Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

3η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ


Στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ, στην πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η Κατερίνα Στεφανίδη ...έσβησε από το σημειωματάριο της έναν από τους λίγους τίτλους που έλειπαν από την κατοχή της. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ με το εντυπωσιακό 4,80 μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και απλά δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί, που "κουβαλούσε" εμφατικά από τα τέλη Φεβρουαρίου όταν και ανέβηκε πάνω από τα 4,90 μ στο μίτινγκ της Νέας Υόρκης.
Η 26χρονη αθλήτρια έκανε υποδειγματικό αγώνα, αφού δεν έχασε άλμα από τα 4,50 μ. όπου και ξεκίνησε έως τα 4,80 μ., ύψος που στην ουσία της έβαλε τις βάσεις για ένα μετάλλιο. Η Στεφανίδη μετά το 4,80 μ. δοκίμασε δύο φορές στα 4,85 μ. και μία στα 4,90 μέτρα.
Η Στεφανίδη από το 2005 μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει μετάλλια σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και μετά τη σημερινή διάκριση της έχει απομείνει να κυνηγήσει το μενταγιόν σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού και δεδομένης της ηλικίας της έχει τον χρόνο να το πετύχει.
Το χάλκινο μετάλλιο της Στεφανίδη είναι το 11ο που κατακτά η χώρα μας στην ιστορία της διοργάνωσης και το πρώτο στο επί κοντώ γυναικών. Παράλληλα το δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιο της χώρας στο αγώνισμα, αφού το 2014 νικητής ήταν ο Κώστας Φιλιππίδης.
Η Νικόλ Κυριακοπούλου παρότι ήταν φαβορί για μετάλλιο δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή μέρα. Η χάλκινη το καλοκαίρι στο Πεκίνο ήταν έκτη με 4,60 μ και χαμένες προσπάθειες στα 4,70 μ., ύψος στο οποίο δοκίμασε στη συνέχεια.
Νικήτρια του αγώνα ήταν η Τζεν Σουρ με 4,90 μ., και ρεκόρ αγώνων, ενώ δεύτερη με 4,85 μ. ήταν η Σάντι Μόρις, που στη συνέχεια έκανε δύο άκυρα άλματα στα 4,90 μ. κι ένα στα 4,95 μέτρα. Την έκπληξη προσπάθησε να κάνει η 32χρονη Ελβετίδα Νικόλ Μπούχλερ, που με 4,80 μ. πέτυχε εθνικό ρεκόρ και κατέλαβε την 4η θέση. Η Σουρ αν και αρχικά ζήτησε να τοποθετηθεί ο πήχης στα 5,04 μ., προκειμένου να βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ, αποφάσισε τελικά να μην κάνει άλλες προσπάθειες.
hoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...