Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Γιούλη ΠΑΡΑΣΚΑΚΗ (ΟΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ)
Η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών είναι ο ΟΠΕ Ρεθύμνου, καθώς στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση για τη φάση των «16», επιβλήθηκε με 3-0 (30-28, 25-15, 25-23) με αντίπαλο τους Τράχωνες στον Άλιμο.
Με βάση την εξέλιξη του αγώνα, οι φιλοξενούμενες ευνοήθηκαν από την ατυχία των γηπεδούχων όταν στο 24-22 του πρώτου σετ, η Λέτο Μπιόλο τραυματίστηκε στην καρωτίδα από συμπαίκτριά της. Κάπου εκεί το ματς άρχισε να γυρίζει και τελικά ο ΟΠΕΡ έκανε το 0-1 στα σετ με 28-26.

Το δεύτερο σετ ανήκε ολοκληρωτικά στις φιλοξενούμενες και παίζοντας πολύ έξυπνα έφτασαν εύκολα στο 0-2 που τους έδωσε ψυχολογία πρόκρισης.

Στο 3ο σετ, οι Τράχωνες «επέστρεψαν», δίνοντας μεγάλη «μάχη» για την ανατροπή, όμως, οι Ρεθυμνιώτισσες ήταν καλύτερες αν και πανηγύρισαν τη νίκη στις λεπτομέρειες.

Τράχωνες (Περόπουλος): Λέτο Μπιόλο, Κιόση, Ευθυμίου, Νέσιτς, Μουζάκη, Βογιατζή / Μεθενίτη (λ).

ΟΠΕ Ρεθύμνου (Χαχαγιόπουλος): Παρασκάκη, Κορτές, Φεντότοβα, Σαπαρέφσκα, Σαλούστρου, Χατζοπούλου / Σημαντηράκη (λ), Κατερίνη.

Στον δρόμο που τα δύο τελευταία έχει μάθει να φτάνει στην επιτυχία συνεχίζει να βαδίζει ο Ολυμπιακός, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης πέρασε νικηφόρα με 3-0 (25-12, 25-20, 25-15) από το Ζηρίνειο αποκλείοντας τον ΖΑΟΝ.
Οι «ερυθρόλευκες» -όπως αναμενόταν- πήραν μια εύκολη πρόκριση, αφού δεν υποτίμησαν τον αντίπαλο έστω και αν αυτός προερχόταν από την Α2. Παίζοντας πολύ καλά τον πρώτο χρόνο, οι ερυθρόλευκες δεν χρειάστηκε να... φορτσάρουν ιδιαίτερα και το 0-1 ήταν απλά θέμα χρόνου.

Στο δεύτερο σετ, ο ΖΑΟΝ έκανε την προσπάθεια του και... μάζεψε τη διαφορά, ενώ και στο 3ο σετ τα κορίτσια του Ζόραν Κόβαζιτς ολοκληρώσαν μια αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι στον κάτοχος του τίτλου.

ΖΑΟΝ (Κόβαζιτς): Σπανού 6, Νικοπούλου 1, Τζουμάκα 1, Μαλούσαρη, Μπορίσοβα 3, Φιλιπόνκα 11, Ξηνταρά λ. 36%/ Βιτωράτου, Καντάρη, Τσιούλκα 5.
Ολυμπιακός (Σωτήρχος): Κωνσταντίνου 17, Τρατς 7, Λούκοβιτς 12, Καβαθά 11, Χριστοδούλου 9, Τένεβα 4, Κονόμη λ. 77%/ Κοσμά 1, Μπίλια. 

Το Ανατόλια επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, φτάνοντας στη νίκη με 3-1 (25-16, 17-25, 25-15, 25-13) επί της ΕΑ Λαρίσης στο κλειστό της Νεάπολης, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών.
Οι Θεσσαλονικιές μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν άνετα με 1-0, όμως, στη συνέχεια μάλλον επαναπαύτηκαν και έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα της Λάρισας που αγωνίζεται στην Α2 να «απαντήσει» με την ισοφάριση σε 1-1.

Τελικά, στο 3ο και το 4ο σετ, το Ανατόλια έδειξε την εμπειρία του, περιόρισε τα λάθη του και πήρε τη νίκη απέναντι στην αξιόμαχη ΕΑΛ που έκανε τη δική της προσπάθεια για την έκπληξη, αλλά δεν τα κατάφερε.

ΕΑ Λαρίσης (Πνάκας): Παπαστεργίου, Κουτσογιάννη, Ντιμπουρλιάγκα, Τουσιούδη, Τίκα, Μαδένογλου, Καματσέλου (λ), Κοντονάσιου, Τάση, Καλαμάτα, Καμπέρη, Μπέη.

Ανατόλια (Κώστας Παπαδόπουλος): Βουτσά, Κομλένοβιτς, Κωνσταντινίδου, Τσοπούλου, Παρασκευοπούλου, Οικονομίδου, Σκόνδρα (λ.), Ρεϊζόγλου, Νικολαΐδου.

Ένα πραγματικό ντέρμπι έκρυβε η αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών ανάμεσα στον Ναύαρχο Βότση και τον Ηρακλή, με τις «κυανόλευκες» να είναι τελικά οι νικήτριες με 3-1 (25-13, 29-27, 19-25, 25-18) και να παίρνουν την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Φιλαθλητικός - Ηρακλής Ιωαννίνων, έχοντας τεράστια ευκαιρία να φτάσουν στο final four.
Ο Ναύαρχος Βότσης ήταν η τελευταία εκπρόσωπος του Περιφερειακού Πρωταθλήματος και πάλεψε στα ίσια για να συνεχίσει στον θεσμό που από φέτος δίνει την ευκαιρία για διάκριση σε όλους.

Η ομάδα της Καλαμαριάς μπορεί να έχασε εύκολα το πρώτο σετ απέναντι στον πλήρη Ηρακλή, όμως η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική. Στο δεύτερο σετ, τα κορίτσια του Κώστα Ιωαννίδη, έδειξαν τα... δόντια τους και έφτασαν να προηγούνται 20-13 και 23-19 με την ισοφάριση να είναι πιο κοντά από ποτέ. Ωστόσο, η εμπειρία του γηραιού ανέτρεψε τα δεδομένα και με μία αντεπίθεση διαρκείας πήρε το προβάδισμα με 23-24, το ματς κύλησε πόντο-πόντο και τελικά οι φιλοξενούμενες έκαναν το 0-2 με 27-29!

Ο Ναύαρχος, όμως, το είχε πια πιστέψει και στο τρίτο σετ έκανε το παιχνίδι του για να μειώσει σε 2-1 (25-19), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Στο τέταρτο σετ, ο Ηρακλής ξαναβρήκε τις δυνάμεις του και κατάφερε να συντηρήσει μια μικρή διαφορά ως το τέλος σφραγίζοντας την πρόκριση και αφήνοντας τον Ναύαρχο με μοναδικό στόχο την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Ναύαρχος Βοτσης (Ιωαννίδης): Καραγιαννοπούλου, Τσάγκοβιτς, Λίτσιου, Λυκούδη, Κώστα, Ριζοπούλου, Καψαμπέλη (λ), Δημοπούλου (λ), Μπουκουβάλα, Κίτσου, Κεμεντζετζίδου, Γκολεμά.
Ηρακλής (Καλπάκης): Κυριακίδου, Κωνσταντινίδου Λ. Στράντζαλη, Καραφουλίδου, Κωνσταντινίδου Ε., Βέλλιου, Κελεσίδου (λ), Κράβαρικ, Λεωνιδάκη.

O Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός έμεινε «ζωντανός» στο ντέρμπι του Κυπέλλου Γυναικών, που είχε άρωμα από την Α2, και μετά τη νίκη του επί του Ηρακλή Ιωαννίνων με 3-0 (25-21, 26-24, 25-22) έγινε η πέμπτη ομάδα που προκρίνεται στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ζώντας ιστορικές στιγμές, καθώς είναι η πρώτη φορά που η ομάδα φτάνει τόσο ψηλά.
Στη μεταξύ τους «μάχη» για τον 3ο όμιλο στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Βασίλη Παπαδημητρίου είχε επικρατήσει εύκολα με 3-0 σετ, ωστόσο, το σημερινό παιχνίδι ήταν τελείως διαφορετικό. Η ομάδα των Ιωαννίνων, παίζοντας χωρίς άγχος, «χτύπησε» το ματς στο τέλος και μάλιστα «αυτοκτόνησε» στο δεύτερο σετ όταν προηγήθηκε με 23-19, αλλά το έχασε!

Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός (Βασίλης Παπαδημητρίου): Χαραβελούλη, Μπαλδώκα, Τσαντοπούλου, Νικούλη, Κεραμιδά, Μπέλλου, Αναγνωστοπούλου (λ), Αργυροπούλου, Αθανασιάδου, Κουτρουμπή, Τζαβάρα, Κότσιρα (λ)
Ηρακλής Ιωαννίνων (Κώστας Ζιώγος): Μπράγια, Κωλέτση, Παπακωνσταντίνου, Χατζηγιαννάκου, Ασημακίδου, Χαμπηλομάτη, Εργάτη (λ), Καλαμαρίδου, Αδάμου, Ζιώγου, Αθανασοπούλου.

H προημιτελική φάση (οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 20/2
ΟΠ Ρεθύμνου - Νικητής Πανναξιακός / Ηρακλής Κηφισιάς (6/2 - αν κερδίσει ο Πανναξιακός, το ματς θα γίνει στη Νάξο. Αν προκριθεί ο Ηρακλής Κηφισιάς, ο ΟΠΕΡ θα είναι γηπεδούχος)

Ανατόλια - Ολυμπιακός

Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός - Ηρακλής Θεσσαλονίκης

Νικητής Πετρούπολη / Παναθηναϊκός (4/2) - Νικητής ΑΕΚ / Μαρκόπουλο (6/2) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...