Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ - ΣΚΩΤΙΑ 2-0 ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ CONTINENTAL CUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εντυπωσίασαν και προκρίθηκαν οι Ελληνίδες στο Continental CupΕύκολα και γρήγορα εξασφάλισε η Εθνική γυναικών του μπιτς βόλεϊ το εισιτήριο για την τελική φάση του προ-Ολυμπιακού τουρνουά Continental Cup, που θα γίνει τον Ιούνιο του 2016, αφού η επικράτησή της επί της Σκωτίας με 2-0 νίκες της χάρισε μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις του ομίλου της, στον 4ο γύρο της διοργάνωσης. 

Την αρχή έκαναν οι Μαρία Τσιαρτσιάνη / Βίκυ Αρβανίτη, που «καθάρισαν» σαν να ήταν σε προπόνηση τις Σμάι / Μόργκαν με 2-0 σετ (21-10, 21-10), ενώ οι Πένυ Καραγκούνη / Πηγιάννα Μεθενίτη αποτελείωσαν την σκοτσέζικη ομάδα κερδίζοντας τις Κάουτς / Μπίτι με 2-0 σετ (21-14, 21-18), παρότι συνάντησαν αντίσταση στο ξεκίνημα του 1ου σετ και μέχρι να περάσουν μπροστά 11-9 μ' ένα σερί 5-0.

Έτσι, η Σκωτία ολοκλήρωσε χωρίς νίκη την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη και τερμάτισε στην 3η και τελευταία θέση του γκρουπ. Τις δύο προνομιούχες θέσεις πήραν η Ελλάδα και η Φινλανδία, οι οποίες εξασφάλισαν αμφότερες το εισιτήριο για τον τελικό γύρο του Continental Cup. Tην Κυριακή (ώρα έναρξης 15:00) θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για την πρωτιά του γκρουπ, που συνεπάγεται μία θεωρητικά ευνοϊκότερη κλήρωση στα τελικά του ερχόμενου Ιουνίου.

Οι αθλήτριες μίλησαν στο volleyball.gr μετά το τέλος των αγώνων.

Η Βίκυ Αρβανίτη δήλωσε: «Παίξαμε με μία ομάδα που δεν είχαμε αντιμετωπίσει άλλη φορά, πήραμε τη νίκη που θέλαμε και το θετικό είναι ότι και οι Πένυ / Πηγιάννα κέρδισαν και δεν χρειάστηκε τρίτος αγώνας. Χαιρόμαστε που προκριθήκαμε από τώρα στον τελικό γύρο του προ-Ολυμπιακού τουρνουά. Αυτός ήταν ο βασικός στόχος μας και τον εκπληρώσαμε. Αύριο θα παίξουμε απέναντι στη Φινλανδία ελεύθερα και χωρίς άγχος, για να νικήσουμε και να πάρουμε την τιμητική 1η θέση του ομίλου.

Η διοργάνωση είναι άψογη και όλα είναι εξαιρετικά εδώ στο Avant Garde Sports Club, ως συνήθως. Χαιρόμαστε να παίζουμε και να προπονούμαστε εδώ, όποτε βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω την Κυριακή να έχουμε ακόμα περισσότερο κόσμο στις εξέδρες, για να μας χειροκροτήσει και να δει αγώνες υψηλού επιπέδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...