Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πού πας ξυπόλυτος να παίξεις βόλεϊ;

Πού πας ξυπόλυτος να παίξεις βόλεϊ;

 
Toυ: Κώστα Ασημακόπουλου (Goal News): Είναι που λέει ο σοφός λαός «τα είχαμε χύμα μας ήρθαν και τσουβαλάτα». Η οδηγία που έστειλε πριν από λίγες ημέρες η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΟΠΕ προς όλα τα σωματεία του βόλεϊ είναι ξεκάθαρη: «Οι αθλητές και οι αθλήτριες των ομάδων πρέπει να έχουν ομοιόμορφες κάλτσες και φορεμένες στο ίδιο ύψος του ποδιού».  

Εννοείται πως ο κανονισμός βρίσκεται στην κατεύθυνση της ομοιόμορφης εικόνας των ομάδων, αλλά σε μία περίοδο που οι σύλλογοι δεν έχουν την παραμικρή βοήθεια και σηκώνουν το κόστος των πρωταθλημάτων, θεωρούν τον κανονισμό αλλά και τον τρόπο που επιβάλεται εντελώς παράλογο.

Παράγοντες και προπονητές επικρίνουν το μέτρο λέγοντας πως δεν προσφέρει απολύτως τίποτα και θεωρούν ως προτεραιότητα τα ζητήματα ασφάλειας των αθλητών και των αθλητριών, καθώς η πλειοψηφία των γυμναστηρίων έχει κακής ποιότητας παρκέ που ευθύνονται για τους τραυματισμούς ειδικά μετά από πτώσεις σε άμυνες.

Κι αν αναρωτιέστε τι γίνεται στις μικρές κατηγορίες των παίδων, κορασίδων και μίνι, όπου οι σύλλογοι της γειτονιάς δεν έχουν τη δυνατότητα να ντύνουν τις ομάδες τους και οι γονείς δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν τις ακριβές αγωνιστικές κάλτσες, η απάντηση είναι απλή: Μπορεί η ομάδα να μηδενιστεί ή να τιμωρηθεί με πρόστιμο. Τόσο απλά.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε υπήρξαν μαζικές αναφορές των διαιτητών στα φύλλα αγώνος των αναμετρήσεων όλων των κατηγοριών για ομάδες που οι αθλητές και οι αθλήτριες δεν είχαν ομοιόμορφες κάλτσες ή κάποιοι τις φορούσαν χαμηλότερα και άλλοι ψηλότερα.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι υπήρξαν και ενστάσεις ομάδων επειδή η αντίπαλη ομάδα δεν είχε τις σωστές... κάλτσες. Πλέον τον λόγο έχει ο αθλητικός δικαστής αφού βάσει των κανονισμών οι ομάδες που δεν συμορφώθηκαν κινδυνεύουν με τιμωρία ή και μηδενισμό για μία... ανάποδη κάλτσα.
volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...