Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Του Τάσου ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
 
Το σχέδιο «Καλλικράτης», την εφαρμογή του οποίου και στον αθλητισμό άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης στην ομιλία του κατά τη γιορτή των καλύτερων αθλητών της χρονιάς επέστρεψε στα συρτάρια ενός γραφείου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ).
Πρώτα έκανε τον γύρο της αθλητικής Ελλάδας για τη συλλογή εντυπώσεων και κυρίως αντιδράσεων και κατόπιν κρίθηκε, όπως όλοι οι ειδικοί γνώριζαν εκ των προτέρων, ως μη επωφελές, ούτε για την πολιτεία ούτε για τον ίδιο τον αθλητισμό μας.
Και για την τιμή των όπλων, το τροπάριο άλλαξε και δεν προτείνει πλέον συγχώνευση ομοσπονδιών αλλά συνένωση αθλητικών εγκαταστάσεων και υπό προϋποθέσεις άντε ορισμένων σωματείων.
Αυτό είναι κάτι ωστόσο που απαιτεί πολύ χρόνο υλοποίησης, και ως εκ τούτου, σύμφωνα και με την πατροπαράδοτη πολιτική μας στη διαχείριση, είναι πιθανότατα να ματαιωθεί και να εγκαταλειφθεί ως ιδέα εν μέσω άλλων, περισσότερο σημαντικών προβλημάτων.
Ετσι αποφεύχθηκε εγκαίρως, πριν δηλαδή καν ανάψει το φυτίλι, η έναρξη εχθροπραξιών μεταξύ της ελληνικής πολιτείας και των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που δεν βλέπουν με καλό μάτι κάθε προσπάθεια πολιτικής παρέμβασης στην αυλή τους, όπως η «απειλούμενη» συγχώνευση εθνικών ομοσπονδιών μας.
Την πιο σοβαρή λύση σήμερα για τη μείωση του υψηλού κόστους στον ελληνικό αθλητισμό αποτελεί η επιστροφή στον ερασιτεχνισμό.
Η κατάργηση των επαγγελματικών αθλημάτων και η αναβάπτισή τους στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ
Ηδη το βόλεϊ «ψάχνεται» προς αυτήν την κατεύθυνση σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ που επιμένουν, αν και όλοι γνωρίζουν ότι θα καταρρεύσουν ως αθλήματα υψηλής δημοτικότητας μέσα σε μια νύχτα, αν αποχωρήσουν οι οικογένειες Αγγελόπουλου, Γιαννακόπουλου, ο Μαρινάκης και ο Βαρδινογιάννης.
Η πολιτεία πρέπει να σκεφτεί πλέον πιο σωστά, πιο σοφά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...