Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΓΑΛΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-0 ΚΑΙ ΣΤΟ 2ο ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ EUROPEAN LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Μιλούζ, αποστολή: Πένυ Ροντογιάννη

Dommage… λένε στη Γαλλία και ισοδυναμεί με το δικό μας «κρίμα» γιατί η ελληνική μας ομάδα άξιζε κάτι παραπάνω. Το βράδυ του Σαββάτου, η Εθνική γνώρισε δεύτερη ήττα από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γαλλίας με 3-0, αλλά το αποτέλεσμα αυτό αδικεί το σύνολο του Τάκη Φλώρου, που «ψάχνει» να σπάσει το ρόδι στον Α’ όμιλο το Ευρωπαϊκού Λιγκ.


Ψυχωμένες, αποφασισμένες και πιο συγκεντρωμένες οι Μερτέκη, Τζανακάκη, Κυριακίδου, Παπαφωτίου, Χαντάβα, Τσίμα, Μυλωνά μπήκαν από τον πρώτο πόντο (άσος Παπαφωτίου). Πήραν το προβάδισμα στο τεχνικό τάιμ άουτ (7-8) ενώ με «κλειδί» την υποδοχή άφηναν την πασαδόρο να μοιράσει ωραία το παιχνίδι.


Το σκορ ανέβηκε στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ 13-16 με τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου να μην «ακούνε» ούτε το σφύριγμα του ρέφερι σε πόντο υπέρ τους! Η Γαλλία είχε αιφνιδιαστεί ενώ ο τεχνικός της, όταν είδε τη διαφορά στο (+4, 13-17) πέρασε στο ματς την Ούντιμα (είχε ξεκινήσει βασική την Παρασκευή). Παρά το 17-17, αλλά και το 24-20, με ηγέτη την Τζανακάκη που ήταν εξαιρετική σε μπλοκ και επίθεση η Ελλάδα ισοφάρισε σε 24-24 ενώ και στο 26-26 η Μερτέκη έφερε στα ίσα το σετ αλλά στο τέλος η Καμαρά και το μπλοκ της Λόζανσιτς έγραψαν το 28-26.


Με την ίδια αγωνιστική θέληση μπήκε στο δεύτερο σετ η ελληνική ομάδα που βρέθηκε μέχρι και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ μπροστά σ το σκορ 12-16. Κάπου εκεί η Γαλλία άρχισε και πάλι να ροκανίζει τη διαφορά και με τις Ούντιμα και Καμάρα ισοφάρισε και πέρασε και μπροστά (18-17). Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός πήρε μάλλον μια αυστηρή κάρτα από τον διαιτητή και το σκορ έγινε 20-17. Οι διεθνείς δεν τα παράτησαν, αλλά η ψαλίδα είχε ανοίξει. Το σετ έληξε 25-21.


Στο τρίτο μέρος, οι Γαλλίδες ξεκίνησαν καλύτερα ενώ εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο ρυθμός της Εθνικής μας έ
πεσε και τα λάθη έκαναν την εμφάνισή τους. Η Λαμπρινίδου πήρε τη θέση της Κυριακίδου στο 9-4 αλλά η διαφορά στο σκορ είχε αρχίσει να ανεβαίνει υπέρ των «Μπλε». Το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ έφτασε το (+8) αλλά η ελληνική ομάδα προσπαθούσε να μειώσει το σκορ. Παράλληλα στο 21-9 ο Φλώρος έκανε αλλαγές (Χριστοδούλου, Γκούζου, Γκιούζελη) ανακατεύοντας την τράπουλα και κυρίως δίνοντας τρόπο όλες οι αθλήτριες να πάρουν εμπειρίες. Το σετ τελείωσε 25-15.

Τα σετ:
28-26, 25-21, 25-15

ΓΑΛΛΙΑ (Φ. Βιάλ):
Μπαέρ 11, Σλεκ 1, Λόζανσιτς 9 , Ριμπατσέβσκι 14 , Φές 2, Καμαρά13 , Ορτίς λ. 50%, Στέ, Μπουσκέτ, Ντασκαλού 1, Ούντιμα 7.

ΕΛΛΑΔΑ (Τ. Φλώρος):
Κυριακίδου5 , Παπαφωτίου 3, Τζανακάκη 18, Τσίμα 11, Χαντάβα (φωτό) 4, Μερτέκη 9 , Μυλωνά λ. 74% , Γκιουζέλη 1, Χριστοδούλου , Γκούζου 1, Λαμπρινίδου.

-
Το αναλυτικό στατιστικό εδώ

-
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...