Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Το λαχείο του αθλητισμού


Το αθλητικό λαχείο για την ενίχυση του αθλητισμού, είναι κάτι που το ζητάει η ΕΟΕ, το έχει στο πρόγραμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ και το εφαρμόζουν στη Γερμανία από το 1967!

Με τις επιχορηγήσεις να μειώνονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, η κυκλοφορία ενός λαχείου του οποίου όλα τα έσοδα θα διατίθονται για την προετοιμασία των αθλητών, είναι μία έξυπνη ιδέα που την έχει καταθέσει εδώ και καιρό ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν το είχε υιοθετήσει, αλλά η νέα το έχει εξαγγείλει. Μένει να δούμε αν όντως το εφαρμόσει.
Αθλητικό λαχείο υπάρχει στη Γερμανία από το 1967, με σκοπό ακριβώς την ενίσχυση του αθλητισμού. Σχεδόν 10.000.000 ευρώ είναι το ποσό που αποδίδεται στους αθλητές και αποτελεί το μίνιμουμ για τους εμπνευστές, οι οποίοι φέτος έχουν βάλει στόχο να το διπλασιάσουν και να φτάσουν τα 20.000.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για κάποιον κρατικό οργανισμό, καθώς το λαχείο εκδίδεται από την German Sports Aid. Μεταξύ των μετόχων βρίσκεται και ο Ολυμπιονίκης πυγμαχίας του 1988 στη Σεούλ, Χένρι Μάσκε.
Από το ποσό που συγκεντρώνεται από τις πωλήσεις, το 30% αποδίδεται για την ανάπτυξη του αθλητισμού και την ενίσχυση της υπηρεσίας αντιντόπινγκ και το υπόλοιπο 70% περιλαμβάνει το κέρδος της εταιρείες, το κόστος του μάρκετινγκ, τα λειτουργικά έξοδα και τους φόρους. Το λαχείο κυκλοφόρησε την Παρασκευή στη Γερμανία, κοστίζει τρία ευρώ το ένα και το μεγαλύτερο ποσό που κληρώνει, είναι τα 500.000 ευρώ.
Μεταξύ αυτών που προμοτάρουν το αθλητικό λαχείο είναι και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της δισκοβολίας, Ρόμπερτ Χάρτινγκ (φωτογραφία) ο οποίος έχει πάρει πολύ… ζεστά το θέμα συμμετέχοντας στην καμπάνια.

sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου