Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

2ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΤΡΩΝ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΕΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ


Επιτέλους μετάλλιο για την τοξοβολία και μάλιστα παγκόσμιο. Ο Χρήστος Αερικός κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού χώρου την Άγκυρα της Τουρκίας.

του Σούλη Μέζου
Ο Έλληνας πρωταθλητής του σύνθετου τόξου αγωνίστηκε στην κατηγορία των νέων ανδρών έφτασε μέχρι τον τελικό έχοντας κάνει πανελλήνιο ρεκόρ (σε νέους και άνδρες) όπου τελικά ηττήθηκε από τον υπερασπιστή του τίτλου Ούγγρο Βίκτορ Ορζ 147-146!
Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός από την αρχή με τον Αερικό να απειλεί ξεκάθαρα το Νο1 του κόσμου. Ο Ορζ ξεκίνησε με τρεις τέλειες βολές για να πάρει προβάδισμα ενός πόντου (30-29). Ακολούθησε ισοπαλία στις επόμενες τρεις βολές (28-28) για να ισοφαρίσει τον αγώνα 87-87 στο τρίτο σετ των βολών ο Αερικός (30-29). Στις έξι τελευταίες βολές, ο Ορζ είχε το απόλυτο, με τον Έλληνα πρωταθλητή να μένει πίσω έναν πόντο και να ηττάται τελικά με 147-146. Να σημειωθεί ότι ο Ούγγρος είναι αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει ως νέος και η πρώτη φορά που απειλήθηκε τόσο ξεκάθαρα, ήταν από τον Χρήστο Αερικό.

1 σχόλιο:

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...