Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΗΡΑΚΛΗΣ Κ.
Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-2 σετ του Αιγάλεω και προκρίθηκε στο Final 4 του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κορασίδων.
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ και βρέθηκε μπροστά με 14-8 στο δ’ σετ, αλλά το Αιγάλεω κατάφερε να οδηγήσει το ματς στο τάι μπρέικ (στο δ’ σετ έτρεξε ένα απίθανο σερί 17-3!), όπου μέχρι τα μισά είχε το προβάδισμα. Μετά την αλλαγή γηπέδου όμως η Σωτηρίου τελείωσε τις καθοριστικές μπάλες στις κόντρα επιθέσεις και στο 13-10 δύο μπλοκ από Κασδοβασίλη, Αποστολάκη χάρισαν τη νίκη στις πράσινες.

Τα σετ: 25-19, 23-25, 25-16, 17-25, 15-10 Παναθηναϊκός (Βλαχονικολός): Σωτηρίου, Γιαννακοπούλου, Κασδοβασίλη, Κεφαλά Ελευθερία, Κεφαλά Ευθυμία, Αποστολάκη, Κουμούτσου –λ / Αγγελή Αιγάλεω (Αντωνιάδου): Βλάχου, Μανωλίκα, Τζιορίδη, Καραβανά, Ρίζου, Μιλεντίγεβιτς, Αναστασιάδου –λ / Παυλοπούλου, Κομπορόζου.

το Final 4 του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κορασίδων προκρίθηκε ο Ηρακλής Κηφισιάς μετά τη νίκη του στον σημερινό ημιτελικό της Μεταμόρφωσης επί της Κορίνθου με 3-1 σετ.
Ο Ηρακλής στο πρώτο σετ χάρις στα σερβίς της Παπαδάτου μετέτρεψε το 5-5 σε 17-5 και προηγήθηκε εύκολα, ωστόσο η Κόρινθος βελτίωσε την υποδοχή της, μπήκε στο παιχνίδι φτάνοντας να προηγηθεί και με 14-15 στο β’ σετ ωστόσο κάποια λάθη στην επίθεση έδωσαν το δικαίωμα στην Κηφισιά να ξεφύγει με 19-15 και να κάνει το 2-0.

Η Κόρινθος όμως μπήκε ακόμη πιο δυνατά στο γ’ σετ, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ από νωρίς (4-7) ενώ έφτασε να προηγηθεί και με 7-15, αναγκάζοντας τον Στέφανο Πολύζο να αλλάξει τη μισή του ομάδα. Ο Ηρακλής μείωσε σε 20-23 και 21-24, αλλά το χαμένο σερβίς της Μαυράκου έδωσε τη σετ στην Κόρινθο.

Στο δ’ σετ οι τυπικά φιλοξενούμενες προηγήθηκαν για πρώτη και τελευταία φορά με 2-4. Στη συνέχεια, η ομάδα της Κηφισιάς έλεγχε το παιχνίδι και παρότι η Κόρινθος «επέστρεψε» από το 7-12 στο 13-13, ο Ηρακλής «έτρεξε» σερί 6-0 και «καθάρισε» με 25-20.

Τα σετ: 25-09, 25-20, 21-25, 25-20
Ηρακλής Κηφισιάς (Πολύζος): Σταθόπουλου, Μολδοβανίδη, Πρόκτερ, Παπαδατου, Γκρέκα, Κορναράκη, Οικονομοπούλου-λ / Γρηγοροπούλου –λ, Μαυράκου, Ανδρονίδη, Λιόντα,
ΑΣΠ Κόρινθος (Βατουσιάδη): Βοζάλη, Γκιάτα, Αλατζάκη, Τσέλικα, Βενετσάνου, Βλάχου, Αγγιστριώτη –λ / Κοντογιάννη, Κωνσταντάκου.

Το «εισιτήριο» για την τελική φάση (final four) του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων εξασφάλισε η Ελπίδα Αμπελοκήπων που στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης που διεξήχθη την Μεγάλη Τρίτη στα Τρίκαλα, επιβλήθηκε με 3-0 (25-17, 26-24, 25-14) επί του Άρη.


Η ομάδα των Αμπελοκήπων μπήκε δυνατά στο παιχνίδι έχοντας... προσαρμοστεί πια στα Τρίκαλα, όπου στην προηγούμενη φάση, πέτυχε το απόλυτο 3x3.

H «φόρα» που είχε από τα ματς των ημιτελικών, φαίνεται ότι βοήθησε την Ελπίδα κόντρα στις «κίτρινες» που προέρχονταν από την δεύτερη θέση στον όμιλο της Καλαμπάκας. Έτσι, το πρώτο σετ κατέληξε στις τυπικά γηπεδούχες με συνοπτικές διαδικασίες (25-17), όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Στο δεύτερο σετ έγινε πραγματική μάχη με τον Άρη να βελτιώνει την υποδοχή του, εκεί που πονούσε στο πρώτο σετ και να παλεύει στα ίσια για την ισοφάριση. Ωστόσο, όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και η Ελπίδα κατάφερε να κάνει το 2-0 (26-24).

Με την ψυχολογία ξεκάθαρα πια υπέρ τους, τα κορίτσια των Αμπελοκήπων έκαναν... περίπατο στο τρίτο και τελευταίο –όπως αποδείχτηκε- σετ, αφού από την απέναντι πλευρά του φιλέ, οι «κίτρινες» είχαν απογοητευτεί. Το 3-0 (25-14) έγινε με τον ευκολότερο τρόπο και έτσι, η Ελπίδα πανηγύρισε την πρόκριση στο final four της διοργάνωσης.

Τα σετ: 25-17, 26-24, 25-14
Ελπίς Αμπελοκήπων (Γεωργιάδης Γιώργος): Καραμούτζα, Δέμπη, Μπιλιούρη, Νώτη, Παπάζογλου, Καλαντάτζε, Σουπιώνη (λ), Καρακατσάνη.

Άρης (Σουρβαλής Ιωάννης): Πίττα, Μαναβή, Χίτζιου, Σακαράκη, Μοδιώτη, Κοσμά, Παπαδοπούλου (λ), Μπουλιώνη (λ), Λαϊνάκη, Σαρηγιανίδου.

Ο Ασκληπιός Τρικάλων, παίζοντας στην έδρα του, πανηγύρισε μια εύκολη νίκη επί του Ηρακλή Ιωαννίνων με 3-0 σετ (25-19, 25-16, 25-08) και προκρίθηκε στο Final 4 του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κορασίδων,
Η ομάδα των Τρικάλων, που στον όμιλο τερμάτισε δεύτερος πίσω από την Ελπίδα Αμπελοκήπων, σήμερα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον πρώτο του άλλου ομίλου και παίζοντας με μια επτάδα κέρδιζε το ένα σετ πιο εύκολα από το άλλο!

Ηρακλής Ιωαννίνων (Ζιώγος Κώστας): Ζιώγου, Λώλη, Χαμπηλομάτη, Αθανασοπούλου, Καλαμαρίδου, Αδάμου, Λέρα (λ), Τόσκα, Καμηνά
Ασκληπιός Τρικάλων (Ιόβτσεβ Ντίμιταρ): Γκιρογιάννη, Γιαννούλη, Γεωργίου, Βουλγαράκη, Καπέλλου, Τόλλιου, Γκουτζούμπα (λ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...