Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ


Του Τάσου ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
Ο υφυπουργός πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης ουσιαστικά ανακοίνωσε, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην ετήσια γιορτή των καλύτερων αθλητών της χρονιάς του ΠΣΑΤ, τις προθέσεις της κυβέρνησης για την ύπαρξη σχεδίου «Καλλικράτης» και στον αθλητισμό.
Αλλωστε, είτε λίγο είτε πολύ τα μηνύματα είχαν φτάσει στις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας.
Επίσης, το ίδιο σενάριο είχε αναλυθεί εδώ, στη συγκεκριμένη στήλη, πριν από καιρό.
Οι ιδέες λοιπόν περί συγχώνευσης ομοσπονδιών διαφόρων αθλημάτων αρχίζουν και εξαπλώνονται με την προσδοκία να συναντήσουν άμεσα πρόσφορο έδαφος υλοποίησής τους.
Ωστόσο, είναι φανερό ότι στο υπουργείο Πολιτισμού υπάρχει σύγχυση που καταλήγει στην άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα.
Ο ΣΕΓΑΣ δεν μπορεί να ενοποιηθεί με καμία ομοσπονδία, όπως ακριβώς και το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, η κολυμβητική ομοσπονδία, για παράδειγμα.
Αν λοιπόν πιστεύουν κάποιοι ότι με τη συνένωση της σκοποβολής με την ξιφασκία ή του κανόε καγιάκ με την κωπηλασία ή της ιππασίας με το μοντέρνο πένταθλο θα προκύψει εξοικονόμηση κονδυλίων, τότε απλά δεν γνωρίζουν τίποτα απολύτως περί αθλητισμού.
Επίσης, κανείς δεν ξεκαθαρίζει τι μπορεί να εννοούμε ακριβώς με έναν «Καλλικράτη» στον αθλητισμό.
Συγχώνευση των ομοσπονδιών άραγε σε κοινή στέγαση, συνένωση για την περικοπή εξόδων χωρίς ουσιαστικό νόημα, κοινά προπονητικά κάμπινγκ σε εντελώς διαφορετικά σπορ
Ποιος ξέρει
Το πείραμα είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει, οπότε είναι καλύτερα να εγκαταλειφθεί ως ιδέα.
Και το κυριότερο. Ενας «Καλλικράτης» θα σημαίνει άλωση των ομοσπονδιών στα μάτια των οικείων διεθνών ομοσπονδιών που δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους αλλαγές.
Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν συγκρούσεις και αλληλογραφία χιλιάδων εγγράφων τόσο με τις διεθνείς ομοσπονδίες όσο και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, που μπορούν να μας οδηγήσουν, χωρίς λόγο και αιτία, με μαθηματική ακρίβεια σε αποκλεισμούς αθλημάτων και διαγραφές αθλητικών ομοσπονδιών.
Και εκεί ακριβώς θα ανακαλύψουμε το τέλος της όμορφης περιπέτειας του ελληνικού αθλητισμού που τόσο μας συγκίνησε και μας χάρισε εθνική περηφάνια τα τελευταία 15 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...