Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ AEGINA CUP


Τουλάχιστον 20 σημεία φαίνεται να επισήμαναν οι υπεύθυνοι της ΕΟΠΕ για την διοργάνωση. Κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού διημέρου που χαρακτηρίστηκε από τους ίδιους τους διοργανωτές ως test event, φανερώθηκαν πολλά προβλήματα και αποκαλύφθηκαν πρόχειρες λύσεις που είχαν δοθεί ίσως και λόγω της πίεσης του χρόνου. Η ΕΠΟΕ φαίνεται να ζήτησε περισσότερη προσπάθεια από τους Αιγινήτες συνδιοργανωτές τους, καθώς στο Master δεν μπορούν να επικρατούν οι ίδιες συνθήκες.
Τα πιο σοβαρά προβλήματα που εντοπίστηκαν είναι ο πονοκέφαλος κυρίως του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου που φιλοξενεί στο χώρο του τη διοργάνωση και έχει εγγυηθεί εξαρχής την καλή λειτουργία του χώρου:
Η κατασκευή εξέδρας χωρίς οδηγίες για συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας. Σε τέτοιες αγωνιστικές δραστηριότητες είναι ίσως το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξει κανείς. Δεν γίνεται να ρισκάρουμε με την ασφάλεια του κόσμου που όσο περισσότερος γίνεται, τόσο πιο δύσκολα τα πράγματα. Οι διάδρομοι κυκλοφορίας μικροί έως και ανύπαρκτοι σε κάποια σημεία, κάγκελα ασφαλείας δεν υπάρχουν και όπου υπάρχουν μπορούν να περάσουν από μέσα τα μικρά παιδιά.
Προβληματικές σκάλες. Το ίδιο πρόβλημα με τις εξέδρες αντιμετωπίζουν και τα στενά σκαλοπάτια χωρίς καμία οριοθέτηση. Είναι σκάλες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ήπια χρήση (π.χ. να ανέβει ένας καλλιτέχνης σε μια σκηνή). Όμως όταν κυκλοφορούν εκατοντάδες άνθρωποι και σπρώχνονται, σίγουρα δεν είναι αρκετά ασφαλείς.
Οι πέτρες και τα κοχύλια μέσα στην άμμο πρέπει να αφαιρεθούν στο σύνολό τους. Σε τέτοιους αγώνες είθισται η άμμος να έχει περάσει από κάποιου είδους κοσκίνισμα. Ήδη κατά το διήμερο υπήρξαν μικροτραυματισμοί εξαιτίας των πετρών που βρίσκονταν θαμμένες στην άμμο.
Η απουσία γιατρού ήταν άλλη μια σοβαρή επισήμανση. Υπήρχε βέβαια στο χώρο κάποιος φυσικοθεραπευτής αλλά σύμφωνα με όλες τις διατάξεις στους αθλητικούς χώρους και στα αθλητικά γεγονότα, η παρουσία γιατρού είναι υποχρεωτική.
Η απουσία ασθενοφόρου. Είναι βέβαιο ότι στο main event θα πρέπει να κληθεί το ασθενοφόρο και να εδρεύσει για όλο το τριήμερο στο παρκάκι της Παναγίτσας. Όχι μόνο διότι μπορεί κάποιος αθλητής να τραυματιστεί, αλλά και γιατί υπάρχουν κίνδυνοι που προκύπτουν από τη συνάθροιση κοινού. Κατά την άποψή μας, αυτονόητα πράγματα.
Κακός φωτισμός. Τα παράπονα δεν ήταν μόνο από τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας αλλά και από τους παίκτες. Ο φωτισμός ήταν πολύ χαμηλός για νυχτερινό παιχνίδι και εκτός από τους αθλητές δημιουργεί προβλήματα και στην τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων.
Προβλήματα με τα μικρόφωνα. Πολλές φορές χρειάστηκε να διακοπούν οι ανακοινώσεις καθώς υπήρξαν προβλήματα με τα μικρόφωνα.
Προβλήματα με το ασύρματο internet. Πολύωρες διακοπές παρατηρήθηκαν στη λειτουργία του wi fi internet που είχε εγκατασταθεί για τις ανάγκες του αγώνα. Επίσης δεν λειτουργούσε ούτε το wi fi του Λιμενικού Ταμείου.
Χάρτινες διαφημιστικές πινακίδες χορηγών. Έβρεξε και οι μισές έλιωσαν... Αποτέλεσμα, κάποιοι χορηγοί δεν είδαν το όνομά τους στους ημιτελικούς και στους τελικούς, εκεί που μαζεύτηκε ο κόσμος. Γενικά οι λύσεις που δόθηκαν ήταν με μια λογική μείωσης του κόστους. Αντιληπτό ως ένα βαθμό αλλά κάποια πράγματα δεν λειτουργούν έτσι.
Λάθος αντιμετώπιση χορηγών επικοινωνίας: Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη διοργάνωση event είναι να έχεις συμμάχους τα Μέσα Ενημέρωσης, ειδικά όταν γίνονται και χορηγοί επικοινωνίας. Οι διοργανωτές δεν φρόντισαν να υπάρξει ένα πανό με τα ονόματα των Μέσων Ενημέρωσης που υποστηρίζουν το event. Όλο το Σάββατο και το πρωί της Κυριακής, ούτε μια φορά δεν ακούστηκαν τα ονόματα των 5 μέσων ενημέρωσης που υποστήριζαν τη διοργάνωση. Δεν συζητούμε βέβαια για κάποιες διευκολύνσεις στο χώρο όταν κανείς παραμένει για πάρα πολλές ώρες ώστε να καλύψει τους αγώνες.
Καθαριότητα. Περισσότεροι κάδοι σκουπιδιών θα έπρεπε να υπάρχουν και κάποιοι υπάλληλοι της καθαριότητας θα έπρεπε να εργάζονται, καθώς το απόγευμα της Κυριακής παρατηρήσαμε ότι όλοι οι κάδοι κατά τη διαδρομή προς το ΝΟΑ ήταν ξεχειλισμένοι.
Αυτά και κάποια άλλα μικρότερης σημασίας εντοπίστηκαν από τους ίδιους τους συνδιοργανωτές αλλά και από πολλούς που παρακολούθησαν τους αγώνες. Μαζί με αυτά, χρειάζεται να βρεθούν αρκετοί ακόμα εθελοντές για να βοηθήσουν και ίσως θα έπρεπε να δώσει το παρόν και η δημοτική αστυνομία ώστε να διευκολύνει και να κατευθύνει τον κόσμο και ειδικά τα μικρά παιδιά.
Οι διοργανωτές πάντως δηλώνουν ότι όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν και θα υπάρξει μια πολύ καλύτερη εικόνα, αντάξια ενός Master το επόμενο αγωνιστικό τριήμερο.
Κατά τα άλλα, η διοργάνωση είχε πράγματι ενδιαφέρον και ήταν μια ωραία εμπειρία για όσους συμμετείχαν είτε ως αθλητές είτε ως θεατές. Είναι πολύ καλό να διοργανώνονται τέτοια γεγονότα στο νησί και να δίνουν έναν διαφορετικό τόνο στην καθημερινότητά μας.
Αναδημοσίευση από neaepohi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...