Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΒΟΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Φοίνικας Σύρου - Παναθηναϊκός (16η αγωνιστική, 13/2, 19.00, Novasports-4)

Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου και του Παναθηναϊκού που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τον κοινό στόχο που έχουν οι δύο μονομάχοι για την είσοδο στην πρώτη 4αδα της βαθμολογίας ανοίγει από την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ (13/2, 19.00, Novasports-4, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας).
 
Οι δύο ομάδες που ισοβαθμούν στην 5η θέση της βαθμολογίας με 27 βαθμούς και σημαντικό ρόλο θα παίξει και το σκορ του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός στον Α΄ γύρο είχε νικήσει με 3-0 σετ και πόντους 75-62.

Νωπές είναι οι παραστάσεις του αγώνα που έδωσαν πριν από οκτώ ημέρες για το κύπελλο στο γυμναστήριο του Πανελληνίου. Εκεί ο Φοίνικας νίκησε με 3-1 σετ και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Ο Φοίνικας Σύρου μετά από μία δύσκολη εβδομάδα που έμεινε στην Αθήνα λόγω της κακοκαιρίας θα δώσει τον πρώτο εντός έδρας αγώνα έχοντας στη σύνθεση του τα νέα αποκτήματα, δηλαδή, τον Νικολά Μιγιαήλοβιτς και τον Νίκο Σμαραγδή.
 
«Καλή εμφάνιση και νίκη»
 
«Εχουμε ένα ακόμα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχει σχέση το παιχνίδι του Κυπέλλου. Είναι η πρώτη φορά για μένα που θα παίξω εντός έδρας και θέλω να συνδυαστεί με ένα θετικό αποτέλεσμα. Η προσπάθεια της εισόδου στην 4αδα θα συνεχιστεί μέχρι και την 22η αγωνιστική. Θέλουμε να κάνουμε πρώτα μια καλή εμφάνιση και μετά να πάρουμε νίκη για να δώσουμε χαρά στον κόσμο», είπε ο κεντρικός του Φοίνικα Νίκος Σμαραγδής.

Η ομάδα της Σύρου έχει δώσει 7 εντός έδρας αγώνες και έχει σημειώσει 5 νίκες και 2 ήττες. Προέρχεται από την ήττα στο Ζηρίνειο με 3-1 από τον ΑΟΚ και θέλει τη νίκη για να πάρει πάλι θέση στην πρώτη 4αδα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει το βράδυ της Πέμπτης για τη Σύρο όπου οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο υποχωρούν. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος επιστρέφει για πρώτη φορά στο νησί από τότε που έφυγε από τον πάγκο του Φοίνικα. Ο Παναθηναϊκός σε 7 εκτός έδρας αγώνες έχει 3 νίκες και 4 ήττες αλλά η τελευταία του νίκη ήταν στις 29 Νοεμβρίου στη Λαμία.

Στον Α΄γύρο ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει 3-0 σετ και στη χειρότερη περίπτωση θέλει ένα σετ ή διαφορά μικρότερη των 13 πόντων για να διατηρήσει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.
 
«Δεν παίζει ρόλο το Κύπελλο»

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων είπε: «Είναι ένα ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που έχουν τους ίδιους στόχους. Ο Φοίνικας έχει μικρό προβάδισμα λόγω έδρας. Οι αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων είναι πάντα ντέρμπι. Ο αγώνας του Κυπέλλου δεν παίζει ρόλο. Εδειξε, όμως, πως ο Φοίνικας έχει βελτιωθεί σημαντικά με τις αλλαγές που έκανε στο ρόστερ του. Η ομάδα μου είναι μέσα στο αρχικό της πλάνο κι αν πάρουμε τη νίκη θα κάνουμε ένα καλό βήμα για την 4αδα που από την αρχή ήταν υπέρβαση για μας».
 
«Ματς της χρονιάς»
 
Ο λίμπερο του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης υπογράμμισε: «Θα είναι πολύ διαφορετικό ματς από αυτό του Κυπέλλου. Για εμάς ίσως είναι το σημαντικότερο ματς της χρονιάς, ένας αγώνας σε πολύ κομβικό σημείο. Είμαστε ισόβαθμοι και οι δυο έχουμε στόχο να μπούμε στην τετράδα. Παίζουμε σε μια πολύ δύσκολη έδρα και ξέρουμε ότι η αποστολή μας είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη έδρα και την καλή ομάδα του Φοίνικα. Παραδοσιακά ξέρουμε πόσο χαίρονται οι φίλοι του Παναθηναϊκού στη Σύρο με την παρουσία μας εκεί και θέλουμε να τους καλέσουμε στο γήπεδο για να μας βοηθήσουν σε ένα κρίσιμο για εμάς παιχνίδι».
 
 
Προβάδισμα 7-4 ο Φοινίκας
 
Η αναμέτρηση στη Σύρο για την 16η αγωνιστική θα είναι 12η των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα και ο Φοίνικας προηγείται στις νίκες με 7-4. Ο Παναθηναϊκός έχει να νικήσει στο νησί από τις 30 Ιανουαρίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...