Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Λύγισε στον τελικό ο Ολυμπιακός, πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γιουγκ στην υδατοσφαίριση αντρών

Adtech Ad
Μετά από ένα μεγάλο παιχνίδι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 6-4 από τον Γιουγκ στον τελικό με τους Κροάτες να έχουν ως πολυτιμότερο παίκτη τους τον τερματοφύλακα, Μπίγιατς.



Έφτασε στην πηγή αλλά τελικά δεν ήπιε νερό ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι τα έδωσαν όλα κόντρα στη Γιουγκ, αλλά ο Μπίγιατς, το άγχος τους και σε ορισμένες περιπτώσεις η διαιτησία τους οδήγησαν στην ήττα με 6-4.


Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δυνατό με τους παίκτες των δύο ομάδων να παίζουν σε πολλές φάσεις ξύλο. Οι άμυνες και οι τερματοφύλακες να ήταν μεγάλοι πρωταγωνιστές. Αυτό φαίνεται και από το μικρό σε έκταση σκορ, αλλά και από τα τρομερά ποσοστά που είχαν οι δύο πορτιέρο. Ο Πάβιτς είχε 50% στις αποκρούσεις του, ενώ ο τρομερός Μάρκο Μπίγιατς είχε το εντυπωσιακό 76,5%!

Στο επιθετικό κομμάτι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Γιουγκ είχαν χαμηλό ποσοστό στο παίκτη παραπάνω, με τους ερυθρόλευκους να τους στοιχίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν βρήκαν λύσει από την περιφέρεια. Οι Κροάτες έβγαλαν ορισμένες μεγάλες άμυνες, είχαν καλά τοποθετημένα μπλοκ και ότι περνούσε από εκεί το σταματούσε ο Μπίγιατς.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του ήττα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ ίσως στο χειρότερο παιχνίδι και έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία να ανέβουν και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 14 χρόνια.

Το ματς: Επιστρέφοντας στα του παιχνιδιού ο Μουρίκης ήταν αυτός που πέτυχε το πρώτο γκολ του τελικού με ένα εντυπωσιακό γυριστό. Στη συνέχεια οι άμυνες των δύο ομάδων δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους επιθετικούς με τον Πάουλο Ομπράντοβιτς να ισοφαρίζει λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Το... "ξύλο" έγινε πιο έντονο όσο περνούσε η ώρα στο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να είναι ιδιαίτερα νευρικές κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό. Η Γιουγκ ανέβασε το πρες της δυσκολεύοντας την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά ο Φουντούλης στον παίκτη παραπάνω έβαλε και πάλι τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 3.11 να απομένουν για το τέλος της δεύτερης περιόδου.

Σε αυτό όμως το διάστημα οι ερυθρόλευκοι δέχτηκαν δύο γκολ το πρώτο ήταν από τον Μπένιτς στον παίκτη παραπάνω, το δεύτερο όμως δεν συγχωρείται σε έναν τελικό. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο έχασε παίκτη παραπάνω, αλλά οι Κροάτες έβγαλαν και κόντρα με παίκτη λιγότερο και ο Ντόσκας αναγκάστηκε να κάνει πέναλτι με τον Περόνε να δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα στη Γιουγκ.




Ολυμπιακός - Γιουγκ 4-6

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-2, 1-1, 1-2

Ολυμπιακός (Βλάχος): Μουρίκης 1, Φουντούλης 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 1,

Γιουγκ (Κόβιτσακ): Ομπράντοβιτς 1, Μπένιτς 1, Περόνε 2, Γκαρσία 1, Γιόκοβιτς 1
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...