Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - ΠΩΣ Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ ''ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ'' ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


Εχτες ο Χαρδαβελας ξεβράκωσε το μεταπολιτευτικό Ελληνικό κράτος.
Καθηγητές Πανεπιστήμιου με δικές τους έρευνες καθώς και με Αμερικανικές και Γαλλικές μελέτες απέδειξαν ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη φυσικό αέριο που αόρατα χέρια σταματάνε καθε εξελιξη εκμετάλλευσης του ΑΠΟ ΤΟ 1974. Και δεν μιλαμε για το Αιγαίο που ο αείμνηστος Ανδρέας ''σακάτεψε'' στο Νταβός. Μιλάμε για...
κοιτάσματα σε Κρήτη και Ιόνιο. Κοιτάσματα που η νέα τεχνολογία απέδειξε οτι είναι απίστευτου μεγέθους και αξίας.
Μόνο στο κόλπο του Μεσσαρα οι επιστήμονες είπαν οτι υπάρχουν 3 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου! Αν δοθεί η περιοχή σε εταιρεία και το Ελληνικό κράτος κρατήσει το 20% θα εισρεύσουν στα ταμεία του 170 δις ευρώ και θα λύσει τόσο το χρέος όσο και για 50 χρόνια το ενεργειακό θέμα της κεντρικής Ευρώπης!
Δηλαδή αντί να πετσοκόβουμε μισθούς θα μπορούσαμε να ξεκινάγαμε εξορύξεις που θα μας φόρτωναν λεφτά και θέσεις εργασίας για τα ναυπηγεία, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα διυλιστήρια κτλ. Θα σώζαμε την Ελλάδα χωρίς να ματώσει ο Έλληνας!
Στη Κρήτη τρυπάνε για νερό και βγαίνει φυσικό αέριο.
Υποθαλάσσια ηφαίστεια στη περιοχή βγάζουν καθημερινά τεράστιες ποσότητες.
Στη πρώτη εκπομπή για το θέμα, τον Απρίλη είχε παρέμβει ο υφυπουργός Μανιάτης που προανήγγειλε τη δημιουργία Φορέα Υδρογονανθράκων μέσα σε 2-3 εβδομάδες ώστε να αρχίσει η συστηματική προσπάθεια εκμετάλλευσης. Χθες μετά από τόσους μήνες ο Χαρδαβέλας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Μανιάτη για να δει τι γίνεται με τον Φορέα και η απάντηση του Μανιάτη ήταν "ουδέν σχόλιο" επί του θέματος!!!
Δεν ντρέπεστε ρε πολιτικάντηδες να υπόσχεστε ουσιαστικά την οικονομική σωτηρία της χώρας (διότι αυτό σημαίνει για την Ελλάδα η εξόρυξη του φυσικού αερίου) ζωντανά στη τηλεόραση και μετά από μήνες να κάνετε τουμπεκί? Τι πιέσεις δήχθηκες υφυπουργέ? Γιατί δεν τις κατονομάζεις? Γιατί δεν παραιτείσαι αν προδότες ή συγκυρίες δεν σου επιτρέπουν να επιτελέσεις το έργο για το οποίο πληρώνεσαι από το υστέρημα του λαού?
Φυσικά είναι γλυκιά η καρέκλα και τα φράγκα. Ντροπή !
Και φυσικά εκτός του σάπιου πολιτικού κόσμου που από το 1974 θάβει κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου έχουμε και τους δημοσιογράφους. Αλγεινή εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί η μηδενική αναφορά στο θέμα του Χαρδαβέλα για το φυσικό αέριο από τους συναδέλφους του ακόμα και από το ίδιο του το κανάλι το Alter! Δεν ασχολείται με το θέμα ούτε ο Αυτιάς, ούτε ο Χατζηνικολάου! Για ποιο λόγο?
Οι ξένοι γνωρίζουν οτι είμαστε το πλουσιότερο σε ορυκτά μέλος της ΕΕ (υπάρχει δημοσιευμένη μελέτη). Είναι τυχαία τα Μνημόνια τα οποία συνυφαίνονται με θέματα εθνικής κυριαρχίας? Οι ξένοι θέλουν με την απειλή μη-καταβολής κάποιας από τις δόσεις, να μας πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί περιοχές γεμάτες σε καθαρό φυσικό αέριο (και πετρέλαιο).
Η Μπιρμπίλη ασχολείται με ανεμόμυλους (Δον Κιχώτης ή εντεταλμένη υπηρεσία?) και ο λαός κοιμάται. Η Κύπρος με πολύ μικρότερα κοιτάσματα ξεκίνησε την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!
ΠΙΕΣΤΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ.
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
Ευχαριστούμε τη φίλη Ελένη Ζέτου, για την αποστολή του συγκεκριμένου θέματος.


2 σχόλια:

  1. Επειδή παραδείγματα για το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο είναι τελευταία του συρμού, αναφέρω 2 τυχαία παραδείγματα:

    Mια χωρα εχει ΚΑΙ πετρελαιο και ειναι απο τις φτωχοτερες. Nιγηρια

    Mια αλλη εχει πετρελαιο, καφε, κακαο, μπανανες, ορυκτα ζαχαρη και ειναι η φτωχοτερη στον πλανητη. Σιερρα λεονε

    Κοινως δεν εχει σημασια τι διαθετεις αλλα πως το αξιοποιεις. Ο τουρισμος , ο ηλιος, ο αερας, τα κυματα ειναι το δικο μας πετρελαιο. Δειτε πως τα αξιοποιουμε και παρτε παραδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη βάση έχεις δίκιο, αλλά το φυσικό πλούτο γιατί δεν τον αξιοποιούμε δε μας το λέει κανείς και δεν υπάρχει απάντηση απο κανέναν. Αυτό είναι από μόνο του περίεργο. Μπορεί τελικά να ισχύει, η σύμβαση Κούπερ. Αν είναι έτσι, θα δούμε από 1/1/11.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...