Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ


Του Τάσου ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Στο Παρίσι, πιθανότατα σε δύο βδομάδες από σήμερα, θα κριθεί η τύχη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, οι οποίοι κατόπιν ψηφοφορίας έχουν αναληφθεί από τον Βόλο και τη Λάρισα.
Λέγεται ότι μέχρι εκείνο το διάστημα η Ελλάδα θα έχει απαντήσει τελικά στις επιστολές της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), που οι αναπάντητες υπολογίζονται περίπου σε μια ντουζίνα...
Ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ Αλγερινός Αμαρ Αντάντι, κάθε άλλο παρά φιλέλληνας στα αισθήματα, είναι βέβαιο ότι θα κληθεί να πάρει μια απόφαση για την τύχη της διοργάνωσης, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι αυτήν τη φορά θα υπάρξει απάντηση από το υπουργείο Πολιτισμού, που άνευ απροόπτου δεν θα επιστρέφει μεν τη διοργάνωση, αλλά οι νέες προϋποθέσεις που θα θέτει, κυρίως όσον αφορά το κομμάτι της διαμονής, ίσως πιέσουν τη ΔΕΜΑ και πάνω απ' όλα τον Αντάντι σε υποχρεωτική αλλαγή πορείας.
Πέρυσι τέτοια εποχή η Ριέκα, που είχε χάσει από τον Βόλο και τη Λάρισα στη σχετική ψηφοφορία, έβλεπε με καλό μάτι την έστω και εκ των υστέρων ανάληψη των αγώνων, αλλά τώρα οι Κροάτες δεν φέρονται διατεθειμένοι να βγάλουν αυτοί τα... ελληνικά κάστανα από τη φωτιά.
Επίσης, παραμένει άγνωστο αλλά και άκρως αμφίβολο αν ο Αντάντι διατηρεί σε μυστική λίστα αναμονής κάποια άλλη χώρα, πιθανόν την Τουρκία, η οποία έστω και με οικονομικές αλλά και αγωνιστικές περικοπές θα μπορούσε να φέρει σε πέρας τη διοργάνωση του 2013.
Αλλωστε οι Τούρκοι το τελευταίο διάστημα, όπως στο πρόσφατο παρελθόν η Ελλάδα, διεκδικούν και διοργανώνουν δεκάδες διεθνείς διοργανώσεις, κυρίως στη νότια πλευρά της γειτονικής μας χώρας.
Με λάθος κινήσεις στη διεθνή σκακιέρα η πατρίδα μας, δυστυχώς, δεν υποχωρεί μόνον σε αγωνιστικό επίπεδο στον αθλητισμό αλλά και στο πεδίο των καλών δημοσίων σχέσεων με παγκόσμιους οργανισμούς.
Δεν χάνουμε μόνο μετάλλια. Χάνουμε και ερείσματα.
Αναδημοσίευση από sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...