Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Άμεσα, ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών και διενέργεια ελέγχων


Στήριξη ερασιτεχνικού αθλητισμού, "καθαροί" όροι στον επαγγελματικό. Το DailyGoal παρουσιάζει τις βασικές προγραμματικές δηλώσεις για τον αθλητισμό.

Ξεκινά σήμερα, το απόγευμα, η διαδικασία ανάγνωσης των κυβερνητικών προγραμματικών δηλώσεων. Η οποία θα ολοκληρωθεί, την Τρίτη, με την (ψηφοφορία για την) παροχή (από την βουλή) ψήφου εμπιστοσύνης. Την πολιτική που - θα εξαγγείλει ότι - θ΄ ακολουθήσει η κυβέρνηση στον αθλητισμό, θα παρουσιάσει ο αρμόδιος υφυπουργός, Σταύρος Κοντονής.
Το DailyGoal συνέλεξε κάποιες πληροφορίες, για το περιεχόμενο των προγραμματικών δηλώσεων, και σας τις παρουσιάζει. Τρεις είναι οι βασικοί πυλώνες τους οποίους η κυβέρνηση - θα δηλώσει ότι - έχει στις προτεραιότητες της και θα στηρίξει. Τη φυσική αγωγή στην εκπαιδευτική διαδικασία, τα προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης «αθλητισμός για όλους» και τα ερασιτεχνικά σωματεία. Στόχος της ένα «Ενιαίο - Δημοκρατικό - Κοινωνικό Σύστημα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού».
Στις άμεσες ενέργειες των αρμοδίων, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και η διενέργεια ελέγχων. Η δημιουργία ολοκληρωμένης βάσης δεδομένων, η αλλαγή στον τρόπο και τους όρους επιχορήγησης σωματείων και ομοσπονδιών. Θα δημιουργηθεί πλήρες και ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια. Επίσης, θα ελέγχεται όχι μόνο η νομιμότητα, αλλά και η σκοπιμότητα των πράξεων.
Ο υφυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θ΄ αναφερθεί σε προγραμματική συμφωνία Πολιτείας - ομοσπονδιών. Η οποία θα οριοθετεί ξεκάθαρα τις αρμοδιότητες και τους ρόλους αμφοτέρων των πλευρών. Για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες και να οριστεί ακριβώς τι σημαίνει αυτοδιοίκητο στον αθλητισμό.
Στις προγραμματικές δηλώσεις, για τον αθλητισμό, περιλαμβάνεται η κατηγοριοποίηση των αθλητικών υποδομών και εξυπηρέτηση τους από ενιαίο σύστημα προμηθειών. Ακόμα, σταθερή χρηματοδότηση, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προγραμμάτων για την ενεργειακή αυτοτέλεια των εγκαταστάσεων, ώστε να γίνουν οικονομικά βιώσιμες.
Ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού με σταθερή ετήσια χρηματοδότηση (θέσπιση αυτοτελούς κονδυλίου, από τον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό) και ποσοστού 0,001% από τον τζίρο κάθε στοιχήματος σχετικού με αθλητικές εκδηλώσεις. Αλλά και με άλλους τρόπους. Πχ ειδικά τέλη μεταφοράς με τα δημόσια μέσα, ειδικά κοινωνικά τιμολόγια για ανελαστικές δαπάνες (θέρμανση, ρεύμα), ελάφρυνση κόστους μεταφοράς αθλητικού εξοπλισμού κ.α.
Ο Στ. Κοντονής (μεταξύ άλλων) θ΄ ανακοινώσει ότι καταργείται η υποχρέωση των σωματείων να μετατρέπονται σε Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, για να συμμετέχουν σε επαγγελματικά πρωταθλήματα. Και τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου καταπολέμησης της βίας και του ντόπινγκ (που θα εστιάζει στην πρόληψη και στη διαπαιδαγώγηση) σε πλήρη συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.
dailygoal.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...