Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΛΩΝΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΣΑΜΑΡΑ

Το «Αντίο» από τον Μίλωνα (foto)
Σε βαριά ατμόσφαιρα συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Νέα Σμύρνη οι παίκτες του Μίλωνα, του Παμβοχαϊκού και αρκετός κόσμος.
Η αναμέτρηση ωστόσο δεν ξεκίνησε ποτέ. Ο Μίλωνας δια στόματος του αρχηγού του Θανάση Πανούσου ανακοίνωσε ότι η ομάδα του σαν ελάχιστο φόρο τιμής προς τον συμπαίκτη και φίλο τους Νίκο Σαμαρά δε θα αγωνιζόταν.
Συγκίνηση, βαρύ το κλίμα, δάκρυα στα μάτια των συμπαικτών του Νίκου Σαμαρά, ένα "γιατί" στα στόματα όλων. Κανείς δε μπορούσε να δώσει απάντηση. Κανείς δεν έδειχνε διάθεση να αγωνιστεί. Το Δ.Σ. του Μίλωνα λίγο πριν είχε αποφασίσει ο Μίλωνας να μην κατέβει στον σημερινό αγώνα και το ανακοίνωσε στους διαιτητές.
Παίκτες, διαιτητές δημοσιογράφοι άκουγαν συγκινημένοι τον Θανάση Πανούσο να μιλάει στο μικρόφωνο και να αναφέρει τους λόγους που η ομάδα του δε θα κατέβαινε στον αγώνα:
«Θέλω να δηλώσω σαν αρχηγός της ομάδας εκ μέρους όλων των αθλητών διοίκησης και προπονητών, για λόγους συναισθηματικούς και ψυχολογικούς αδυνατούμε να συμμετέχουμε στον σημερινό αγώνα. Οι λόγοι αυτοί έχουν να κάνουν με τον αιφνίδιο θάνατο του αγαπημένου μας συναθλητή και φίλου Νίκου Σαμαρά. Ο σεβασμός στην μνήμη του μας επιβάλει αυτήν την απόφαση. Τα πιο πάνω θεωρούμε οι συμπαίκτες μου κι εγώ ότι αποτελούν ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι στο συναθλητή μας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν δείχνουμε σεβασμό στην διοργανώτρια αρχή στου κανόνες διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Αιτούμαστε μέσα στα πλαίσια της διοργανώτριας αρχής την επανάληψη του αγώνα.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θέλω να θυμόμαστε όλοι τον Νίκο ψηλά όπως άνοιγε τα χέρια του σαν αετός. Μου έλεγε συχνά πυκνά ότι στον χώρο τον θεωρούν δύστροπο και κακό αλλά ήταν ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο αν του μιλούσες ευθεία και να του λες την αλήθεια γιατί αυτός ήθελε πάντα την αλήθεια και αυτό ήθελε και από όλους τους άλλους και η αλήθεια πονάει.»
Αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας οι παίκτες των δύο ομάδων αγκαλιάστηκαν και σιώπησαν μαζί με όλους γύρω τους στη μνήμη εκείνου που έφυγε για πάντα.
 
greekvolley.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...