Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΝΙΩΠΑΣ / ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ OI ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟ MASTERS ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Συναρπαστικός ήταν ο μεγάλος τελικός του 1ου τουρνουά Masters για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα beach volley 2016, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ξυλοκάστρου, οι οποίες ήταν κατάμεστες από κόσμο, και βρήκε νικητές τους Δημήτρη Νιώπα και Θοδωρή Παπαδημητρίου!
Σε ένα παιχνίδι, που ήταν διαφήμιση για το ελληνικό beach volley οι «Τέο» και Νιώπας κατάφεραν να ξεπεράσουν την σωματική τους κόπωση, και να κάμψουν την αντίσταση των Θωμά Καπίρη και Χρήστο Βολουδάκη, που ήταν εξαιρετικοί σε όλο το τουρνουά και με νίκη με 2-1 (21-14, 16-21, 15-9) να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
«Μετά το ασημένιο πριν από 14 χρόνια, τώρα πήρα το χρυσό στο Ξυλόκαστρο»!
Μνήμες από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη το 2002 και συμμετείχε ο Θοδωρής Παπαδημήτριου «ξαναζωντάνεψαν» αυτό το τριήμερο στο Ξυλόκαστρο, με τον «Τέο» να καταφέρνει μετά την δεύτερη θέση που είχε κατακτήσει τότε, να ανέβει στην κορυφή στο ίδιο μέρος!
«Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στο Ξυλόκαστρο, μετά τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο, που κέρδισα πριν από 14 χρόνια. Χαίρομαι που ένα τέτοιο τουρνουά γίνεται εδώ», ανέφερε αρχικά μιλώντας στο volleyball.gr ο Θοδωρής Παπαδημητρίου και πρόσθεσε: «Αυτήν την φορά κατέκτησα την πρώτη θέση. Ήταν ένα κίνητρο για μένα το γεγονός ότι ο πρώτος σταθμός του Πανελληνίου σιρκουί ήταν το Ξυλόκαστρο και γι’ αυτό ήθελα πολύ να έρθω να παίξω εδώ. Είμαι χαρούμενος που προλάβαμε το τουρνουά, και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Στάθη. τον φίλο μας γιατί ήταν στο αεροδρόμιο και μας περιμένε και χωρίς αυτόν δε θα προλαβαίναμε, αλλά και τον Άγη Σκαρβέλη, από την Ομοσπονδία που μας βοήθησε με τα εισιτήρια. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον συμπαίκτη μου γιατί μετά την κούραση που είχαμε, άντεξε και έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά».
Ο Δημήτρης Νιώπας με την σειρά του τόνισε: «Ο Θοδωρής είναι από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχει περάσει από την Ελλάδα. Έχει φέρει μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην χώρα μας, που είναι η δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο στο Ξυλόκαστρο, και μάλιστα σε τόσο μικρή ηλικία. Είναι τιμή μου και χαρά μου που είναι συμπαίκτης μου. Χαίρομαι πολύ που καταφέραμε να κερδίσουμε σε αυτό το τουρνουά. Ο τελικός ήταν πολύ δύσκολος για εμάς, καθώς τα παιδιά έπαιξαν πολύ καλά και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Από εκεί και πέρα να ευχηθώ περαστικά στον Ανδρόνικο Βανδώρο. Ενώ προσωπικά θέλω να αφιερώσω αυτό το χρυσό μετάλλιο στην γυναίκα μου, που είναι άρρωστη».
Σχετικά με το ποδαρικό, που έκαναν με το… δεξί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ο Θοδωρής Παπαδημητρίου σχολίασε: «Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε το πρώτο τουρνουά, θέλουμε να συνεχίσουμε το ίδιο καλά και στα επόμενα. Έχουμε στόχο την πρώτη θέση στην βαθμολογία και στα τελικά, πέρσι δε τα καταφέραμε αλλά φέτος με περισσότερη δουλειά πιστεύω ότι θα το πετύχουμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον προπονητή μας, Γιώργο Γιάτση αλλά και τον γυμναστή μας, τον Λάμπρο Δάνα. Φυσικά να δώσουμε συγχαρητήρια και στην άλλη ομάδα για την προσπάθεια που έκαναν».
Αναφορικά με την συμμετοχή τους στο Continental Cup μαζί με τους Γιώργο Κοτσιλιάνο και Νίκο Ζουπάνη, ο Παπαδημητρίου ανέφερε: «Στο Σταβάνγκερ πήγαμε προκειμένου να διεκδικήσουμε μια πρόκριση για την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δυστυχώς δε τα καταφέραμε, γιατί χάσαμε στο golden match από το Βέλγιο, που ήταν μια πολύ καλή ομάδα και γι’ αυτό πήγε και στον τελικό».
«Κλείνοντας» ιδιαίτερη μνεία έκαναν στους χορηγούς τους, λέγοντας: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το μεγάλο μας χορηγό μας που είναι η CYTA, την MACRON για τον ρουχισμό και για την στήριξή τους, το Relax Theraphy, το Μονοπώλειο, το Cretan Food και τον Γιώργο Κοσκινά».
Στην αντίπερα όχθη, ο Θωμάς Καπίρης, που μαζί με τον Χρήστο Βολουδάκη ήταν η έκπληξη του κυρίως ταμπλό των ανδρών σε αυτό το τουρνουά υπογράμμισε: «Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε μαζί σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καταφέραμε και φτάσαμε στον τελικό. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, για αυτό και ήρθαμε. Ξέραμε ότι παίζουμε μια καλή ομάδα και το ευχαριστηθήκαμε. Ελπίζουμε να καταφέρουμε να συμμετάσχουμε και σε άλλα τουρνουά Masters».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του κυρίως ταμπλό των ανδρών στο τουρνουά του Ξυλοκάστρου και η τελική κατάταξη: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...