Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ο αθλητισμός καταστρέφεται, ο Υφυπουργός Αθλητισμού παραμένει σε διακοσμητικό ρόλο

Το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ:

Ο αθλητισμός καταστρέφεται, ο Υφυπουργός Αθλητισμού παραμένει σε διακοσμητικό ρόλο


Η ώρα της αλήθειας έφτασε.  Όσοι παράγοντες Αθλητικών Ομοσπονδιών είχαν την αυταπάτη ότι οι μνημονιακές πολιτικές δεν θα αγγίξουν τον ελληνικό αθλητισμό, όσοι πίστευαν ότι με τους γνωστούς τρόπους, μέσα από δημόσιες σχέσεις ή κομματικές προσβάσεις θα τη γλυτώσουν παρακολουθώντας χλιαρά τα τεκταινόμενα, ακόμα και όσοι ταυτίστηκαν και υπερασπίστηκαν αυτές τις πολιτικές, ο ένας μετά τον άλλο περνούν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού «δι΄ υπόθεσιν τους». Καλούνται από τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού κ Ιωαννίδη και ενημερώνονται για τις περικοπές. Οι  επιχορηγήσεις μειώνονται από 60 έως και 80% και στις περισσότερες περιπτώσεις  δεν επαρκούν ούτε για τις μισθοδοσίες και τα λειτουργικά έξοδα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έχει προειδοποιήσει για τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις από την εφαρμογή των πολιτικών της συγκυβέρνησης στον αθλητισμό.


Για την αντιμετώπιση αυτών των πολιτικών χρειάζεται η άμεση ανάπτυξη ενός πλατύτατου κοινωνικού, διεκδικητικού κινήματος υπεράσπισης του δικαιώματος στην άθληση, την υγεία, τη παιδεία, τη ποιότητα ζωής, από τα πρωτοβάθμια αθλητικά σωματεία και τις Ενώσεις. Στο κίνημα αυτό απαιτείται η συμμετοχή όλων, με υπέρβαση των επιμέρους διαφορετικών πολιτικών απόψεων. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς αριστερός πολίτης για να αντιληφθεί την καταστροφή και να συνταχθεί στον αγώνα.


Σήμερα, βλέποντας χωρίς τις περιστροφές την πραγματικότητα, αντιλαμβανόμαστε ότι ο Υφυπουργός αθλητισμού αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο. Οι επιχορηγήσεις στον αθλητισμό κόβονται, τα οικονομικά βάρη της άθλησης μεταφέρονται σε συλλόγους και οικογένειες, για τα κολυμβητήρια δεν μπορεί να κάνει τίποτα, χάνει τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα που  αποσπώνται από την εποπτεία της ΓΓΑ, οδηγεί τους εργαζόμενους στις υποδομές σε απόλυση, η ίδια η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υποβαθμίζεται σε απλή διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας.


Διερωτόμαστε για πιο λόγο παραμένει στη θέση του ο Υφυπουργός Αθλητισμού υπό αυτές τις συνθήκες;  Υπάρχει και η έντιμη λύση της ηρωικής εξόδου, της παραίτησης. Μάλιστα με αυτό το τρόπο θα εξοικονομηθούν χρήματα κι από τους μισθούς του Υφυπουργού, της επίσης διακοσμητικής Γενικής Γραμματέως Αθλητισμού κι εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ στη τρικομματική συγκυβέρνηση και των πολυάριθμων συμβούλων.


Το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

aristeraextrem.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...