Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΟΙ ΤΣΟΛΑ - ΜΑΛΚΟΓΕΩΡΓΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ


Adtech Ad
Ένα τεράστιο βήμα προόδου για την Συγχρονισμένη κολύμβηση είναι η σπουδαία διάκριση που έφερε το ελληνικό Ντουέτο στον τελικό. Η Αθανασία Τσόλα και η Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Ένα τεράστιο βήμα προόδου για την ελληνική Συγχρονισμένη κολύμβηση είναι η σπουδαία διάκριση που έφερε το ελληνικό Ντουέτο στον τελικό του αγωνίσματος, στην τέταρτη ημέρα (Σάββατο 25/6) του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νεανίδων στη Ριέκα της Κροατίας.
Τα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας, η Αθανασία Τσόλα και η Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου (αναπλ. η Άννα Μαρία Ταξοπούλου) ανέβηκαν στο ευρωπαϊκό βάθρο των νικητριών με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον τελικό του Ντουέτο.
Οι Ελληνίδες αθλήτριες εκτέλεσαν θαυμάσια το πρόγραμμά τους στον τελικό και σε συνδυασμό με την πολύ καλή παρουσία τους στις χθεσινές Φιγούρες (καθώς μετράει η βαθμολογία 50%-50% για την τελική κατάταξη) κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή σε σχέση με τη θέση τους στον προκριματικό (όπου ήταν 5ες) και βαθμολογούμενες με 160,1244 β., κατάφεραν να υποσκελίσουν την Ισπανία και την Ιταλία και να χαρίσουν στην Ελλάδα μια μεγάλη επιτυχία.
Τις ξεπέρασαν μόνο το πάντα ισχυρό Ντουέτο της Ρωσίας (Κουλάγκινα / Καλίνινα 168,1599 β.) που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και αυτό της Ουκρανίας (Ναριέζνα, Γιάκνο 164,5514 β.) που πήρε το ασημένιο. Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού στο Ντουέτο ΕΔΩ.
Μαρία Θηβαίου: "Ανατρέπουμε τα δεδομένα"
Η επικεφαλής ομοσπονδιακή προπονήτρια στη Ριέκα Μαρία Θηβαίου, που παρίσταται και ως Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής του αθλήματος στη LEN, μας δήλωσε σχετικά: "Είναι μια τεράστια διάκριση, μια μεγάλη επιτυχία. Ανατρέψαμε όλα τα δεδομένα. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και σε όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια υπό δύσκολες συνθήκες. Κι η κατάκτηση αυτού του μεταλλίου για την Ελλάδα εδώ είναι και προοίμιο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας που ακολουθεί. Επίσης, φάνηκε ότι στη Συγχρονισμένη κολύμβηση στην Ευρώπη αλλάζουν πράγματα, πάνε προς το καλύτερο, υπάρχει νέα πνοή.
Η ομάδα μας αυτή είναι δεμένη σαν μια γροθιά και προσπαθεί να δώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων της. Τα κορίτσια του Ντουέτο είχαν τεράστια θέληση να κάνουν αυτή την ανατροπή και να βρεθούν στο βάθρο, είχαν σπουδαί βελτίωση, τα κατάφεραν και έκαναν την ανατροπή. Μπράβο τους. Κι όλα αυτά γίνονται παρά το γεγονός ότι προετοιμασία μας ήταν γεμάτη προβλήματα, τα γνωστά με τα κολυμβητήρια, αλλά και με τις εξετάσεις των κοριτσιών στα σχολεία που έπεσαν σε αυτό το διάστημα. Συνεχίζουμε για να ανεβάσουμε ακόμα ψηλότερα το άθλημα".
Δηλώσεις μας έκανε και ο αρχηγός αποστολής στη Ριέκα, ο Δημήτρης Φαραντούρης: "Είναι μια τεράστια επιτυχία που προέκυψε μετά από μια συσσωρευμένη προσπάθεια πολλών χρόνων. Διότι στη Συγχρονισμένη, να ξέρετε, η πρόοδος έρχεται βήμα - βήμα. Τα καλύτερα, λοιπόν, είναι μπροστά μας".
sport24.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...