Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΖΑΚΣΑ - ΑΡΗΣ ΜΑΡΜΟΥΡΗΣ 3-0


Ο ΑΡΗΣ Μαρμούρης δεν τα κατάφερε κι ηττήθηκε από την πολωνική Ζάκσα, στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του CEV Cup με 3-0 σετ (25-15, 25-14, 25-10). Να σημειωθεί ότι ο Μάρκο Σάμαρτζιτς έμεινε εκτός αποστολής την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει την γαστρενττερίτιδα, που τον ταλαιπωρούσε από νωρίς, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Οικονομίδης να χρησιμοποιήσει ως λίμπερο κατ΄ ανάγκη τον Ριζόπουλο. Έτσι, ο ΑΡΗΣ Μαρμούρης ξεκίνησε με βασικούς τους Κιόση και Τακουρίδη στο κέντρο, Σαρικείσογλου, Σιριάνις στα άκρα, Ρουμελιώτη στη διαγώνιο και Τερζή στην πάσα.

Στον αγωνιστικό τομέα, κακό ήταν το ξεκίνημα των παικτών του ΑΡΗ Μαρμούρη στο πρώτο σετ, γεγονός που το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον οι Πολωνοί, οι οποίοι προσπάθησαν με καλά σερβίς να «χαλάσουν» την υποδοχή των «κιτρίνων» και τα κατάφεραν, φτάνοντας στο πρώτο τεχνικό τάιμ-άουτ με το υπέρ τους 8-6. Η απάντηση ων φιλοξενουμένων, πάντως, ήρθε με τα μπλοκ και τον Τακουρίδη να μειώνει σε 8-7. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ξέφυγαν και πάλι με τρεις πόντους (11-8) και παρά το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς έφτασαν σε απόσταση αναπνοής (13-12), μετά από μπλοκ-άουτ του Σαρικείσογλου, οι παίκτες της Ζάκσα, κάνοντας ένα σερί 7-0 και ‘χτυπώντας’ τον αντίπαλό τους με τρεις συνεχόμενους άσους, έφτασαν εύκολα στο 19-12. Ο Γιώργος Οικονομίδης κάλεσε εσπευσμένα τάιμ-άουτ κι οι «κίτρινοι» μ΄ ένα σερί 2-0 μείωσαν σε 19-14, όμως, οι Πολωνοί, εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα των αντιπάλων τους στην άμυνα, έφτασαν χωρίς δυσκολία στο 25-15 και μαζί στο 1-0 στο παιχνίδι.

Η καλή αρχή των παικτών του ΑΡΗ Μαρμούρη στο δεύτερο μέρος δεν συνδυάστηκε και με την κατάκτηση αυτού του σετ, με τους «κίτρινους» να πηγαίνουν στο πρώτο τεχνικό τάιμ-άουτ με το υπέρ τους 8-6, όμως, ένα σερί 8-2 των Πολωνών σ΄ εκείνο το σημείο διαμόρφωσε το 14-10. Οι «κίτρινοι» δεν μπορούσαν να βρουν αντίδοτο στα καλά σερβίς του Ρούσιακ, τα οποία δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην υποδοχή τους και με τα οποία οι γηπεδούχοι έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στο +8 (21-13). Ο τεχνικός των Θεσσαλονικιών έκανε απανωτές αλλαγές, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων, κι οι Πολωνοί κατέκτησαν και το δεύτερο σετ με 25-14.

Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, η Ζάκσα προηγήθηκε με 4-2 και 7-3 ο Ρουμελιώτης μείωσε σε 7-5, αλλά οι Πολωνοί πήγαν στο τεχνικό τάιμ-άουτ με 8-6. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στο +6 (13-7), αναγκάζοντας τον Γιώργο Οικονομίδη να καλέσει σε τάιμ-άουτ, αλλά και στο +15 (25-10).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...