας, Παναγιώτης Τσιακμάκης δήλωσε: Πήραμε μια σημαντική νίκη γιατί ήταν το πρώτο παιχνίδι και πάντα παίζει ρόλο και στην ψυχολογία και στη βαθμολογία. Ωστόσο, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Κρατάμε τη νίκη και κοιτάμε μπροστά. Φαβορί ειναι η Παναχαϊκή καθώς έχει καλύτερη ομάδα και έμπειρους παίκτες. Πρέπει βέβαια να το αποδειξει στο γήπεδο. Εμείς θα παίξουμε ελεύθερα καθώς πήραμε κάτι από αυτο το πρώτο τουρνουά οπότε είμαστε ήρεμοι.

Από πλευράς ΑΕΚ, ο ακραίος της ομάδας Γιάννης Ρουμελιωτάκης ανέφερε: Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με καλές φάσεις. Πήγε το ματς στο τάι μπρέικ όπου κάναμε κάποια λαθάκια κρίσιμα και αυτά έδωσαν το σετ στην άλλη ομάδα. Αυτή η ήττα δεν μας βγάζει εκτός στόχου. Έχουμε το παιχνίδι της Κυριακής και φυσικά δύο ακόμα τουρνουά. Και εμείς, όπου και οι άλλες δύο ομάδες, θέλουμε την άνοδο. Να ευχαριστήσω και τον κόσμο που μας βοήθησε και απόψε.

ΑΕΚ: Κρέτσης, Σαμαντάς, Σασάτη, Ρουμελιωτάκης, Αλεξίου, Παπαδόπουλος, Κάπελλας (λ), Καπίρης, Μιχαλόπουλος, Φραγκιαδάκης, Αναστασίου
Ορεστιάδα: Καψαλιάρης, Αρχοντής, Βλασακίδης, Γραμματικόπουλος, Κεμανετζής, Κουλαξίδης, Κωνσταντινίδης (λ), Παχουσίδης, Καρδαμανίδης, Προδρομίδης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (03-02) 02
2. ΑΕΚ (02-03) 01
--------------------------------------
3. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (00-00) 00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...